Teraz jest Wt 09 wrz, 2025 22:04

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

Kamil PL

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 11 sie, 2011 13:56

Nie tylko mnie ponieważ podczas pierwszej próby wykonania misji Wichrowe wzgórza zostały chyba tylko 3 czy 4 osoby a ja w tedy zginąłem bo nie widziałem ptacha któremu wszedłem pod lufę i dostałem od niego heda a za drugą próbą został tylko algrab który jako jedyny dotarł do ciężarówki tylko że z ogonem ponieważ za nim był BTR.

KonradPL

Chorąży

Chorąży

PostPt 12 sie, 2011 22:11

Fotka z dziś:
Obrazek

KonradPL

Chorąży

Chorąży

PostSo 13 sie, 2011 23:26

Nudzi ci się na RoadBlocku? Zrob to co ja!
Obrazek

Donio

Porucznik

Porucznik

PostWt 16 sie, 2011 17:36

Nie, raczej nie. Po za tym, wątek nie ten.
Obrazek
Obrazek

psycho081

Porucznik

Porucznik

PostPt 26 sie, 2011 23:43

Chciałem przeprosić za dzisiejszy wieczór, nie byłem w dobrym humorze, miałem zły dzień, myślałem że w Armię troszkę odpocznę lecz granat rzucony przed siebie, którym prawie zdjąłem pół oddziału, lub nie słuchanie rozkazów, marudzenie itd. wpłynęły jeszcze bardziej negatywnie. Mam nadzieje że jutro nadrobię to pozytywnie.

Jon

Generał

Generał

PostSo 27 sie, 2011 01:21

Ogólnie dzisiejszy dzień do najszczęśliwszych nie należał. W Herst Nebel strata zakładnika i dużej części oddziału Bremen, w misji Ghosta klasycznie już dominowały crashe i te felerne miny, ciągłe problemy z ACRE praktycznie cały wieczór.

Czasami milknęłem na radiu nie dlatego, że mnie urywało, tylko zastanawiałem się co dalej z tym wszystkim zrobić, bo cały czas SUSFU...

Od siebie przepraszam za pomysł z tą ostatnią misją, Algrab tak mi zachwalał te misje od KH że pomyślałem, że będzie super; Niestety, jakiś pomyleniec rzucił drużynę brytyjczyków w samochodach [w bazie nie było ciężkiego sprzętu] na [conajmniej] kompanię wrogiego zmechu... mimo że się staraliśmy - efekt był do przewidzenia.

Były momenty fajne, np. piechota rozbiegająca się na podwórka uciekając przed wrogim T-34, zaciekły szturm wrogiej piechoty przez pola czy "leniwa" wymiana ognia między wioskami. Niestety końcówka, która nastąpiła po tym jak postanowiłem przełamać "pat" była smutna, i była dopełnieniem negatywnych wrażeń z misji "Hell Of Zargabad".

Po przeróbkach i wybalansowaniu - kto wie. Ale póki co ilość i kaliber niespodzianek po drodze był zwyczajnie niestrawny.

Mieliśmy zagrać dzisiaj 2 nowe misje, niestety w swojej nie zdążyłem poprawić na czas wykrytych w ostatniej chwili bugów, a by wrzucić Ghostową potrzebny był res serwera, który jak stwierdziłem - głupio było robić w momencie gdy większość już czekała na serwerze na grę. Podobnież zawiodłem Blacka i Gizmo (sorry chłopaki ale coś mnie zmogło i o 19 jeszcze spałem - naprawdę źle się czułem) ze strzelnicą na ćwiczenia - sorry raz jeszcze. Dziś w nocy załatwię te "podmianki" starych misji i postaram się przetestować część misji z armaholica, by zobaczyć co jest sens odpalać - a co nie.

Nowe będą:

ACPL 15 Karawana (by Ghost, zupełna nowość, nie grana bo nie działała)
ACPL 16 Enfield Show (by Jon, poprawki)
ACPL 16 Na Boku (by Jon, zupełnie nowa)

Jeśli pojawi się więcej chętnych do grania, to mam jeszcze coś większego w zanadrzu... dlatego panowie - jutro tłumnie, poprawiamy wrażenia z dzisiaj :)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Foka

Moderator

Moderator

PostSo 27 sie, 2011 02:03

I tak to wszystko się chowa przy RoadBlocku ;)
Tylko niech ktoś to poprawi, bo 10-12 min bez pojazdu to już nuda.
Rule #2: Double tap!

Jon

Generał

Generał

PostSo 27 sie, 2011 02:07

Na serwerze wciąż jest stara wersja, nawet jak miałem czas usiąść do edytora to niespecjalnie miałem siły.

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 27 sie, 2011 09:47

Sory, że wczoraj tak wyszedłem z misji, ale złapałem epickie wkur.... po cudownej transformacji mojego tsa. Nagle w czasie misji zamienilo mi się acre z 3.10 na 3.7, potem po restarcie cudem włączył mi sie ts rc2, a na koniec po wywaleniu rc2 znikneły mi ustawienia od właściewej wersji teamspeaka. Moja konkluzja- nie polecam trzymania dwóch wersji teamspeaka na dysku bo kiedyś może spotkać to Ciebie :twisted:

Exe

Major

Major

PostSo 27 sie, 2011 10:25

Jon napisał(a):Na serwerze wciąż jest stara wersja, nawet jak miałem czas usiąść do edytora to niespecjalnie miałem siły.

Mogę spróbować poprawić Roadblocka.
Widocznie bug tak chciał.

Jon

Generał

Generał

PostSo 27 sie, 2011 12:09

Roadblock jest już w trakcie przeróbki. Póki co głównie poprawki zGuby, moje są rozgrzebane. Nie dubluj.

~ Ronald Reagan

Jager

Major

Major

PostSo 27 sie, 2011 15:44

Ja ogólnie przeproaszam ale się wkur..łem i wyszedłem. Wieczór był mocno nieudany - najpierw w Herbstnebel Adrian zamiast walić co wroga kładł ogień na mój oddział aż udało mu się mnie skutecznie wyeliminować z akcji i zranić Mustanga. Potem w tej misji z bewupami Adrian postanowił jednak odrobić straty i jebnął granata w środek całej naszej drużyny - jaki efekt wiadomo za co dosłownie go rozstrzelałem ładując cały magazynek z ak , potem na domiar złego kaszana z łącznością na maxa plus śmierć wszystkich niemal żołnierzy , potem wreszcie misja brytolami których zasadniczo nie lubię ale niech tam ... Psycho na początku ciepnął granat natychmiast zostałem ranny - miałem po prostu dość.

Foka

Moderator

Moderator

PostPn 29 sie, 2011 20:37

Wczoraj Roadblock ponownie nas zaskoczył :) Oczywiście, przy odpaleniu zapomniałem wyłączyć ambient combat...

Którymś kolejnym razem przyjechał samochód, ale jak to mają w zwyczaju - zjechał z drogi w pole i stanął. Było nas 3, więc nie mogłem wysłać patrolu do sprawdzenia. Stał tam już kilka minut. W pewnym momencie JEBUDU! wybuchł i odleciał do tyłu. Rozglądamy się, co się dzieje (było już dość ciemno i chmury)... A tu wychodzi z nurkowania UAV Predator!!!
Rule #2: Double tap!

Exe

Major

Major

PostPn 29 sie, 2011 20:47

Ah ci predatorzy, tylko by polowali na obcych.
Widocznie bug tak chciał.

Black Shadow

Major

Major

PostSo 24 wrz, 2011 01:55

Było w porządku :D Misja z konwojem ONZ zacna aczkolwiek niektórych strat można było uniknąć, ale... i jeszcze raz sorry, że za rzucenie granatu niemal pod stopy oddziału. Chciałem wpisać komendę na odświeżenie pamięci czy czegoś i chyba coś nie załapało, bo raz dwa... i poleciał granat. Jeszcze próbowałem krzyknąć do ludzi aby się odsunęli :P Film jakoś dzisiaj, ale pewnie pod wieczór.
That guy lurking from the shadows.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje