Teraz jest So 06 wrz, 2025 18:51

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

Foka

Moderator

Moderator

PostN 10 cze, 2012 22:04

hiper napisał(a):Jak powiedzenie "pod rolką masz wybór", to wykład, a tłumaczenie czegoś (tylko nie wiem akurat czego), to "niegodne foki", jak jesteś taki sceptyczny do "nowych" to po co się udzielasz?
Mogę prosić o tłumaczenie?

hiper napisał(a):które to usuwają sprzed nosa zieleninę, to mi to na pierwszy rzut oka wygląda na CZIT. Normalnie sporo tego wszędzie rośnie i trzeba kombinować aby coś zza tego zobaczyć, ale tu proszę, można wyłączyć i znika. Z jakich względów jest to dozwolone? Jak oszczędza fps kosztem łatwiejszego dostrzegania przeciwnika to nie ciekawe i podchodzi pod małe oszustwo :-)
Owszem, ale problem polega na tym, że rawa grazowi mono przeszkadza, a AI jej "nie widzi". Jest to ominięie buga AI ARMA, a nie cheat per se.

PS Szerze mówiąc, dawno nie pamiętam "nowego" mającego tyle "problemów" co Ty.
Rule #2: Double tap!

Ptachu

Chorąży

Chorąży

PostPn 11 cze, 2012 16:43

Nie wiem o jaki sprzęt chodzi ale tu panowała zasada jeszcze zanim przyszedłem. Sprzęt dozwolony od szkolenia. Umiem obsłużyć prawie każdy sprzęt w armie. Wyrzutnie i KM znam od podszewki. Z karabinów snajperskich też umiem strzelać a i operować jako tako pojazdami umiem. Ale to wszystko jest gówno bo nie mam szkoleń. Ja wiem że umiem takim czymś operować ale tego nie dostaje w łapki na misjach bo brak szkoleń mam :grin: A te szkolenia są po to aby nie było takich pytań na misjach jak twoje.

Z trawką to wspaniała rzecz ale AI jej nie widzi. Są skrypty na usuwanie trawy. Daje to nawet 30-40% FPS u mnie :boje: I pamiętaj. Na wojnie i w miłości nie ma zasad ;-)

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 11 cze, 2012 18:23

Ptachu napisał(a):I pamiętaj. Na wojnie i w miłości nie ma zasad

True :spoko:

hiper

Kapral

Kapral

PostWt 12 cze, 2012 08:37

a może mi ktoś wyjaśnić o obsłudze jakiego sprzętu piszecie? Czy tak w ciemno?
BLA

Jon

Generał

Generał

PostWt 12 cze, 2012 19:14

Wyrzutnie ppanc, broń drużynowa, broń montowana na wozach, SKO w pojazdach (także tych z bronią zamontowaną w systemie CROWS), APC, czołgi, śmigłowce, samoloty.

W skrócie: wszystko, co jest troszkę bardziej skomplikowane niż naciskanie lewego klawisza myszki.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

hiper

Kapral

Kapral

PostŚr 13 cze, 2012 08:38

Tyle że się nigdzie nie pcham na obsługę tego sprzętu, więc nie bardzo wiem, po co mi ktoś to przypisuje.
BLA

KameX

Kapral

Kapral

PostŚr 13 cze, 2012 15:43

A co zrobisz gdy zdarzy się (a zdarza się dość często), że gdy trafiasz na misję to wszystkie sloty typu mięso armatnie są zajęte ? Musisz być uniwersalny bo inaczej będziesz musiał zrezygnować z misji. Nie musisz od razu być człowiekiem orkiestrą władającym całym wyposażeniem. Na początek przejdź np. szkolenie wyrzutni ppanc. Wbrew pozorom to nie jest takie trudne a fun z ustrzelonego samodzielnie pojazdu - bezcenny :).

P.S Odpocznij trochę od tego forum za bardzo się wczułeś :)

Foka

Moderator

Moderator

PostŚr 13 cze, 2012 15:57

KameX napisał(a):Na początek przejdź np. szkolenie wyrzutni ppanc. Wbrew pozorom to nie jest takie trudne a fun z ustrzelonego samodzielnie pojazdu - bezcenny :).
Oj tak :) I to nie żadnym Javelinem, ale np Gustavem na 400m, czy RPG-18 na 100 m:)

KameX napisał(a):P.S Odpocznij trochę od tego forum za bardzo się wczułeś :)
:spoko:

hiper

Kapral

Kapral

PostCz 14 cze, 2012 10:36

Wczułem?
Od kiedy w realistycznym symulatorze żołnierza, wczucie się jest złe? ;)

Chyba o to przecież chodzi, ale odpocząć od forum sobie muszę, bo chamstwa nie znoszę.
BLA

KameX

Kapral

Kapral

PostCz 14 cze, 2012 15:25

No tak, ale my jesteśmy na forum a nie w ,,realistycznym symulatorze żołnierza".
Nie lubisz chamstwa - okej rozumiem cię, ale rozumiem również Fokę i całą resztę. Z mojego punktu widzenia masz bardzo złe podejście. Ja gdy zaczynałem tu parę ładnych miesięcy temu miałem identyczne problemy jak ty, ale jakoś nie narzekałem.

Pamiętaj, że liczy się pierwsze wrażenie. Ludzie tutaj zapamiętają cię tak jak się zaprezentowałeś z początku.
Wyobraź sobie, że jesteś nowym uczniem w klasie, od razu zalewasz kolegów masą głupich pytań i opowieści typu :

Obrazek

Niestety zepsułeś sobie reputację wielu wielu osób tutaj (pozdro psycho) i ciężko ci będzie to odrobić.
Jeśli tak bardzo chcesz się wczuwać w żołnierza to na twoim miejscu zacząłbym od bycia trochę bardziej skromnym. Nie każdy tutaj jest tak cierpliwy jak ja. Jeśli naprawdę masz z czymś problem napisz do mnie na gg czy wejdź na ts-a i wszystko ci wyjaśnię. I lepiej te nauki przenieść w tym momencie poza forum jeśli nie chcesz psuć więcej krwi ludziom. Pamiętaj tylko, że ja nie jestem żadnym uprawnionym instruktorem jedynie mogę ci przekazać nieco doświadczenia. Uważam, że jeśli zastosujesz się do tych rad inni będą postrzegać cię lepiej.

I wiadomość do reszty grupy przestańcie już tak na niego najeżdżać bo każdy z was był takim szarym niedoświadczonym graczem. Głęboko wierzę, że hiper jednak zdobędzie doświadczenie i stanie się prawdziwym ,,hardcore arma player". Jeśli oczywiście nie zrezygnuje po miesiącu. Trochę się rozpisałem ale naprawdę nie lubię takich spiętych sytuacji jesteśmy w końcu grupą czyż nie. Celnych strzałów i miłego dnia :)

Algrab

Generał

Generał

PostPt 15 cze, 2012 00:53

KameX napisał(a):bo każdy z was był takim szarym niedoświadczonym graczem
wypraszam sobie, ja nie byłem. Urodziłem się z RPG-7 na plecach.
Obrazek

Foka

Moderator

Moderator

PostPt 15 cze, 2012 08:27

Chyba w d* :P

Donio

Porucznik

Porucznik

PostPt 15 cze, 2012 15:51

xd
Obrazek
Obrazek

szajder

Chorąży

Chorąży

PostSo 30 cze, 2012 16:43

Co sądzicie o ostatnim PvP ? Chcemy wiedzieć czy warto coś rozwijać w tym kierunku i organizować bardziej rozwinięte rozgrywki :)

Foka

Moderator

Moderator

PostSo 30 cze, 2012 16:46

Było fajnie, warto robić akie gry częściej, ale bez przesady ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje