Teraz jest Pt 20 cze, 2025 23:48

Urban Dead - massively-multiplayer zombie apocalypse game

Rozmowy na temat innych produkcji.
  • Autor
  • Wiadomość

smola93

Porucznik

Porucznik

PostWt 15 sie, 2006 14:54

zaczołem w to dzisiaj grać i mam do was banalne pytanko - Co robić jeżeli wszystkie budynki są zabarykadowane lub ewentualnie jak wejść do zabarykadowanego budynku

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 15 sie, 2006 14:57

Do zabarykadowanego można wejść jedynie dzięki umiejętności free running z innego budynku leżącego obok. Natomiast bez tej umiejętności można wejśc jedynie do lżej zabarykadowanych i tych bez barykad.
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 16 sie, 2006 08:16

Calvert Mall znowu w rękach zombie, ale zostało już tylko 6 w środku. Quarlesbank dosyć zniszczone. Kupiłem ostatniego ludzkiego skilla dla strażaka. Można wejść do Sowth Auto Repair.

Glina uzupełniał zapasy w Stickling Mall. Sytuacja w Shearbank bardzo spokojna.

żołnierz wskrzesił dwóch newbie, a resztą AP przeznaczył również na uzupełnianie zapasów w Stickling Mall.

Sudayev

Major

Major

PostŚr 16 sie, 2006 11:14

Jak ustosunkowac sie do takiej sytuacji. Nocowalem w Chancellwood, rozstawilem generator ktory moj kolega zasilil paliwem. Duzo ludzi na tym skorzystalo, bo medyk byl stanie uleczyc ciezko rannych. Nagle do szpitala wszedl jakas kanalia profil: http://www.urbandead.com/profile.cgi?id=571609 .Zniszczyl generator i powidzial na odchodne fuck you. W profilu ma wszystkie skille zombich i ani jednego ludzkiego, jest to ewidentny szkodnik korzystajacy z ludzkiej postaci by wejsc do srodka by robic rekonesans oraz niszczyc generatory i radia (a takie zniszczyl bo dowiedzialem sie przez telefon od innego czlowieka).

Razem z dwoma strazakami chcemy go wspolnymi silami wykluczyc ze swiata zywych, aby w przyszosci nie niszczyl ciezkiej pracy ludzi, ktorzy chca zyc i wkladaja duzo pracy by pomagac innym.

Co o tym sadzicie, czy zabicie czlowika-szkodnika jest moralnie uzasadnione :) i nie bedzie traktowane jako typowe pk ?

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 16 sie, 2006 12:08

Takich się eliminuje od razu, jeśli zrobiłeś screena z komunikatem, że gościu zniszczył generator, to nikt nie będzie miał podstaw do nawania Ciebie PK'rem, w innym wypadku świadkowie też wystarczą :]
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 16 sie, 2006 13:03

Sudayev napisał(a):Co o tym sadzicie, czy zabicie czlowika-szkodnika jest moralnie uzasadnione :) i nie bedzie traktowane jako typowe pk ?

Oddasz mu przysługę. Sam o to prosi więc zamiast sie zemścić czy go ukarać zrobisz dokładnie to czego on oczekuje. Zresztą czy w ogóle można nazywać go szkodnikiem? Nie kryje się z tym kim jest, a to co zrobił to najzwyklejsza dywersja i działanie na korzyść strony z którą się identyfikuje. Osobiście uważam, że nie można mieć do niego pretensji (wręcz szanuję go za walkę z "podniesioną przyłbicą"), bo równie dobrze można by się obrażać, że zombie cię zagryzł. Jeśli już kimś gardzić to typami bez opisu postaci i z ludzkimi skillami, którzy niszczą generatory i strzelają do ludzi dla zabawy.
Tak czy inaczej można fakt zniszczenia generatora przez niego zgłosić - zazwyczaj jest komu jeśli dzielnica jest dobrze zorganizowana i działają w niej jakieś klany.

Sudayev

Major

Major

PostŚr 16 sie, 2006 14:00

W tym przypadku sabotazystow sprawa jest juz jasna, dzieki za wasze opinie.

Obrazek
Offtop: Ostatnio pobralem ebooka pt. Zombie Survival Guide (250 str) (aut. Max Brooks). Czytaliscie ? Jesli nie, to polecam kazdemu w temacie. napisane po angielsku lecz latwym jezykiem, a lektura bawiac uczy :] Podrecznik zawiera rozwiniecie wszystkich terminologii i mozliwych teorii nt. fenomenu zombie. Dodatkowo techniki zwalczania zombie, metody obrony etc. Najlepiej spojrzec na same rozdzialy ...

1. The Undead: Myths and Realities - ogolnie o zombich
2. Weapons and Combat Techniques - tego nie trzeba opisywac :) 9imo. najlepszy rozdzial)
3. . On the Defense - metody skutecznego barykadowania i odpierania atakow
4. On the Run - czyli taktyka wojny podjazdowej i specjalnych taktyk wobec nieumarlych
5. On the Attack - metody walki bezposredniej
6. Living in an Undead World - scenariusz zycia w miescie gdzie doszlo do najczarniejszej wersji - nieumarli opanowali swiat
7. Recorded Attacks - czyli odnotowane przypadki tzw. outbreakow

Zobaczcie: http://www.horror.gildia.pl/recenzje/zombie_survival
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Zombie_Survival_Guide

Jesli ktos ma problem ze znalezieniem lektury, sluze rada na PW. Ewentualnie moge podeslac komus na FTP, co by kazdy urbandeadowicz skorzystal bo niewatpliwie jest to lektura nr. 1 w tym temacie.[/img]

UPDATE: PODRECZNIK SURVIALU JEST DO POBRANIA. WYSTARCZY KLIKNAC NA LINK W MOIM PODPISIE

http://www.surfacezero.com/uploads/Sudayev/
Ostatnio edytowano Śr 16 sie, 2006 16:59 przez Sudayev, łącznie edytowano 4 razy

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 16 sie, 2006 14:26

Jakbyś potrzebował FTP -> klik
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 16 sie, 2006 15:02

Heh. Ja wchodziłem tutaj szukając natchnienia przy tworzeniu misji o zombie do OFP (chodzi o ambient oczywiście).

Tygrys205

Porucznik

Porucznik

PostŚr 16 sie, 2006 15:33

No nareszcie mój medyk kupił sobie Basic Firearms Training. Mam 3 pistolety i 7 magazynków, więc bedzie mała jadka z zedków. :grin:
Obrazek
Obrazek

Sudayev

Major

Major

PostŚr 16 sie, 2006 15:38

Podrecznik mozna juz pobierac. Link w moim podpisie.
OFP Jungle Fever | Beta Test Team

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 16 sie, 2006 20:27

Mój strażak lvl 22 własnie po raz pierwszy w swojej karierze zginął :]

Het'z i Slaw's

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 16 sie, 2006 23:33

no panowie (i panie jeśli pominołem) mysle że każdy wyposażył już sie na poziomie wystarczającym aby pomyśleć o HQ i może jakiejś zorganizowanej grupie...

Niepowiem że wszyscy, ale część chwilowo znajduje sie w shuttlebank, więc może zlokalizujemy HQ gdzieś w pobliżu(alderous, może na rogu, żebyś nienarzekał że zombiech mało:D) wszystkie propozycje co do nazwy, tag'a i lokalizacji mile widzane;]... a tak na marginesie, czy ktoś z Grupki forumowiczów, potrafi revivowa'ć czy podszkolić w tym mojego policjanta?;]
-Noob.
-Hymm, so noob whipped ya out of ur base?
-o.O? How?
-Anti Noob Tactic...

Tygrys205

Porucznik

Porucznik

PostCz 17 sie, 2006 01:23

Co do nazwy to mam pomysł: Waffen UD :D
Obrazek
Obrazek

Sudayev

Major

Major

PostCz 17 sie, 2006 01:33

Kilka godzin walesalem sie jako zombi w broke hills, wowczas w miescie bylo pelno ludzi. Otrzymalem revive w Pius Church i patrze, a dookola ani zywej duszy. Za to zombich ja peczki ! Majac 10 puntow poszedlem do pobliskiego biura szeryfa barykada VSB, a srodku ani zywej duszy. Pod brama zas 16 zombi. Podziekowal ... Coz poszedlem obok dalej do szpitala St. Wulfstan barykada i pusto. Pod brama 4 zombie. Wybralem pobliskie muzemu drzwi otwarte, ryzykuje spie z otwartymi drzwiami by nie kusic zedow. Sweet Jesus byle do rana bo juz po raz 10 nie chce ginac ;)
OFP Jungle Fever | Beta Test Team
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne gry