Teraz jest Wt 24 paź, 2017 13:11


Pytanie o bronie w ACE

Rozmowy na temat wszelkich addonów do ArmA II oraz Operation Arrowhead.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Matux

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 19
  • Dołączył(a): Pt 27 gru, 2013 18:44

Pytanie o bronie w ACE

PostWt 07 sty, 2014 21:10

Witam mam takie pytanie gdzyz w ace nie mam połowy itemow np nożyc,doczepianej lunety i troche innych rzeczy bo w waszym poradniku bylo duzo tego mam pytanie jak zrobiliscie ta skrzynie
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: Pytanie o bronie w ACE

PostWt 07 sty, 2014 22:06

Poszukaj tutaj, ale nazwy in english: http://browser.six-projects.net/cfg_magazines
Po drugie doczepiane lunety to dopiero w armie 3, w dwójce masz tylko modele broni.
Jaką skrzynię? Wyrażaj się bardziej precyzyjnie.
Offline

Matux

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 19
  • Dołączył(a): Pt 27 gru, 2013 18:44

Re: Pytanie o bronie w ACE

PostŚr 08 sty, 2014 08:43

Chodzi mi o to że jak mieliscie ten filmik szkolenie cz.2 co sie uzbrajaliscie o ta skrzynke mi chodz a 2 problem to ogolnie nie moge dac nic na plecy ani do plecaka bo tych opcji nie da sie wcisnac
Offline
Avatar użytkownika

Jasina

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 433
  • Dołączył(a): Cz 19 sie, 2010 13:26
  • Lokalizacja: Inowrocław

Re: Pytanie o bronie w ACE

PostŚr 08 sty, 2014 09:00

Jeżeli chodzi o skrzynie z plecakami, medykamentami, etc. to w edytorze jest to bod zakładką ( jeśli dobrze pamiętam) "puste" i poszukaj sobie po skrzynkach. Powinno gdzieś tam być, ale nie pamiętam gdzie dokładnie.
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: Pytanie o bronie w ACE

PostŚr 08 sty, 2014 10:26

Uzbrajanie skrzynek: w init wpisujesz clearweaponcargo this, clearmagazinecargo this, potem: this addmagazinecargo ["nazwa_klasy", ilość]; dodawanie broni: this addmagazinecargo ["nazwa_klasy", ilość];

Przykładowo dodaję kałacha i dwa magazynki do skrzynki z czyszczeniem jej zawartości:
clearweaponcargo this; clearmagazinecargo this; this addweaponcargo ["ACE_AK47",1]; this addmagazinecargo ["ACE_30x762x39",2];

Od dodawania na plecy jest komenda z ACE, całej nie pamiętam, ale wiem że było coś z putweapononback, dodawanie broni/magazynków do plecaka też ma swoją komendę z ACE. Szukaj a znajdziesz. Pamiętaj, że dodawanie broni do plecaka i broni na plecy nie działa z poziomu initu jednostki w edytorze - musisz dodawać ze skryptu sqs. Wywoływanie skryptu sqs znajdziesz na bisowej wikipedi.
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1251
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

Re: Pytanie o bronie w ACE

PostŚr 08 sty, 2014 13:57

Wszystkie takie komendy są na Arma Wiki, sam kiedyś szukałem i wszystko jest tam opisane.
Rule #2: Double tap!
Offline
Avatar użytkownika

Maximus

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 110
  • Dołączył(a): N 12 maja, 2013 21:39
  • Lokalizacja: Gdynia

Re: Pytanie o bronie w ACE

PostŚr 08 sty, 2014 16:36

Broń na plecach: _success = [w4, "m107"] call ACE_fnc_PutWeaponOnBack;
Gdzie w4 to nazwa jednostki (może być this) a, "M107" to classname broni.
I <3 HL

"Jedziemy, opróżnij sracz."- Kierowca transportera SdKfz 251 Half-Track, 1941
Offline

Matux

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 19
  • Dołączył(a): Pt 27 gru, 2013 18:44

Re: Pytanie o bronie w ACE

PostŚr 08 sty, 2014 17:51

Dzieki wszystkim za pomoc temat mozna zamknac

Powrót do [ArmA II] Addony

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość