Teraz jest So 06 wrz, 2025 18:51

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

gustlik

Porucznik

Porucznik

PostSo 09 cze, 2012 15:36

graliście w september 39 ?

Jon

Generał

Generał

PostSo 09 cze, 2012 15:42

? Nope.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

gustlik

Porucznik

Porucznik

PostSo 09 cze, 2012 15:59

Wiem, taki dżołk odnośnie niemieckiej agresji

hiper

Kapral

Kapral

PostN 10 cze, 2012 16:31

Jon napisał(a):Że najlepsza, to się nie zgodzę, ale faktycznie było to niezłe przeżycie. Ja muszę z kolei powiedzeć, że bardzo podobało mi się ostatnie podejście do "Niemieckiej Agresji" z perspektywy drużyny drugiej - w ogóle cała misja poszła bardzo sprawnie i dobrze.

Wiesz, na tej misji poczułem raczej coś w stylu "dokopać nowemu", nie wiedziałem że takie szuje w zespole :clever: ale jestem bardzo pamiętliwy, swoje odrobię i się doszkolę, ale potem nie będę dłużny :twisted: :twisted:

Moim skromnym życzeniem było by tłumaczenie
"how to" tak proste jak robi KameX, dzięki niemu postępy w obsłudze różnych gratów zrobiłem piorunująco szybko, kilku inni woli tryb "sadysty", trudno :cfaniak: :clever:
BLA

Foka

Moderator

Moderator

PostN 10 cze, 2012 16:40

Nie spodziewaj się wspaniałego wykładu wg skryptu w czasie wykonywania misji. Jak jest czas, ktoś w dwóch zdaniach Ci wyjaśni, jak nie ma czasu, to polecą kurwy, że łapiesz się za sprzęt, którego obsługi nie znasz.

Weź pod uwagę, że dla Ciebie to coś nowego i się uczysz, dla Ciebie to sytuacja "wyjątkowa". My gramy od dawna, a nowi przychodzą regularnie, trudno co tydzień w czasie misji tłumaczyć to samo, bo ktoś nowy się pojawił.
Rule #2: Double tap!

Jon

Generał

Generał

PostN 10 cze, 2012 18:03

Ten piątek, szkolenie podstawowe. BE THERE.

Hiper, chodzi Ci o "Niemiecką Agresję"? Z tego co kojarzę byłeś u mnie w teamie, zechcesz napisać kto i gdzie się na Tobie tak strasznie wyżywał?

Btw wczoraj wieczór szedł bardzo po łebkach, ale ostatnia misja była ok. Szkoda że przypadkiem wbiegłem na krzak, którego jedna z gałęzi strzelała pociskiem 12.7 :(

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Pyjter

Porucznik

Porucznik

PostN 10 cze, 2012 18:36

A ja w tej ostatniej misji biegałem jak zombie, nie docierały do mnie już rozkazy, normalnie zazdrościłem ci tej kulki :twisted: , a z Dziewiątki Pik jeszcze nigdy żywy nie wyszłem :cry:, no i jeszcze sprzedałem tam Ptachowi kulke, dobrze że mam zeza i tylko go raniłem. Po wczorajszej misji Marines i Bestii kiedyś, dochodzę do wniosku, że moje miejsce jest pod pancerzem.
Ostatnio edytowano N 10 cze, 2012 18:45 przez Pyjter, łącznie edytowano 1 raz

gustlik

Porucznik

Porucznik

PostN 10 cze, 2012 18:42

Dziś jest taka możliwość bo poprawiłem to i jeszcze cuś nowego

Foka

Moderator

Moderator

PostN 10 cze, 2012 19:12

Oba podejścia do Dziewiątki Pik mnie wkurzyły. Lubię to misję, fajny klimat, dobry plan, i zawsze coś nie tak. Za pierwszym razem nawet nie pamiętam co mnie zabiło, za drugim Paki wstrzelił mi z Pallada granat prosto pod nogi, z 300 m, a stałem za ścianą... A strzelał ze wzgórza które miał kryć Ragnar :P

Ptachu

Chorąży

Chorąży

PostN 10 cze, 2012 20:32

Bubel wyszedł z tym budynkiem bo za wolno się do niego zabraliśmy . Cienki i Yelin nie słyszeli rozkazu i staliśmy . Taka kupa amerykańskiego mięsa wręcz prosiła się o coś co nas rozerwie

Foka

Moderator

Moderator

PostN 10 cze, 2012 20:44

Ok, następnym razem będę krzyczał głośniej ;)

hiper

Kapral

Kapral

PostN 10 cze, 2012 21:36

Foka napisał(a):Nie spodziewaj się wspaniałego wykładu wg skryptu w czasie wykonywania misji. Jak jest czas, ktoś w dwóch zdaniach Ci wyjaśni, jak nie ma czasu, to polecą kurwy, że łapiesz się za sprzęt, którego obsługi nie znasz.

Weź pod uwagę, że dla Ciebie to coś nowego i się uczysz, dla Ciebie to sytuacja "wyjątkowa". My gramy od dawna, a nowi przychodzą regularnie, trudno co tydzień w czasie misji tłumaczyć to samo, bo ktoś nowy się pojawił.

Jak powiedzenie "pod rolką masz wybór", to wykład, a tłumaczenie czegoś (tylko nie wiem akurat czego), to "niegodne foki", jak jesteś taki sceptyczny do "nowych" to po co się udzielasz? Nie rozumiem Cię, ale buzi :cmok1:
Nie wiele mi do Twojego wieku brakuje, ale jak będę taka maruda, to niech mnie ktoś zastrzeli :grin: :jezor:

Czy te dwa dodatki:
SAP clutter
GDT Mod Grass
które to usuwają sprzed nosa zieleninę, to mi to na pierwszy rzut oka wygląda na CZIT. Normalnie sporo tego wszędzie rośnie i trzeba kombinować aby coś zza tego zobaczyć, ale tu proszę, można wyłączyć i znika. Z jakich względów jest to dozwolone? Jak oszczędza fps kosztem łatwiejszego dostrzegania przeciwnika to nie ciekawe i podchodzi pod małe oszustwo :-)
BLA

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

PostN 10 cze, 2012 21:41

Hiper, nie Ty pierwszy i nie Ty ostatni więc nie ma co się żalić.

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostN 10 cze, 2012 21:48

Obcinanie trawy jest dozwolone, bo gramy gry COOP. Z definicji - przeciwnko AI. Zaś AI dysponuje rentgenem w oczach i widzi przez tą trawę, która wszystko nam zasłania po położeniu się. Teraz jest jasność?

Jon

Generał

Generał

PostN 10 cze, 2012 21:53

Jedna z tych poprawek (GDT Grass) jest w naszej paczce, w dozwolonych wiszą dla ludzi z grup z którymi graliśmy Joint Ops'y oraz dla ew. publikowców.

[wtedy było ustalenie "samo ACE, ACRE i obcięta trawa", w tygodniu zaś serwer był otwarty dla innych ludziów]

~ Ronald Reagan
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje