Teraz jest Pn 08 wrz, 2025 23:48

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

gustlik

Porucznik

Porucznik

PostPt 13 sty, 2012 12:11

Myślę ze gdyby nie wydali army 1 i army 2 to dalej bym grał w ofp bo nie grafika jest w tym wszystkim najważniejsza.

Jon

Generał

Generał

PostPt 13 sty, 2012 12:26

Nie mam pojęcia dlaczego wciąż próbujesz to komukolwiek wmówić Gremdziu.

ArmA 2:
- dużo lepsze cienie, włączając w to bump mapy i tym podobne "wypas shadery".
- dużo bardziej złożone modele z twarzami, które nie wyglądają jak nieudany cheft
- superpłynne i dużo bardziej life-like animacje postaci
- termowizje, lasery, plecaki, celowniki CQB already in-game
- dużo większe możliwości dla modderów i missionmakerów (patrz: misja, którą graliśmy), którzy tworzą cuda (takie jak np. ACRE z dźwiękiem przestrzennym czy większość opcji ACE)
- dużo lepsza balistyka (możliwość penetracji obiektów, chudy drewniany płotek już Cię uratuje przed 20 mm działkiem BWP)
- większość OFP mamy już w ArmA 2 za sprawą CWR 2, włączając w to legendarne Malden czy Nogovę, więc wyższość A2 jest oczywista.

i najważniejsze, dla tej wypowiedzi:
- ...ja gram na medium. Do tego spora (automatyczna) kompresja .jpg i ew. upraszczanie tekstur, by utrzymać wysoki FPS. (widoczne chyba na ramie HMMWV; tak czy siak FPS w tej jakże wymagającej misji nie spadł mi ANI RAZU poniżej 30); Gwarantuje, że w grze nie powiedziałbyś, że cokolwiek wygląda źle.

Więc daj sobie spokój z tą krucjatą, wykombinuj raczej coś żebyś mógł z nami grać.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 13 sty, 2012 14:55

Jon napisał(a):"pogubili" pod ogniem

Jak dostajesz SPG w tak gówniany wóz jak SOV to trudno sie nie pogubić wypadając z niego z połamanymi nogami i flakami na wierzchu.

Jon

Generał

Generał

PostPt 13 sty, 2012 15:58

Nie mówię o tym, mówię o strzelaninie przed Kakaru, jak do nas ze wzgórza na granicy widoczności prali. Przez chwilę połowa w ogóle nie wiedziała, co ze sobą zrobić.

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

gremdek

Porucznik

Porucznik

PostPt 13 sty, 2012 18:17

Jon napisał(a):Więc daj sobie spokój z tą krucjatą, wykombinuj raczej coś żebyś mógł z nami grać.

nie da rady. a i tak wyjeżdżam i będę miał tylko laptopa, który nie uciągnie army.
zresztą to nie krucjata tylko stwierdzenie na podstawie twoich skrinów. widziałem przecież od innych co grają na full i tam wygląda git. arma na low wygląda jak rzygi kota. ale to moja opinia.
:(

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 13 sty, 2012 20:52

Jon napisał(a):strzelaninie przed Kakaru, jak do nas ze wzgórza na granicy widoczności prali. Przez chwilę połowa w ogóle nie wiedziała, co ze sobą zrobić.

Nie wiedzieliśmy skąd walą, jak zlokalizowaliśmy kontakt to poszły serie. Ale nic w tym dziwnego, że na początku trudno zlokalizować źródło ostrzału.

Black Shadow

Major

Major

PostSo 21 sty, 2012 14:27

Heh, grało się nieźle aczkolwiek operacja ratowania dziennikarzy mogła by się obyć bez paru zgrzytów, których średnio mi się chce wymieniać :P Głównie chodzi o jedno FF przy wysiadaniu z samochodu i nieuwagę strzelca a potem incydent z granatem przy kopalni. A na koniec to, że ludzie zwijali się wcześniej - w moim squadzie przeżyło sześć osób... z czego trzy to AI...
That guy lurking from the shadows.

gustlik

Porucznik

Porucznik

PostSo 21 sty, 2012 14:59

to FF to moja sprawka i stało się to bo nie usłyszałem jak Jon mówił żebym przerwał ogień z tylnego RKM-u. Można oczywiście gdybać że mógł się upewnić że usłyszałem komendę ale teraz to już nic nie zmieni. Jest to kolejna lekcja dla mnie i dla nas wszystkich żeby potwierdzać że się usłyszało jakiś rozkaz i dla wydającego żeby żądać potwierdzenia otrzymania i zrozumienia komunikatu. Bardzo mi to zepsuło granie i zadowolenie z poprzedniej misji na afganie, która była świetna. Dotarłem do was nieco później niż po ustalonych trzech minutach bo wróg przycisnął mnie tam ogniem z PK.

Algrab

Generał

Generał

PostSo 21 sty, 2012 16:09

mnie sie wczoraj podobała misja na Clafganie, klimat tej wyspy jest oczarowujący
no i te fajerwerki co mogliśmy oglądać na końcu :P
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostSo 21 sty, 2012 17:37

Ano. Misja Ghosta była bardzo fajna, klimatyczna - a Clafghan rządzi. Początek "Pchły" też obiecujący - ale niestety od momentu pojawienia się Mi-8 było już tylko gorzej.

Co do FF - faktycznie mogłem się upewnić, ale z drugiej strony panowie - była już nieraz gadka, by ustawić grę tak, by kanonada nie zagłuszała wam dowódcy\reszty oddziału.

Ja usłyszałem przerwę w serii, więc wysiadłem. A że właśnie ściągałeś spust po raz drugi...

Większości zwyczajnie nie stać nas na to by o 23 przekrzykiwać strzelający KM ;-) Swoją drogą, dobrze, że nie zamontowałem tych głośników wczoraj, bo sąsiedzi by mnie killim :D

~ Ronald Reagan

Jon

Generał

Generał

PostN 22 sty, 2012 04:44

Dzisiaj też 50/50 - o ile "Inwazja" i "Search & Destroy" były masakrą, o tyle "Cholerni Partyzanci" (mimo strat) dostarczyła mi wielu dobrych wrażeń.

A i tak, mimo wszystko, za najlepszą misję wieczoru uważam "Shooting Stary", by Sanders & Jon :P Grało się miło i była to miła odmiana po poprzednich katastrofach.

~ Ronald Reagan

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

PostN 22 sty, 2012 12:42

Ja tej inwazji nie lubię, bo zawsze ginę tam 2 razy a pierwszy raz na samym początku.

Algrab

Generał

Generał

PostN 22 sty, 2012 13:15

Też jej nie lubię bo posiada ona drzewa, i pomiędzy nimi nie chcą przechodzić granaty ręczne.
Obrazek

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

PostN 22 sty, 2012 14:28

Trudno, zdarza się a zwłaszcza w radzieckiej armii.

Ptachu

Chorąży

Chorąży

PostPn 23 sty, 2012 01:06

Zajefajna misja gustlika pt. "Most" :spoko: Daje 10/10 . Soundtrack jak z wojny i ten Hind który wyleciał :grin: Potem nam poszło nieźle w QFL czy coś takiego . Pierwszy raz grałem tą misje z takim dobrym stanem osobowym który przetrwał :cisza:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje