Teraz jest Wt 09 wrz, 2025 01:11

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

Kapelusznik

Cywil

Cywil

PostPn 26 gru, 2011 00:32

Ano przyznam Konrad, fajnie było. Ale zabawa się dopiero zaczęła kiedy weszliśmy w zabudowania bo wcześniej to ja wroga nie widziałem w ogóle i strzelałem w ruszające się krzaki, przez co prawie ustrzeliłem Damiana. Najlepsza była końcówka kiedy nad nami dowodzenie przejął Damian bo Ragnara straciliśmy (Nie wiem czemu ale jakoś mnie to cieszy :clever: ). Najlepsze było kiedy waliliśmy z rur do budynku, a wejście to już była jedynie formalność.

Jon

Generał

Generał

PostPn 26 gru, 2011 07:16

a jaka misja?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

szajder

Chorąży

Chorąży

PostPn 26 gru, 2011 11:53

Komarovo Chemicals :)

Jon

Generał

Generał

PostPn 26 gru, 2011 12:31

Ło matko. Ona to taka wpół surowa jes :D

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Algrab

Generał

Generał

PostPn 26 gru, 2011 14:21

Dlatego nie zaszkodzi zostawiać w niej wolne sloty a i tak w sumie grało sie ją fajnie
Obrazek

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 30 gru, 2011 00:40

African Tango chyba można już uznać za grywalne :) Jeszcze tylko małe poprawki typu skrzynie z amunicją w bazie czy regulacja poziomu trudności i będzie złoto.

Trzeba by jeszcze wyłączyć posiłki UPSMON, bo teoretycznie miały działać tylko w stolicy, a wszystko się na nas zleciało i w stolicy mało co zostało (chyba, żeto suka i hind tyle natłukły? Niech piloci zdradzą, jak im poszło :) ).

Chociaż z drugiej strony islamiści zjeżdżający się do nas w każdym możliwym pojeździe robiły klimat :) Bałem się, że będzie zbyt trudno, a tutaj w dwadzieścia osób wybiliśmy kompanię piechoty i pluton pancerny!

psycho081

Porucznik

Porucznik

PostPt 30 gru, 2011 01:00

Jest problem z przezbrajaniem Mi24. Po naładowaniu amunicją, śmigłowiec strzela "ślepakami".

krejzy

Chorąży

Chorąży

PostPt 30 gru, 2011 08:46

sa moze jakies mod'y, ktore na tej mapce zwiekszyly by moje 8 fps? tragedia :>

Jon

Generał

Generał

PostPt 30 gru, 2011 13:47

Nowa wersja (którą teoretycznie mamy przygarnąć w update) ponoć działa lepiej, ale panowie...

...od dawna Duala znana jest jako jedna z tych map (zaraz obok starego Everonu), gdzie zazwyczaj ma się 60 fps. Wth?

~ Ronald Reagan

WinteR5

Moderator

Moderator

PostPt 30 gru, 2011 14:37

Powyżej 10 fps ja nie miałem. Grę obniżyłem totalnie na low, trawa ucięta i nic nie pomogło. Może ten High Command tak zlagował misję? Jednostki wroga? Lolol
Obrazek

damian508

Porucznik

Porucznik

PostPt 30 gru, 2011 14:40

Ja miałem 10-15FPSów. A gdy robiłem nalot potrafiły spaść do 6. Moim zdaniem nie jest to takie szokujące. Dużo jednostek w przypadku pilotów większy ViewDistance, UPSMON chyba główny winowajca.
Ja strzelałem głównie do pojazdów, piechoty prawie nie ruszałem bo jej nie widziałem za to hind miał chyba 36 fragów.
Co do problemu z przezbrajaniem na lotnisku był SU-25(CH-29) bez amunicji, której niemożna uzupełnić. Kolejny bug polega na tym że jeśli załaduje się modułem EASA (chyba) rakiety kierowane na laser siedząc w samolocie w prawym górnym rogu pokazuje że się ich ma 0, choć widać że są przyczepione do samolotu.

Jon

Generał

Generał

PostPt 30 gru, 2011 14:55

Damian napisał(a):Kolejny bug polega na tym że jeśli załaduje się modułem EASA (chyba) rakiety kierowane na laser siedząc w samolocie w prawym górnym rogu pokazuje że się ich ma 0, choć widać że są przyczepione do samolotu.
Kiedyś owy bug występował tylko, gdy przerwano ładowanie sprzętu na samolot, tj. gdy startowałeś jeszcze zanim skrypt "skończył".

Btw, próbowałeś nacisnąć "reload"? -.-

I ostatnia sprawa... bardzo ździwił mnie ten random-lag w Olszy. Dziwne rzeczy się dzieją -.-

U mnie FPS na średnio-wysokich spokojnie trzymał się 20-25. Nawet w tych większych misjach i na Duali przedewszystkim zawsze FPS miałem dużo wyższy.

Wątpię by to była wina "rozmachu", stawiam właśnie raczej albo na UPSMON, albo jakiś błąd skryptu\modułów lub... JSRS 1.4. Kto używa? :)

[za każdym razem gdy pociągałem za spust miałem ćwierć-sekundowy "freeze" lub zbliżony fps-drop - także w Olshy]

~ Ronald Reagan

WinteR5

Moderator

Moderator

PostPt 30 gru, 2011 15:08

Ja używam JSRS 1.4 wraz z patchem. Na Olshy miałem płynną grę.
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostPt 30 gru, 2011 15:37

Pytanie - czy podczas wcześniejszych podejść do AT też mieliście niski FPS?

Bo jeśli nie, to znacie już winowajcę -> JSRS 1.4; Sam zGuba potwierdził, że ów mod ma bardzo dobre warunki do zajeżdżania proca.

Zwłaszcza, że AT vs Olsha, to stosunek conajmniej 3:1 w kwestii ilości jednostek...

~ Ronald Reagan

KonradPL

Chorąży

Chorąży

PostPt 30 gru, 2011 16:15

Fajnie było, jednakże muszę stwierdzić iz byłem graczem który wczoraj zachowywał sie nawet lepiej od samego Jona( wow :P ).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje