Teraz jest Śr 28 cze, 2017 07:02


Ruchomy zamek

Dział poświęcony tworzeniu wszelkiego rodzaju addonów do ArmA II i Arrowhead... począwszy od obiektów a na wyspach kończąc.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

-=SpecNaz=-

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 223
  • Dołączył(a): Wt 10 kwi, 2007 17:01
  • Lokalizacja: Popolupo

Ruchomy zamek

PostCz 14 sty, 2010 01:09

W związku z kolejnymi komplikacjami, nie mam pojęcia jak zrobić ruchomy zamek w broni w O2. Tak samo jak wyjmowalny magazynek. Czy ktoś może wiedzieć jak rozwiązać ten pierwszy problem, lub jeśli zna jakieś strony z dobrymi poradnikami do tworzenia broni może je podać? Będę wdzięczny.

//EDIT: Właśnie przeczytałem że istnieje takie coś ja moving face, lecz wszelkie poradniki są przeterminowane. Wie ktoś o co z tym biega?
Ostatnio edytowano Cz 14 sty, 2010 02:45 przez -=SpecNaz=-, łącznie edytowano 1 raz
"Nie przeszkadzajmy wrogowi, gdy popełnia błąd"

~Napoleon Bonaparte
Offline
Avatar użytkownika

-=SpecNaz=-

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 223
  • Dołączył(a): Wt 10 kwi, 2007 17:01
  • Lokalizacja: Popolupo

PostCz 14 sty, 2010 02:48

Tylko czy te selekcje są też w LOD?
"Nie przeszkadzajmy wrogowi, gdy popełnia błąd"

~Napoleon Bonaparte
Offline
Avatar użytkownika

-=SpecNaz=-

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 223
  • Dołączył(a): Wt 10 kwi, 2007 17:01
  • Lokalizacja: Popolupo

PostCz 14 sty, 2010 21:45

Kurcze. Przeszukałem biwiki, szukałem tutoriali, które mi pomogły dodać różne bajery do mojej broni, ale za cholerę nie mogę znaleźć czegoś na temat jak zrobić ruchomy zamek i wyjmowalny magazynek. Poczytałem ,przejrzałem jednak niektóre rzeczy i znalazłem przykładowe modele broni bisu, więc trochę po nich ściągnąłem. W LOD 0.000 zaznaczyłem zamek i nazwałem go "Bolt". W geometry ustawiłem 2 punkty pomiędzy zamkiem i nazwałem je "bolt_axis", a magazynek nazwałem "magazine" tak jak było w tych modelach, ale wszystko zostało po staremu. Wiem że to podobno się opisuje w model.cfg, ale mimo przykładów nie wiem jak się go pisze. Czy poprawnie jest to zrobione w o2 co napisałem?

EDIT: Napisałem ten model.cfg ale dalej nie chce działać:

Kod: Zaznacz cały
class CfgSkeletons
{
class specnaz_tommygun {isDiscrete=0;skeletonInherit="";skeletonBones[]={ "reload_magazine", "bolt", "trigger"};};
};

class CfgModels
{
class Default { sections[] = {}; sectionsInherit=""; };
class Weapon: Default {};

class specnaz_tommygun:Weapon
{
sections[]=
{
};
skeletonName="specnaz_tommygun";
class Animations
{
class reload_magazine
{
type="hide";
source="reloadMagazine";
selection="magazine";
minValue=0.200000;
maxValue=0.250000;
hideValue=0.220000;
};
};
};
};


Edit: Dobra. Zrobiłem ten znikający magazynek. Teraz mi pozostał zamek a mianowicie zamek nazwałem bolt, a w memory dałem dwa punkty nazwane bolt_axis. Napisałem do model.cfg takie coś i nie działa:

Kod: Zaznacz cały
         class bolt
         {
            type = "translation";
            source = "reload";
            selection = "bolt";
            axis = "bolt_axis";
            minValue = 0;
            maxValue = "1";
            offset0 = "0";
            offset1 = "1";
         };
[/code]
"Nie przeszkadzajmy wrogowi, gdy popełnia błąd"

~Napoleon Bonaparte

Powrót do [ArmA II] Addon-Making

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość