Teraz jest So 06 wrz, 2025 06:51

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

WinteR5

Moderator

Moderator

Re: Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

PostPn 15 paź, 2012 00:34

Jon napisał(a):Misję na Clafghanie, poza mocną zamułą "po procesorze", zabił jakiś głupawy bug w ostatnim release PSZ'ta, który sprawia, że (i tutaj jest problem z ustaleniem o co biega), zupełnie randomowo pojazd lubi się wywalić... o powietrze.

Ja tam mialem dobry fps :P
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostPn 15 paź, 2012 00:40

W kościele w Wąchocku.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Algrab

Generał

Generał

PostPn 15 paź, 2012 06:44

Misja sie nie nadaje do grania przez niski FPS właśnie.
Obrazek

Hunter47PL

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 15 paź, 2012 17:06

A ja chciałbym przeprosić za wyjazd w środku akcji z misji z linami (zapomniałem nazwy). Warunki do grania mam takie jakie mam i jak na razie nie mogę nic na to poradzić z góry jeszcze raz przepraszam. A i dzięki temu "bugowi" z PSZ albo z mapą bo się mało na tym znam, uważam że misja chociaż nie ukończona dała mi dużo śmiechu.

Jasina

Porucznik

Porucznik

PostPn 15 paź, 2012 18:41

Hunter47PL napisał(a):A i dzięki temu "bugowi" z PSZ albo z mapą bo się mało na tym znam, uważam że misja chociaż nie ukończona dała mi dużo śmiechu.

I przy okazji AI'k którego przejąłeś stał się moim klonem, bo gdy na niego patrzyłem wyświetlało mi się że to Szeregowy Jasina był... normalnie śmiechu warte. :D

Co do lin - dawno nie robiliśmy tak ostrego wjazdu z powietrza na teren wroga i zaliczyłem pierwszy ( i oby nie ostatni) desant przy użyciu liny w ACPL'u. Musimy robić to częściej. :)

I chcę jeszcze raz przeprosić za moje wyjścia w trakcie misji, ale cóż siła wyższa i nakazy "kierownictwa partii domowej". :(
nick w grze: Jasina
kanał na YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasina85

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 15 paź, 2012 21:55

Jasina napisał(a):I przy okazji AI'k którego przejąłeś stał się moim klonem, bo gdy na niego patrzyłem wyświetlało mi się że to Szeregowy Jasina był... normalnie śmiechu warte. :D

Jak chodzi Ci o wyświetlanie Twojego nicka ha FThud to nic odkrywczego. Odkąd pamiętam takie dziwne dziwności miały miejsce.

Pyjter

Porucznik

Porucznik

PostWt 16 paź, 2012 22:09

Z ciekawości odpaliłem dzisiaj na serwerze Blow Up 4tella na Clafganie i na moim nienajlepszym kompie fps zasadniczo nie spadał poniżej 20 (przy patrzeniu przez optykę podchodził pod 35). Nie przyuważyłem jaki fps miałem na misji w weekend, może mój dzisiejszy fps, był spowodowany tylko jedną sekcją biorącą udział w walce (ja + 4 Ai), ale dojechałem do pierwszego objectiva i grało się bardzo przyjemnie. Miałem też buga z szalejącym Humvee, zatrzymałem go, wysiadłem i wyładowałem Aiki, wsiadliśmy i dalej jechaliśmy już normalnie. Może większa ilość graczy zarzyna serwer? ale to przecież chyba AI jest faktycznym obciążeniem.

Jon

Generał

Generał

PostŚr 17 paź, 2012 15:22

Raczej nie tyle AI co modele Polaków. Poza tym im niższe ustawienia, tym mniej żrą. Wyłączyłeś resztę AI? Swoją drogą, co ciekawe - mi FPS zazwyczaj poprawiał się po pierwszej walce lub gdzieś w okolicy pierwszej wioski. Dlaczego? Za cholerę nie zgadnę...

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Pyjter

Porucznik

Porucznik

PostŚr 17 paź, 2012 16:05

Aiki robiły na FOB-ie grilla :-)

Exe

Major

Major

PostŚr 17 paź, 2012 16:18

Jon napisał(a): Swoją drogą, co ciekawe - mi FPS zazwyczaj poprawiał się po pierwszej walce lub gdzieś w okolicy pierwszej wioski. Dlaczego? Za cholerę nie zgadnę...

Ja strzelam, że chodzi o natężenie zalesienia. Te clafghanowe drzewa strasznie żrą fps i naturalne nawozy.
Widocznie bug tak chciał.

james.trombley

Chorąży

Chorąży

PostSo 03 lis, 2012 15:18

Wrzucam pochwałę dla Shagy'ego za misję, w której GROM odbijał zakładników. Byliśmy tam parą snajperską. Shagy potwierdzał mi trafienia, naprowadzał, po krótkiej instrukcji od razu ogarnął radio i generalnie zero zbędnej spinki, wszystko totalnie na luzie z profeską.
Je veux rien faire du tout sauf me branler les coulles.

Cienki

Chorąży

Chorąży

PostN 11 lis, 2012 13:38

Przepraszam, że wczoraj zniknąłem, ale to nie z mojej winy - net mi padł i wstać nie chciał.
A co do misji (irackie klimaty i wycieczka do tamy/mostu(?)) to ma fajny klimat i chociaż za dużo w niej
nie robiłem to i tak przyjemnie się grało. Brakowało mi tylko małych patroli, czy okopanych stanowisk wroga w terenie.
Proszę o więcej takich misji :spoko:

Jon

Generał

Generał

PostN 11 lis, 2012 17:34

Ostatnie wieczory wystawiają naszą cierpliwość na próbę (technikalia i jeszcze raz technikalia), a szkoda - bo wcześniejsze, tak do miecha czy dwóch w tył, na których byłem, to były bardzo udane wieczory. Niemniej ostatnio i frekwencja i poziom są raczej ok, więc liczę, że wkrótce będzie jeszcze lepiej. Dzięki za wczoraj i do następnego :)

~ Ronald Reagan

Jon

Generał

Generał

PostSo 08 gru, 2012 01:47

Dzisiejszy wieczór bolał. Nie tak poszło prawie wszystko, co mogło pójść nie tak, mimo naprawdę zadowalającej frekwencji. Szkoda i dlatego dziękuję wszystkim tym, którzy starali się, by dzisiejszy wieczór jednak się udał - choćby za sprawą rozładowywania napięcia zabawnymi komentarzami i dobrą atmosferą. Wieczór był jaki był - jutro nadrobimy, tylko stawcie się równie tłumnie. (przypominam o posiadaniu moda Hell in the Pacific)

PS: Wciąż uważam, że latający Bradley to nie wina kierowcy

~ Ronald Reagan

Klimueres

Porucznik

Porucznik

PostSo 08 gru, 2012 03:28

Latający Bradley to nie wina kierowcy Bradleya, tylko wina kierowcy Abramsa :PPPP
"Najszybszym sposobem na zakończenie wojny jest jej przegranie."
George Orwell - Eric Arthur Blair 25 czerwca 1903 - 21 stycznia 1950
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje