Teraz jest N 17 gru, 2017 02:28


Pytania, problemy, itd

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2980
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: x+2=1

Re: Pytania, problemy, itd

PostPn 06 sty, 2014 14:07

Dobra, a odpal samo exe gry, tam gdzie jest zainstalowana, arma2oa.exe.
I zobacz jak jest wtedy.

-------------------------------------

Krok który można jeszcze zrobić:
Bez włączania gry, uruchomić ACE Clippi:
Kod: Zaznacz cały
C:\gamez\Arma2\@ACE\clippi\aceclippi.exe


Popatrzeć tam czy wszystko ustawione jak trzeba, coś tam pozmieniać, poklikać, sprawdzić czy dobrze ksywa ustawiona, i dać "Zapisz"
Obrazek
Offline

Majster

Kapral

Kapral

  • Posty: 73
  • Dołączył(a): Cz 02 sty, 2014 22:47

Re: Pytania, problemy, itd

PostPn 06 sty, 2014 14:19

Jak oglądałem wasze fimy z akcji to widziałem że w prawym dolnym rogu ekranu wyświetlała się nazwa broni a pod tym jaki jest tryb ognia. To jakiś mod?
Nazwa w grze: Majster
Offline

Majster

Kapral

Kapral

  • Posty: 73
  • Dołączył(a): Cz 02 sty, 2014 22:47

Re: Pytania, problemy, itd

PostPn 06 sty, 2014 14:27

Dobra, a odpal samo exe gry, tam gdzie jest zainstalowana, arma2oa.exe.
I zobacz jak jest wtedy.


Odpaliłem jak mówiłeś (bez modów) i HUD trybów ognia, nazwa itd. wyświetla się.

-------------------------------------

Krok który można jeszcze zrobić:
Bez włączania gry, uruchomić ACE Clippi:
KOD: ZAZNACZ CAŁY
C:\gamez\Arma2\@ACE\clippi\aceclippi.exe


Popatrzeć tam czy wszystko ustawione jak trzeba, coś tam pozmieniać, poklikać, sprawdzić czy dobrze ksywa ustawiona, i dać "Zapisz"


Sprawdziłem to i wszystko wygląda w porządku.
Nazwa w grze: Majster
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2980
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: x+2=1

Re: Pytania, problemy, itd

PostPn 06 sty, 2014 14:50

Odpal czystą gre + samo ACE czyli:
Kod: Zaznacz cały
C:\gamez\Arma2\arma2oa.exe -nosplash -mod=@CBA;@ACE;@ACEX;@ACEX_RU;@ACEX_USNavy


Jest źle czy dobrze?
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10696
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Pytania, problemy, itd

PostPn 06 sty, 2014 15:12

Jak oglądałem wasze fimy z akcji to widziałem że w prawym dolnym rogu ekranu wyświetlała się nazwa broni a pod tym jaki jest tryb ognia.
Prawy DOLNY róg, na "biało", to mod. HUD normalnie wyświetla nazwę broni w prawym GÓRNYM rogu, na zielono, a i to chyba tylko przy zmianie broni (normalnie HUD "fade'uje" z tego co kojarzę gdy nie jest w użyciu).
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Foka

Moderator

Moderator

  • Posty: 1251
  • Dołączył(a): So 19 mar, 2011 23:43
  • Lokalizacja: 3CT

Re: Pytania, problemy, itd

PostPn 06 sty, 2014 15:29

Jon napisał(a):HUD normalnie wyświetla nazwę broni w prawym GÓRNYM rogu, na zielono, a i to chyba tylko przy zmianie broni (normalnie HUD "fade'uje" z tego co kojarzę gdy nie jest w użyciu).
Dokładnie.
Rule #2: Double tap!
Offline
Avatar użytkownika

nasabi

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 34
  • Dołączył(a): Pt 23 sie, 2013 14:14
  • Lokalizacja: Mysłowice

Re: Pytania, problemy, itd

PostPn 06 sty, 2014 15:31

Od jakiegoś czasu mam ten sam problem, nie wyświetla mi HUD'a zmiany broni, granatów etc. (w prawym górnym rogu).
Ostatnio edytowano Pn 06 sty, 2014 15:32 przez nasabi, łącznie edytowano 1 raz
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2980
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: x+2=1

Re: Pytania, problemy, itd

PostPn 06 sty, 2014 15:31

Jeśli wrzucałeś coś z podkatalogu "opcjonalne" do głównego AP\addons to to wywal, może to miesza.
Tam jest chyba właśnie ten addonik który wyświetla broń w dolnym prawym rogu. Bodajże
Kod: Zaznacz cały
trueuser_igui_gunhud_bigtext_bottom.pbo
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1437
  • Dołączył(a): Cz 15 lip, 2010 11:36
  • Lokalizacja: Raz tu, raz tam...

Re: Pytania, problemy, itd

PostPn 06 sty, 2014 15:34

A mi dalej nie działa interaction menu ejsa.
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10696
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

Re: Pytania, problemy, itd

PostPn 06 sty, 2014 15:36

To akurat potwierdzony problem ACE z beta-patchem.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline

Majster

Kapral

Kapral

  • Posty: 73
  • Dołączył(a): Cz 02 sty, 2014 22:47

Re: Pytania, problemy, itd

PostPn 06 sty, 2014 15:56

Algrab napisał(a):Odpal czystą gre + samo ACE czyli:
Kod: Zaznacz cały
C:\gamez\Arma2\arma2oa.exe -nosplash -mod=@CBA;@ACE;@ACEX;@ACEX_RU;@ACEX_USNavy


Jest źle czy dobrze?


Wywala błąd Addon 'ace_c_vehicle requires addon 'CSTracked2_AAV'.

@EDIT: Spróbowałem 2 raz. Gra się włączyła. Wszedłem w Armory i HUD jest.
Ostatnio edytowano Pn 06 sty, 2014 16:15 przez Majster, łącznie edytowano 2 razy
Nazwa w grze: Majster
Offline
Avatar użytkownika

Algrab

Generał

Generał

  • Posty: 2980
  • Dołączył(a): So 10 paź, 2009 23:35
  • Lokalizacja: x+2=1

Re: Pytania, problemy, itd

PostPn 06 sty, 2014 15:59

ściagnij jeszcze raz ACE i wypakuj na dysk 7zip'em
Obrazek
Offline

Exe

Major

Major

  • Posty: 762
  • Dołączył(a): Pn 28 cze, 2010 18:35
  • Lokalizacja: Rzeszów

Re: Pytania, problemy, itd

PostPn 06 sty, 2014 16:01

Dodajcie do wymaganego oprogramowania 7zip :) To już nie pierwszy raz, kiedy komuś brakuje pliku/plików po rozpakowywaniu winrarem.
Widocznie bug tak chciał.
Offline

Majster

Kapral

Kapral

  • Posty: 73
  • Dołączył(a): Cz 02 sty, 2014 22:47

Re: Pytania, problemy, itd

PostPn 06 sty, 2014 16:04

Algrab napisał(a):Jeśli wrzucałeś coś z podkatalogu "opcjonalne" do głównego AP\addons to to wywal, może to miesza.
Tam jest chyba właśnie ten addonik który wyświetla broń w dolnym prawym rogu. Bodajże
Kod: Zaznacz cały
trueuser_igui_gunhud_bigtext_bottom.pbo


Nie zrozumiałem gdzie jest ten folder.
Nazwa w grze: Majster
Offline

Majster

Kapral

Kapral

  • Posty: 73
  • Dołączył(a): Cz 02 sty, 2014 22:47

Re: Pytania, problemy, itd

PostPn 06 sty, 2014 16:13

Algrab napisał(a):Jeśli wrzucałeś coś z podkatalogu "opcjonalne" do głównego AP\addons to to wywal, może to miesza.
Tam jest chyba właśnie ten addonik który wyświetla broń w dolnym prawym rogu. Bodajże
Kod: Zaznacz cały
trueuser_igui_gunhud_bigtext_bottom.pbo


Niestety nic nie pomogło. :(
Nazwa w grze: Majster
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron