Teraz jest Pn 16 cze, 2025 19:29

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

Shadow

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 22 paź, 2010 22:12

Dzisiejsze spotkanie podsumuję tak... Albo w ogóle nie podsumuję bo się nie opłaca marnować na to czasu :/.

KonradPL

Chorąży

Chorąży

PostN 24 paź, 2010 00:24

Fajnie się dzis grało szkoda że o 00:15 nikogo już prawie niebyło

Jager

Major

Major

PostN 24 paź, 2010 00:29

BYło generalnie superancko - misja Mavericka miała fajny klimacik (choć przyznam że na widok łachmaniarzy od razu ręka na spust leci... tyle że łachmaniarze to tym razem my :D)
Przełęcz też było ok tylko bez sensu że ja dowodziłem dwa dni po stworzeniu misji ...
PS a to się lotnicy rozczarowali :) Mysleli że se będą fruwać i nic nie robić :D Ale spoko troche tam zmian wprowadzę jutro.

Jon

Generał

Generał

PostN 24 paź, 2010 07:46

Nie mam pojęcia skąd w '81 tyle naprowadzanego AA wśród zwykłej partyzantki ;) Działka AA - jasne. Od zatrzęsienia RPG'ów - tym bardziej. Ale naprowadzane rakiety plot?

Lotnicy byli raczej rozczarowani tym, że nie mogli tego zrobić prawdziwie Afghanistan-style ;) bo kończyło się nosem w ziemi.

Poza tym jest o jeden slot pilota za mało.

Niedziałający briefing mogę poprawić ja, zresztą nie wiem czy kojarzysz zrobiłem to, tylko u siebie (nie wrzucałem misji na serwer wtedy, bo wymagałoby to resa serwera)

Poza tym ofkoz sprzęt jest do przydziału jak zwykle, bo:

a) zdecydowanie za mało amunicji jak na taką wyprawę a dozbrojenie 12 ludzi trwa
b) Kobry (<-celowniki, nie zwierzęta) and afghan don't go too well
c) localize "@STR4_Argument_Ktory_Totalnie_Przekonuje"

Poprawką tych "innych" misji zajmę się dziś\jutro jak wrócę... podeślij potem na maila poprawione swoje, to i od razu dokleję gnaty i ammo.

Tymczasem - papa :)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Maćko

Generał

Generał

PostN 24 paź, 2010 10:00

Jon napisał(a):Poza tym jest o jeden slot pilota za mało.

Niekoniecznie :) Wczoraj przed tym feralnym lotem szturmowym odkryliśmy że drugi MI24 ma inne uzbrojenie, i praktycznie strzelec w nim tylko się nudzi.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

Jager

Major

Major

PostN 24 paź, 2010 10:59

skąd w 81 coś tam coś tam?? Z uSA i pewexu :D
Właśnie od kiedy amerykanie zaczeli dostarczać stingery rosyjskie lotnictwo straciło swoją moc w powietrzu.
Żadnych zmian w broni nie będzie-nie widzę takiej potrzeby , amunicja zostaje tak jak jest.Mnie tam ammo starczyło i Ci którzy przeżyli nie musieli się dozbrajać a strzelali przecież nie mało. Juz na sam koniec ktoś poprosił o magazynek i to też wg mnie ma swój klimat w tej grze.Natomiast rozważam nad zlikwidoewaniem sekcji lotniczej. Jesli helki będą bezkarnie latać po niebie to misję zakończą w zasadzie sami.
Natomiast misje sam poprawię dziś i jutro bo zauażyłem tam kilka błędów w rozstawieniu i triggerach już gadałem z Algrabem - sam wrzucę na serwer i sobie posprawdzam od razu czy mi tam wszystko działa. Jedynie co proszę to PILNIE już zestwienia wyposażenia żołnierzy niemieckich!!! Bo misji Jagdkommando nie mogę dokończyć.
Acha Jon nie wrzucaj tych pozostałych misji bo muszę jeszcze je powtórnie przejrzeć.

Black Shadow

Major

Major

PostN 24 paź, 2010 14:12

Fruwanie kończyło się przy pierwszym spotkaniu z wrogiem. Wystarczyło tylko odrobinę wychylić nos zza linii wzgórz i nawet nie odczekać pięciu sekund, żeby strzelec mógł kogoś namierzyć i od razu dostawał rakietę z pupy. Nie wiem czemu nie można zrobić patentu podobnego do Szturmu 333 z czasów OFP gdzie helka była jedna, wrogowie mieli RPG, ale pilot nie wygrywał misji za całą piechotą [bo - niespodzianka! - nic nie widział przez warunki pogodowe i AI może też choć pamiętam, że strzelali do mnie z wyrzutni]. Poza tym sekcja lotnicza może być tylko nie może być przegięcia ani w jedną ani drugą stronę w kwestii AA. Czemu tylko Stingery? Czy w wiosce, którą ta kolumna pancerna miała atakować nie dało się ustawić stacjonarnych ZSU, które też mają przegięty zasięg?
That guy lurking from the shadows.

Jon

Generał

Generał

PostN 24 paź, 2010 16:04

Jager nikt nie mówi od razu o plecakach wypakowanych po brzegi amunicją - niemniej do jasnej cholery 6 magazynków to może magazynier na obchód bierze, na pewno nie żołnierze którzy lecą na akcję - co zresztą potwierdził mi konsultant w postaci Ghosta ;]

Tak samo mi osobiście te czarne kałachy (i te celowniki) tam średnio pasują - IMO drewienko zrobi właściwy dla misji klimat.

No i kwestia medykamentów dla medyka... Jager każda z naszych misji ma edytowane uzbrojenie bo to standardowe jest po prostu słabe\za mało... a tu dodatkowo dochodzi zgrzyt w stosunku do "epoki". Weekend miałem zawalony, teraz jestem wolny mogę to mogę od ręki to machnąć w 20 min.

Niemców wyślę za chwilę.

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Jager

Major

Major

PostN 24 paź, 2010 18:06

Black uwierz mi że rakietowców nie było wielu - chyba mają po prostu za dobrego skilla :D
Poprawiam to tak czy siak. Zmiany pogodowej nie mogę zrobić bo rzekomo jest narzekanie jak trzeba po nocy latać w nokto... Poza tym chciałem żeby była pogoda w miarę - i tak Jon narzekał że mu słońce świeci (i jak tu wszystkim dogodzić :D)
Ale co do skuteczności duszmanów i ich stingerów... panowie poczytajcie sobie trochę o tej wojnie - rosjanie naprawdę poniesli olbrzymie straty od tej broni.

Jon

Generał

Generał

PostN 24 paź, 2010 18:30

Nie no słońce bardzo realistycznie dało mi się we znaki podczas prowadzenia pojazdu - to wcale nie było złe.

Pogoda niech jak najbardziej pozostanie bez zmian.

~ Ronald Reagan

szOpman

Porucznik

Porucznik

PostPn 25 paź, 2010 19:05

Hmmm... Mnie zastanawia jedna sprawa którą streszczę w kilku słowach... Czy aby ruskie helki tak jak i prawie wszystkie helki w armie nie mają flar przeciw tym zasranym rakietom? -_-

Maćko

Generał

Generał

PostPn 25 paź, 2010 19:12

mają... ale ono g.....o dają gdy zauważysz rakietę 10 metrów przed nosem :E2
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

szOpman

Porucznik

Porucznik

PostPn 25 paź, 2010 21:25

No to już jest kwestia refleksu... ;) W każdym bądź razie profesjonalnie to to nie wyszło choć ujęcie nawet ciekawe jest jak hind rakieta za rakieta obrywa... ^^

Jager

Major

Major

PostWt 26 paź, 2010 12:57

Przełęcz jest zmieniona :clever: teraz jest niemal 100 % tak jak było w orginale....

Algrab

Generał

Generał

PostWt 26 paź, 2010 13:29

Nie refleksu.... często na filmach widać jak hela wypluwa z siebie girlandy flar kiedy pozornie dookoła nic sie nie dzieje.
Czyli wylatując z bazy w połowie drogi trza by tak robić non stop, na ile to skutecznie broni przed rakietami IR w ACE to nie wiem.
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje