Teraz jest Śr 23 sie, 2017 17:12


Hell in Pacyfik

Rozmowy na temat wszelkich addonów do ArmA II oraz Operation Arrowhead.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 390
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Hell in Pacyfik

PostCz 20 lut, 2014 09:46

Mam problem z tym modem, taki dość dziwny. Moda pobrałem z Armaholica pełno misji natomiast używany ARMA II Laucher nie widzi tego moda i nie mogę go uruchomić. Wiem mogę dodać parametry do exe lub zaznaczyć moda w zakładce dodatki gry ale chcę to zrobić w Laucherze. Jakieś wskazówki :?: :idea: Proszę o pomoc :(
Obrazek
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

Re: Hell in Pacyfik

PostCz 20 lut, 2014 10:34

Ja bym na twoim miejscu zapytał się w temacie moda na forum bisu. Napisał jaki launcher itd.
Zaznaczenie w opcjach army lub dopisanie -mod= na pewno uruchamia moda.
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10654
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Hell in Pacyfik

PostCz 20 lut, 2014 16:47

Może folder moda Ci się źle wypakował, np. ArmA 2\@HiP\@Hip\addons zamiast ArmA 2\@HiP\addons

(Mówię przykładowo, nie pamiętam jak nazywał się folder)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 390
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: Hell in Pacyfik

PostPt 21 lut, 2014 08:34

@Jon zaraz coś mi tym postem podsunąłeś na myśl, mam ARMA II CO czyli ARMA II i ARMA II OA wypakowanego do jednego folderu - Bohemia Interactive i tu wypakowałem @pacyfic 05 a może teraz ten folder @pacyfic 05 przenieść do folderu ARMA II. Przecież też mam moda CSLA 2.5 i on instalował się w folderze ARMA II a normalnie odpalam go przez ARMAIILauchera. Co o tym sądzicie, napiszcie gdzie Wy macie zainstalowany folder moda :?:
Obrazek
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

Re: Hell in Pacyfik

PostPt 21 lut, 2014 09:22

Wszelkie mody masz mieć wrzucone do głównego folderu tam gdzie masz zainstalowaną Arma 2 Combined Operations (czyli arma 2 + OA)

Np jeśli obie gry są zainstalowane w folderze d:\arma 2 to mod wrzucasz do:
d\arma 2 \@pacyfic

Jak rozumiem ty grę masz w:
x:\bohemia interactive\Arma 2\ to moda wrzucasz do:
x:\bohemia interactive\Arma 2\@pacyfic, a nie do x:\bohemia interactive\@pacyfic

Kurcze masz inne mody wrzucone normalnie jak piszesz, a tu byś taki numer odwalił. No myśl chłopie. ;)
Offline
Avatar użytkownika

czernobyl10

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 390
  • Dołączył(a): Pn 10 lut, 2014 15:58
  • Lokalizacja: Piaseczno/Warszawa

Re: Hell in Pacyfik

PostPt 21 lut, 2014 09:54

@Tom3kb mam tak ARMAII i ARMA II OA zainstalowane razem dają folder Bohemia Interactiwe czyli:
D\Bohemia Interactiwe\@mod
jak rozumiem mam mieć
D\Bohemia Interactiwe\ARMA II\@PACYFIC 05
:?:
Obrazek
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

Re: Hell in Pacyfik

PostPt 21 lut, 2014 10:58

Nie jeśli obie gry są bezpośrednio zainstalowane w x:\bohemia interactive to mod ma być w tym folderze tak jak napisałeś. ;)
D\Bohemia Interactiwe\@mod

W tym folderze bohemia interactiwe masz bezpośrednio wszystko z army czyli foldery Addons, Expansions, Misssions, Campaigns itd? Dobrze rozumiem
Offline

tom3kb

Major

Major

  • Posty: 523
  • Dołączył(a): Pt 04 mar, 2011 07:35
  • Lokalizacja: Sieradz

Re: Hell in Pacyfik

PostPt 21 lut, 2014 11:25

Jeszcze jedno skasuj spacje w nazwie moda przez to też mi kiedyś moda arma nie wykrywała. :D
Dopiero teraz zauważyłem.

Powrót do [ArmA II] Addony

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron