Teraz jest N 07 wrz, 2025 13:08

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

Exe

Major

Major

PostWt 06 mar, 2012 15:41

Można też posadzić żołnierzy na czołgu, żeby pociski kumulacyjne zatrzymywały się na ludziach, a nie rysowały lakier.
Widocznie bug tak chciał.

Ptachu

Chorąży

Chorąży

PostŚr 07 mar, 2012 00:16

Jako 3 osoba na dowódcy nie miałem problemu słyszeć ludzi jak byłem wychylony tych na radiu i tych obok mnie

EDIT:
Misja z Bastogne wykonana bardzo dobrze . Była rozpierducha jak nic a i tak się odnaleźliśmy w tym cyrku i wykonaliśmy wszystkie zadania . Wzorowe zachowanie

Misja na Utes :
Fajna misja pokazująca że nie trzeba mieć artyleri niewiadomego kalibru żeby zniszczyć co trzeba . Troche coś nie wypaliło z tymi samolotam jak bomby wybuchły . I Ponton mi się na piasku zakotwiczył :P Ale fajnie jest siedzieć w pontonie jak wali do ciebie Spitfire :) Taka bezradność :)

Jon

Generał

Generał

PostŚr 07 mar, 2012 03:04

W tamtym Erster Tag były jakieś straszne problemy z komunikacją z Gustlikiem, najprawdopodobniej co chwilę tracił połączenie z TS'em i dlatego komunikacji nie było.

W końcu wypadł także z gry... jeśli sytuacja będzie się powtarzać, to ja radzę Gustlik idź do swego ISP i zapowiedz że za niefunkcjonalne gówno nie będziesz płacić.

Ostatecznie dzisiejsza gra na I44 to był dla mnie wielki niewypał (zwłaszcza w porównaniu do poprzednich dni, które były znakomite), głównie ze względu na misje oraz na fakt że niestety w pewnym momencie ludziom z publika załączył się Rambo Mode albo Asshole Mode (koleś, który celowo rozwalił nam Shermana albo bawił się w Taniec z Hanomagiem).

Misje I44 są tak skrajnie idiotycznie zaprojektowane, że aż zęby bolą. Przed naszymi jakże ździwionymi twarzami nagle zespawnowała się kolumna wroga i Stug III. Poza tym, kompletnie nie zgadzam się z tym, co Ptachu piszesz o Bastogne. Nie było niczego wzorowego. To był burdel. Oddział zalegający pod ostrzałem moździerzy, który potem rozbił się na pomniejsze grupki z czego każda pognała sobie w inną stronę, ignorując resztę i CO. Revivefest. "Public Gaming" at it's finest.

Kilka osób burzy się, że czas zagrać ACE, to zagrajmy ACE, jako odtrutkę na skaszanione misje Invasion'44.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

gustlik

Porucznik

Porucznik

PostŚr 07 mar, 2012 09:15

Moja sprawa z netem jest bardziej skomplikowana i muszę jakoś przeboleć, mianowicie biorę radiowo od sąsiada przez dwa piętra w bloku a on ma tylko dwa mega. Nie będę teraz wykupował neta na rok bo nie wiem ile tu będę mieszkał a w maju prawdopodobnie pojadę za granicę na jakiś czas.

Exe

Major

Major

PostŚr 07 mar, 2012 20:22

gustlik napisał(a):Moja sprawa z netem jest bardziej skomplikowana i muszę jakoś przeboleć, mianowicie biorę radiowo od sąsiada przez dwa piętra w bloku a on ma tylko dwa mega. Nie będę teraz wykupował neta na rok bo nie wiem ile tu będę mieszkał a w maju prawdopodobnie pojadę za granicę na jakiś czas.

Złóż mu propozycję nie do odrzucenia. Ja tak zrobiłem rok temu i do teraz jest git.

Ptachu

Chorąży

Chorąży

PostŚr 07 mar, 2012 20:36

Exe wpadł do sąsiada z flaszką wódki w jednej ręce i siekierą w drugiej :grin:

Jon

Generał

Generał

PostŚr 07 mar, 2012 20:44

"Sąsiad... wybieraj!"
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Exe

Major

Major

PostŚr 07 mar, 2012 21:45

Nie pijam tak szlachetnych trunków.

Propozycja nie do odrzucenia wygląda ciut inaczej.

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 24 mar, 2012 01:43

Dzięki panowie za dzisiejszą grę. Świetne podejście do trudnej misji ;) Przepraszam za przypadkowe zrzucanie Gradów na wszystko i obiecuję rozkroić Kaukaski na dwie osobne misje. 4 godziny, a dopiero byliśmy w 3/4, takiej cegły nikt nie przejdzie :D

damian508

Porucznik

Porucznik

PostSo 24 mar, 2012 11:28

Wczorajsza zabawa była fantastyczna. Graliśmy jedną misję ale za to jaką. W kierunku mojej drużyny mogę kierować tylko pochwały, świetnie się współpracowało z ludźmi.( Nawet PSYCHO skusił się na dowodzenie sekcją :boje: :boje: i wychodziło mu to bardzo dobrze.) Jeśli chodzi o samo podejście było takie jakie być powinno. Artyleria została użyta na 5, wszyscy wykonali swoje zadania.
Oby więcej takich podejść do misji. Mam nadzieję że ktoś to nagrał.

Foka

Moderator

Moderator

PostSo 24 mar, 2012 11:35

Mustang185 napisał(a):takiej cegły nikt nie przejdzie :D
Obrazek
;)
Rule #2: Double tap!

Dudi

Chorąży

Chorąży

PostSo 24 mar, 2012 12:12

Ja nagrywałem, ale z perspektywy medyka i nie nagrywałem wszystkiego po pierwszych 2 godzinach 200GB mi zjadło :) i kto to teraz będzie oglądał i montował ? Ogólnie było zajebiście i szkoda, że musiałem wyjść po zdobyciu pierwszego miasta.

Exe

Major

Major

PostSo 24 mar, 2012 13:21

A ja nie mogłem być przed 21. Niestety na serwer za ch*ja nie można się było wcisnąć. Posiedziałem do 22 i zgodnie z planem "Pi**dole, idę spać" tak właśnie uczyniłem.
Ostatnio edytowano Cz 01 sty, 1970 02:00 przez Exe, łącznie edytowano 1 raz

GierojPL

Kapral

Kapral

PostN 25 mar, 2012 23:48

Dzisiaj było zajebiście, po tak długim czasie warto było z powrotem wejść i poczuć znów ten dreszczyk coopa, i to w invasion. Misje super ekstra nawet brytolami, najgorsze jednak te akcje (zamiast Jona ja dostałem heda) brytolami to cały zespół został zaatakowany, najpierw szkopy podpaliły budynek a później zakopani żywcem pod budynkiem z powodu niemieckiej artylerii (widziałem moździerz i nebelwelfera) także grę oceniam na 5.

gustlik

Porucznik

Porucznik

PostN 25 mar, 2012 23:58

Market Garden poprawię, oba party, czy poza tym co już było mówione są jeszcze jakieś uwagi zastrzeżenia, ewentualne pomysły jak nakłonić szkopów do korzystania z mostu. Trzeba wywalić też klamki szkopom z miotaczami bo potem w mieście zaczynają z nich korzystać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje