Teraz jest Pt 20 cze, 2025 00:47

Urban Dead - massively-multiplayer zombie apocalypse game

Rozmowy na temat innych produkcji.
  • Autor
  • Wiadomość

Sudayev

Major

Major

PostWt 25 lip, 2006 15:20

Ja juz w dulston, sa obok siebie 3 komisiariaty i duzo ludzi zaczyna tam sciagac. Pewnie wraz z normalnymi zaczna tam sciagac dewianci, ktorzy napadaja na normalsow :/
OFP Jungle Fever | Beta Test Team

MaRcin

Major

Major

PostWt 25 lip, 2006 15:28

właśnie się okazało że do Wild Walk Police Dept wparowały dwa zombiaki. Zanim się ewakuowałem do William Avenue Police Dept (VSB) zdążyli zabić już 2 ludzi.
Good Times Gone

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 25 lip, 2006 16:05

W Wild Walk Police Dept wciąż jest jeden zombie, ale ja nie mam czym go potraktować. Skorzystałem z faktu rozprucia komisariatu i podskoczyłem na Drake Walk. AP miałem tyle żeby wskrzesić jedną osobę i padło na Volt'a. Pozostali jutro - postarajcie się stać między 9-tą a 10-tą rano.

Co do uciekania na wschód to mnie się nie spieszy. Zdobądzcie szybko free running i nie nocujcie w komisariatach, szpitalach i budynkach NT - ja np. nocuje teraz w Shuttlebank w klubie.
Zresztą to co pokazuje mapa nie do końca jest prawdą, bo jest ona aktualizowana przez zwykłych graczy, a oni czasem panikują na widok kilku zombie. Fakt, że większość mapy jest czerwona pokazuje gdzie zombie są i były - tam gdzie przeszły, dzielnice pozostają "czerwone", bo nie ma komu się rozejrzeć i zmienić status na niższy. Zombie ciągną do ludzi, więc jeśli "rozprują" dzielnicę to ruszają dalej. Założę się że południowo-zachodnie dzielnice sa już opustoszałe.

Piromaniack napisał(a):A propos, dziewiętnastu forumowiczów jest aktywnych w grze

Raczej dziesięciu. Nie wszyscy na liście grają regularnie. Osoby które obecnie często piszą to poza mną: Jerry, Volt, Piromaniack, Goose, MaRcin, Grabarz^^, Tygrys205, Sudayev, Remcio i może jeszcze Kac, Kurt i Death.

@Piromaniack - to de facto nie jest PKer, bo zabił zombie w RP, a nie człowieka. Z zażaleniem należy się zgłosić raczej do grupy zarządzającej RP niż na listę PKerów - tak przynajmniej mi się wydaje.

Grabarz^^

Chorąży

Chorąży

PostWt 25 lip, 2006 17:14

Moja druga postać jest w Fryerbank. Komisariaty pozabijane na głucho, jeden rozpruty, w środku ze dwa zombie, plus jeszcze pięć przed nim...jeden rozpruty szpital, ogólnie bardzo trudna sytuacja- ciężko się gdziekolwiek dostać, muszę się chować po kątach z zbierać na Free Running. W Pashenton bez zmian...spokojnie na razie. Jak tylko drugą postacią osiągnę Free Runing - pełznę na północ.

Pabllo

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 25 lip, 2006 17:18

Jeżeli gra ktoś umarlakiem i jest w okolicy Broksville, niech da znać to się zapoluje na śmiertelników 8)

Aktualnie kilka martwych dobiera się do jednego budynku... już jest lightly barricaded. W środku świeci światło... może będzie jedzonko :twisted:

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 25 lip, 2006 21:34

Jeśli mamy się gdzieś zbierać i razem bronić, to decydujmy, a jeśli nie, to nie, bo z każdym postem moje postacie ewakuują się na wschód i północny wschód :]

Aktualne pozycje:

Policjant w Rolt Heights na cmentarzu St. Romuald's Church, punkt docelowy - revive point at Dunsdon Lane

Medyk w Spracklingbank w Cornelius general Hospital, budynek EHB, jak również wszystkie w okolicy poza warehouse. W budynku koło 30 osób, na zewnątrz 2 osoby w stanie śmiertelnym, niedaleko komisariat policji, skład z amunicją i koło 40 osób w promieniu 3 przecznic w każda stronę. Umiejętności - free running

żołnierz w Pennville w Cummins Alley Police Dept - Budynek jest EHB, ja dysponuję 16 HP, Free Runningiem i Pistol Trainingiem, w środku jakieś 25 luda, na zewnątrz chyba 1 sztuka typu Zed, ale AP na dziś out.
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 26 lip, 2006 08:09

Z bezpiecznego Rhodenbank przedostałem się do Rolt Heights. Tam trafiłem w Horsford Park na zombie i wyeliminowałem jednego, a drugiego uszkodziłem nieco, po czym zabrakło amunicji. Zostanę w Rolt Heights bo tu jest ciekawiej.
Wejść można było do: factory [83,11], Broke Bank, Edridge Museum, Club Hagan, St Helier's Hospital, St Alban's Hospital oraz factory [81, 11], ale ta ostatnia była rozpruta i w środku był zombie.

W Quarlesbank przeszedłem z mojej kryjówki do Emerson Plaza Police Dept poszukać ammo i trafiłem na dwa zombie w środku, choć budynek był pełen ludzi i zabarykadowany na VSB. Nie miałem za wiele amunicji, ale jeden zombie był ledwo żywy. Z drugim było gorzej i znalazłem się w sytuacji, w której musiałem przerywać walkę szukaniem, ale ostatecznie oba truposze wylądowały na ulicy z headshot'em. Właściwie miałem dużo szcześcia, bo kiedy już sądziłem, że nie starczy mi AP, w ręce wpadł mi załadowany shotgun, który rozwiązał sprawę. Sąsiedni St Benedict's Hospital znalazłem rozpruty i zombie w środku. Generalnie w Quarlesbank jest ciekawie i jest co robić.

Z wyjaśnianiem sytuacji w Shuttlebank poczekam jeszcze do południa, aż wszyscy "łazarze" powstaną i będę mógł podjąć się wskrzeszania.

W4tchdog

Porucznik

Porucznik

PostŚr 26 lip, 2006 08:16

Jerry napisał(a):
Aktualne pozycje:

Policjant w Rolt Heights na cmentarzu St. Romuald's Church, punkt docelowy - revive point at Dunsdon Lane

Medyk w Spracklingbank w Cornelius general Hospital, budynek EHB, jak również wszystkie w okolicy poza warehouse. W budynku koło 30 osób, na zewnątrz 2 osoby w stanie śmiertelnym, niedaleko komisariat policji, skład z amunicją i koło 40 osób w promieniu 3 przecznic w każda stronę. Umiejętności - free running

żołnierz w Pennville w Cummins Alley Police Dept - Budynek jest EHB, ja dysponuję 16 HP, Free Runningiem i Pistol Trainingiem, w środku jakieś 25 luda, na zewnątrz chyba 1 sztuka typu Zed, ale AP na dziś out.

...Już po ciebie idziemy!!! :P ...
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 26 lip, 2006 09:34

Wyskoczyłem przez William Avenue Police Dept na Drake Walk i wskrzesiłem Tygrys'a. Piromaniack niestety leżał, ale zachowałem dość AP by wskrzesić go jeszcze dzisiaj.

Ciekawostka - w William Avenue Police Dept ktoś na ścianie nabazgrał "VoltPL is a PKer"

MaRcin

Major

Major

PostŚr 26 lip, 2006 10:08

w William Avenue Police Dept tłumy - 52, w tym kilku zainfekowanych więc będzie ciekawie. Do tego wszyscy panikują że w okolicy pełno zombie. I to graffiti, o którym wpsomniał Alderous, VoltPL is a PKer.

MPD sugeruje żeby kolejnym punktem obrony był Bale Mall na wschodzie.

edit: władowałem flarę jednemu zombiakowi - fajne uczucie :]
Good Times Gone

Tygrys205

Porucznik

Porucznik

PostŚr 26 lip, 2006 10:41

Thx Aldi :spoko: Mój drugi truposz czeka pod Club Dallimore w Yagoton a ten żywy siedzi w środku.
Obrazek
Obrazek

Piromaniack

Chorąży

Chorąży

PostŚr 26 lip, 2006 11:21

Już zostałem wskrzeszony :spoko:.
Podskoczyłem prędko do Wild Walk Police Dept, drzwi otwarte na oścież - przed budynkiem dwa zombie, w środku jeszcze jeden... Temu ostatniemu "przyładowałem" resztką nabojów do pistoletów (dokładniej czterema). HP spadły mu do 36, może ktoś będzie tym zainteresowany ;).
W chwilę później przeskoczyłem za pomocą free runing (jaka to fajna umiejętność ^^) na pobliską stację kolejową, a stamtąd do Fabien General Hospital. Tam wyleczyłem infekcję za pomocą apteczki. Mam jeszcze jedną w "rezerwie", jeśli ktoś chce, mogę go podleczyć :P.
Następnie udałem się do Besly Avenue Police Dept. Resztę AP wydałem na przeszukanie budynku - znalazłem shella do shotguna, magazynek do pistoletu oraz trzecie już radio.
Na tym komisariacie będę siedział aż do odzyskania możliwości ruchu 8).

P.S: Volt, o co "b" z tym napisem :>?

Volt

Major

Major

PostŚr 26 lip, 2006 12:26

Nie pozwalam sobie w kaszę dmuchać i ReeToric (pozdrówcie go headshotem odemnie) który prawie mnie zabił (Aldi świadkiem) , ja go zabiłem. Teraz najprawdopodobniej mści się i teraz na William Avenue Police Dept strzelił we mnie shotgunem...
Obrazek

DeviAnCE

Major

Major

PostŚr 26 lip, 2006 15:20

Znam tego cwaniaczka i od jakiegoś czasu na niego poluję. Z 'własnych' źródeł dowiedziałem się, że to kolejna postać kolesia, który wcześniej rozwalił w moim budynku generator i radio.

Właśnie jestem pod William Avenue Police Dept ...
We do not know death... only change. We cannot kill each other without killing ourselves.

Sudayev

Major

Major

PostŚr 26 lip, 2006 16:07

Heh w Pescodside panika, zombich na ulicach normalnie zero, a wszystko tak pobarykadowane ze nawet sie wejsc/wyjsc nie da :lol:
OFP Jungle Fever | Beta Test Team
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne gry