Teraz jest N 15 cze, 2025 20:14

Urban Dead - massively-multiplayer zombie apocalypse game

Rozmowy na temat innych produkcji.
  • Autor
  • Wiadomość

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 07 lip, 2006 22:43

Niektórzy nie mogąc znieść grozy tej sytuacji pogrążają się w odmętach szaleństwa :mrgreen:

Since your last turn:

* Binary Star said "I know you like that, You wanna try that, It's like a flashback, So shake your ass crack, I got the balls to, Rock the salsa, Funk the blues-a, Any groove ta', Make you move cos, Taking you to, Another landscape, It's my mandate, I'm highly animated even" (1 hour and 6 minutes ago)
* Binary Star said "though I'm decomposing, So if your feet is frozen I'ma die to see you ropin'." (1 hour and 5 minutes ago)
* Binary Star said "And when the MC rhyme and the DJ spin, I want y'all to just get down, And when the MC rhyme and the DJ spin, I want y'all to just get down, And when the MC rhyme and the DJ spin, I want y'all to just get down, Now when the MC rhymin' and the DJ cuttin'" (1 hour and 4 minutes ago)
* Binary Star said "I want y'all to JUST GET DOWN!" (1 hour and 4 minutes ago)
* Binary Star said "Tap your toes and clap your hands, How many people ready to rock the house? Come on trace the globe and shake your pants, (How many people ready to rock the house?) Just twist your hip and do the dip, How many people ready to rock the house?" (1 hour and 3 minutes ago) ...and again.
* Binary Star said "Come on shake and bake How many people ready to rock the house?do whatever it takes," (1 hour and 3 minutes ago)
* Binary Star said "How many people ready to rock the house!!!!" (1 hour and 3 minutes ago)
* Lekgolo said "Hate to tell you this Binary, but I don't really feel like rocking the house right now. Maybe some other time." (59 minutes ago)

A już na poważnie to jeśli jesteście ludzmi to omijajcie szerokim łukiem dzielnice Owsleybank, Molebank i Grigg Heights (zapewne pobliskie również). Czegoś takiego jeszcze nie widziałem - nie było jednego budynku do którego by się nie włamano i zruinowano (oczywiście przespacerowałem się tam jako zombie - zostawiłem tą postać w cholere, ale dziś zostało mi parenaście połączeń do wyczerpania limitu to zajrzałem sprawdzić jak się jej żyje, a raczej nieżyje).

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 08 lip, 2006 08:32

To samo co wczoraj. Przeszukiwałem Orders Crescent Police Dept (bez free running wejście nie ma) i znalazłem sporo dóbr np. 3 magazynki, pistolet z dwoma nabojami, 5 shell'i, 3 flare guny i trochę zbędnego sprzętu. Może się jutro ruszę, ale nie jestem pewien - wolałbym maksymalnie zapełnić sobie inventory amunicją (FAKi też by się przydzały).

Miałem zamiar zająć się wyłacznie szukaniem również w Ryley Road Police Dept, ale kolejnego dnia bez wystrzelonaego naboju bym nie zniósł. Wylazłem przed komisariat (tylko lighly barricaded tak na marginesie) i zająłem się zombie. Miał 60 HP, ale udało mi się go zdjąć kosztem 20 naboi i 4 shell'i, a tym samym zarobić 70 EXP (!). Dzięki temu, kosztem połowy posiadanej amunicji, mam kolejny lvl i Pistol Training.

Podobnie było w Merchant Crescent Police Dept (nie da się wejść bez free running) miałem szukać cały dzień, ale ostatecznie szukałem tylko chwilę, bo uznałem że 5 załadowanych pistoletów i 6 shotgunów (w tym trzy załadowane) i 3 magazynki to całkiem sporo. Ruszyłem w poszukiwaniu budynku do którego będę mógł wejść z zewnątrz i znalazłem go w postaci Boorman Way Police Dept. Wylazłem i spotkałem 2 zombie przed Hain Library. Jeden miał tylko 8 HP i szybko poległ, a drugiego sprowadziłem z 50 HP do 15 - na ciąg dalszy zabrakło AP. Mimo tego i tak zarobiłem dość EXP na następny lvl i Shotgun Training.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostN 09 lip, 2006 10:57

To już powoli staje się moim blogiem :wink: Jeśłi kogoś z administracji to wkurza to proszę PW. W każdym razie z tego co pisze moża wyciągać informacje na temat tego do których budynków można wejść i jaki jest poziom zagrożenia w danym rejonie.

Ktoś był tak miły że podleczył mojego żołnierza w nocy. Rano opuściłem Orders Crescent Police Dept (nadal bez free running nie da się wejść) i poszedłem do sasiedniego Dunstan General Hospital (też bez free running nie da się wejść). Chwilę traciłem czas na szukanie (oczywiście najpierw znalazłem bezużyteczną gazetę), a potem bogatszy o jeden FAK ruszyłem na północ. Lżej zabarykadowany okazał się budynek Bealey Boulevard School więc wylazłem i od razu zlokalizowałem zombie przed Cradock Row Fire Station (nadal bez free running nie da się wejść). Z początku strasznie pudłowałem, ale w końcu zebrałem 100 EXP, po to by zdać sobie sprawę, że na militarne skille potrzebuję przecież jedynie 75 EXP i mogłem pistol training kupić już wcześniej. W każdym razie kupiłem skill'a i dokończyłem zombie - brakuje mi tylko 15 EXP do shotgun training. W sumie mam uczucie, że zmarnowałem mnóstwo amunicji (ponad 20 naboi i 6 shell'ów). Na zdobycie 15 EXP powinno jednak wystarczyć.

Jako gliniarz mimo iż nie cierpiałem na nadmiar amunicji poczułem żądzę zabijania (czy da się w sumie zabić kogoś kto jest martwy? :?). Komisariat był mocno zabarykadowany, ale znalazłem "furtkę" w pobliskim Parsley Building. Jeden zombie był przed Twitt Row Police Dept, ale miał 60 HP i flaka więc odpuściłem mu i udałem się do innego który stał przed Portass Museum (do obu wspomnianych budynków nie da się wejść z ulicy). Wybór był trafny bo miał tylko 50 HP i nie miał flaka. Wystrzelalem wszystkie naboje i sprowadziłem go do 5 HP. W tej chwili miałem już tylko trzy shell'e...i wszystkie chybiły. Zostałem bez amunicji z 10% szansą uszkodzenia go za -3HP toporkiem. Zdesperowany wróciłem do komisariatu, znalazłem dosyć szybko magazynek, wróciłem do zombie i już drugim strzałem go wykończyłem. Te 15 EXP bardzo mnie urządzało bo dokładnie tyle brakowało mi do następnego lvl i shotgun training. Suma sumarum zostałem z 4 nabojami, ale opłaciło się - to już drugi zombie wyeliminowany dzisiaj. :)

Strażak miał dobry dzień. Miałem trochę amunicji, więc wyszedłem z Boorman Way Police Dept - ludzie wewnątrz wspominali, że na zewnątrz są dwa zombie i rzeczywiście były. 55% szans na trafienie z shotguna jest po prostu mordercze. Jeden zombie miał 25 HP, a drugi 50HP i obaz wykończyłem (!!). Nadal miałem ponad 20 AP, więc mogłem spokojnie wrócić do komisariatu, pochwalić się i znaleźć 5 magazynków, dwa shell'e, pistolet (3 naboje) i shotguna (2 shell'e). Na koniec miałem 101 WXP (kolejny lvl) i mogłem kupić sobie Diagnosis (taki miałem kaprys. Chyba lubie pomagać) oraz zużyć jedynego FAKa, aby podleczyć jednego gościa. Zafajany dzień :D

Reasumując zdjąłem dziś cztery zombie (!!) i każdy z trzech moich charakterów kupił jakiegoś skill'a 8)

Ravq

Porucznik

Porucznik

PostN 09 lip, 2006 11:16

Mnie również ktoś miły dziś podleczył, za co bardzo mu dziękuje ;)

Przypadkiem zauważyłem dziś, że mój Scout ma Free Running (sam się dziwie jak mogłem tego wcześniej nie zauważyć). Niestety zawiodłem się na tej umiejętności, myślałem, że dzięki niej będę mógł wchodzić do wszystkich (nawet najbardziej zabarykadowanych) budynków a tu dupa. No, ale przynajmniej trochę pobiłem bejsbolem zombiego. Teraz czekam w Halse Crescent Police Dept w Darvall Heights na odnowienie się AP - mam nadzieje, że uda mi się znaleźć jakąś broń.

Jako gliniarz ubiłem 2 zombie (2HP i 8HP :D) i znalazłem trochę amunicji - teraz siedzę w Penny Heights, przynajmniej mam ochronę, bo jest tu paru gości.
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 10 lip, 2006 08:07

Co by nie nudzić:

Wieści z Raines Hills: Da się wejść z ulicy do St Paschal's Church. Sąsiednie budynki na zachód od kościoła raczej nie do wejścia (wliczając w to Orders Crescent Police Dept i Dunstan General Hospital. Kolejny zombie na końcie i 60 EXP zyskane, a tym samym shotgun training. Zauważyłem genialne graffiti - "Save your environment - don't use spraycans" :lol:

Wieści z Brooke Hills: Mało zabawnie - zombie wdarły się do budynku gdy spałem i zabiły cztery osoby. Na szczęście nic mi się nie stało. Budynkiem do którego da się wejść jest Norvell Building i St Methodius's Church. Sheldon Lane Police Dept opanowany przez zombie (zużyłem na jednego z nich resztkę amunicji.
Wieści z Shearbank (przenoszę się na wschód): da się wejść do południowo-wschodniej części St Luke's Cathedral. Owsley Crescent Police Dept zabarykadowany na głucho nie mówiąc już o Stickling Mall (ale tam tłumy). Nie mam amunicji :(

Wieści z Gatconbeton i Shuttlebank: Można wejść do Boorman Way Police Dept, Merchant Crescent Police Dept (tu jest generator), Marfell Building i Besly Avenue Police Dept . Zombie prawie w ogóle nie spotkałem (faktycznie były dwa z czego jednego zastrzeliłem, ale to trochę mało jak na 10 sektorów spaceru), a ludzie są zdrowi (nie spotkałem nikogo kto nie miałby maksimum). Nudno się robi w tym Shuttlebank (choć w sumie +65 EXP).

brambi

Chorąży

Chorąży

PostPn 10 lip, 2006 14:05

Na falach eteru: :D Since your last turn:

* 26.99 MHz: "Who wants to have my account? The password is: rootroot" (20 hours and 6 minutes ago)
* 26.99 MHz: "its not very good" (19 hours and 59 minutes ago)
* 26.99 MHz: "MIYAAA HEE MIYA HOO MIYA HA HAA MIYA HEE MIYA HO MIYA HAA HA" (18 hours and 11 minutes ago)
* A flare was fired 5 blocks to the west and 7 blocks to the south. (18 hours and 5 minutes ago)
* 26.99 MHz: "ULC-Upper Left Corner, a group that inhabits all the upper" (18 hours and 3 minutes ago)
* 26.99 MHz: "fuck wrong thing" (18 hours and 3 minutes ago)
* 26.99 MHz: "Perhaps each miracle exceeds" (16 hours and 41 minutes ago)
* 26.99 MHz: "and yet is never quite defined" (16 hours and 41 minutes ago)
* 26.99 MHz: "understand and you'll succeed" (16 hours and 41 minutes ago)
* 26.99 MHz: "let all the magic be from the mind." (16 hours and 41 minutes ago)
* 26.99 MHz: "Appreciation of the power" (16 hours and 41 minutes ago)
* 26.99 MHz: "making storms of concentration" (16 hours and 41 minutes ago)
* 26.99 MHz: "running water, raining flower" (16 hours and 41 minutes ago)
* 26.99 MHz: "clear the heart's imagination." (16 hours and 41 minutes ago)
* 26.99 MHz: "Upon each thunderstorm I feel" (16 hours and 41 minutes ago)
* 26.99 MHz: "crashing energy in my blood" (16 hours and 41 minutes ago)
* 26.99 MHz: "a thunderclap--a bolt of steel" (16 hours and 40 minutes ago)
* 26.99 MHz: "they understand my ancient flood." (16 hours and 40 minutes ago)
* 26.99 MHz: "Let this power now oppress" (16 hours and 40 minutes ago)
* 26.99 MHz: "all these fearsome abominations" (16 hours and 40 minutes ago)
* 26.99 MHz: "I will never settle for less" (16 hours and 40 minutes ago)
* 26.99 MHz: "than total domination." (16 hours and 40 minutes ago)
* 26.99 MHz: "I never do anything" (16 hours and 40 minutes ago)
* 26.99 MHz: "if not completely." (16 hours and 40 minutes ago)
* 26.99 MHz: "Everthing must be this" (16 hours and 40 minutes ago)
* 26.99 MHz: "that this world's shared souls" (16 hours and 40 minutes ago)
* 26.99 MHz: "come together--and each memory" (16 hours and 40 minutes ago)
* 26.99 MHz: "is present, fleeting, and eternal." (16 hours and 39 minutes ago)
* 26.99 MHz: "Bravo!" (16 hours and 38 minutes ago)
* 26.99 MHz: "Quack?" (14 hours and 3 minutes ago)
* 26.99 MHz: "Dear ULC: I mourn to see your state!" (13 hours and 47 minutes ago)
* 26.99 MHz: "From glory days you've fallen fast and far" (13 hours and 46 minutes ago)
* 26.99 MHz: "PK's and sniping only to relate" (13 hours and 46 minutes ago)
* 26.99 MHz: "I hoped with poetry to raise the bar." (13 hours and 46 minutes ago)
* 26.99 MHz: "Non-Ugly Radio I would create." (13 hours and 45 minutes ago)
* 26.99 MHz: "Respect for Dave Suzuki I can find." (13 hours and 45 minutes ago)
* 26.99 MHz: "Au Thori Tah? HAH! Cranky S Aline" (13 hours and 45 minutes ago)
* 26.99 MHz: "May osculate my hairy Woof behind!" (13 hours and 44 minutes ago)
* 26.99 MHz: "and for the Gaels listening," (13 hours and 44 minutes ago)
* 26.99 MHz: "that's POG MO THOIN!" (13 hours and 44 minutes ago)
* 26.99 MHz: "goodnight and sorry Ted. Next time will be better." (13 hours and 43 minutes ago)
* 26.99 MHz: "ULC Radio is back on the air in Caiger!" (12 hours and 54 minutes ago)
* 26.99 MHz: "Are you sure?" (12 hours and 53 minutes ago)
* 26.99 MHz: "Quite. No guarantees on how long tho ^_^" (12 hours and 52 minutes ago)
* 26.99 MHz: "Thompson Mall has fallen... again." (12 hours and 30 minutes ago)
* 26.99 MHz: "Zeds infest it, like roaches, but with less style." (12 hours and 30 minutes ago)
* 26.99 MHz: "It's amusing that you are implying that survivors have style" (12 hours and 21 minutes ago)
* A flare was fired 5 blocks to the east and 5 blocks to the north. (12 hours and 7 minutes ago)
* 26.99 MHz: "Quack?" (11 hours and 52 minutes ago)
* 26.99 MHz: "HEY HEY DUDE LOOKS LIKE A LADY" (11 hours and 25 minutes ago) ...and again.
* A flare was fired 5 blocks to the west and 7 blocks to the south. (7 hours and 36 minutes ago)
* 26.99 MHz: "Quack?" (5 hours and 15 minutes ago)

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 11 lip, 2006 10:01

W Raines Hills i Chancelwood bez większych zmian tj. furtką na zewnątrz jest St Paschal's Church. Generalnie w Chancelwood bardziej niespokojnie - chyba zdobyto Cradock Row Fire Station. Zostawiłem tam jednego zombie z 15 HP (jednego udało mi się sprzątnąć przed Birt Crescent Fire Station). Staję się coraz lepszym żołnierzem (5 lvl).

O Shearbank nie mogę nic powiedzieć - cały dzień szukałem amunicji w Owsley Crescent Police Dept (nie da się wejść) z dobrym skutkim tzn. jutro łowy.

W Shuttlebank, Gatcombeaton i Darvall Heights bardzo spokojnie (tylko jeden zombie spotkany i ustrzelony przed St Silverius's Church), ale łatwiej poruszać się bez free running po dwóch pierwszych. Można wejść do St Matthew's Hospital, Boorman Way Police Dept, Hain Library i Besly Avenue Police Dept, St Godric's Hospital (ale nie polecam - brak barykad). Osiągnąłem 7 lvl i kupiłem NecroTech Employment - czas zacząć obrączkować zombie :wink:

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 11 lip, 2006 11:23

W shuttlebank nie jest tak spokojnie "jak kiedys". Teraz można regularnie 2-3 zombiaki w okolicy znajdowac , i nie jedne budynki sa "oblezone"

Remcio

Major

Major

PostWt 11 lip, 2006 12:31

Hmm.. Próbowałem w to grać kolejno żołnierzem, strażakiem i skautem. wojak zmarłbył już na początku, strażakiem trochę pochowałem się po budynkach ale nie mogłem się zabarykadować więc również zginąłem i teraz po mieście zapyla skaucik. Znalazłem już sporo amunicji, dwa shotguny, pistolet i... dwa radia :| Na co komu dwa radia? Można komuś jakiś przedmiot przekazać czy mogę poprostu radyjko wyrzucić?
Obrazek

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 11 lip, 2006 12:33

Jak masz 2 radełka to ustaw kazde na czestotliwosci które cie interesują i jazda xF.

Ravq

Porucznik

Porucznik

PostWt 11 lip, 2006 13:17

Ja zato znalazłem 15x Shotgun Shell ale za cholere nie moge znaleść shotguna (przeszukałem już 5 komisariatów na kazdy ok. 20AP). Zaraz chyba sprobuje zabawy zombiee'm.
Obrazek

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 11 lip, 2006 13:41

ja mam 5 strzelb xF w tym 2 puste wiec jakbys do shuttlebank podskoczyl to bym ci w gratisie dał Flak Jacket/ Rewolwer ^_^

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 11 lip, 2006 14:29

A ja jestem martwy i... dobrze mi z tym :P Gryzę i drapię inne zombiaki, choć ze słabą skutecznością, niemniej póki 100 EXP nie osiągnę, chyba nie będe zabiegał o wskrzeszenie :P
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 11 lip, 2006 15:22

Nie można niczego przekazywać innym osobom, ale można wyrzucić zbędny sprzęt np. drugiego flak'a bez ponoszenia jakichkolwiek kosztów w AP.

Atakowanie zombie, gdy sami jesteśmy zombie nazywane jest ZeKerstwem i jest traktowane mniej więcej tak jak PK.

Co do klas to moim zdaniem scout jest słaby - cóż z tego, że mamy free running, jak nie mamy prawie żadnego sposobu na efektywne EXPienie? nawet jeśli znajdzie się toporek to z 10% szansą na trafienie zarabiamy góra 15 EXP dziennie (jeśli mamy duże szczęście).

Private ma trochę lepiej, bo zaczyna z 18 nabojami, a z tym można spokojnie zdobyć 30 EXP pierwszego dnia, a potem pozostaje szukać amunicji lub działać tak jak w przypadku scout'a. W obu przypadkach gdy już się zdobędziepierwsze 75 EXP to lvl'owanie nabiera tempa.

Military ogólnie mają o tyle gorzej później, że skille naukowe kosztują ich 150, ale za ich zdobywanie bierze się zazwyczaj gdy uzyskiwanie EXP nie jest już trudne.

Strażak jest najlepszy na początku, bo ma 25% szans na trafienie i toporek bez potrzeby szukania. Dzięki temu może bez trudu wyciągać 20-30 EXP dziennie. Potem jednak musi kupować bojowe skille za 100, a nie za 75.

Glina ma trochę gorzej niż żołnierz, bo ma tylko 12 naboi i może za ich pomocą zdobyć ok. 20 EXP, a skille bojowe kosztują go 100 zamiast 75. flak jest mało użyteczny - w sumie przydaje się w przypadku PKerów i gdy jesteśmy zombie.

Co do reszty to nie próbowałem, ale medic jest podobny do scouta, ale ma jeszcze gorzej, bo nie mamy free running. Niby możemy zdobywać doświadczenie lecząc, ale nie wiemy kto jest ranny, bo nie mamy diagnosis, a ono kosztuje nas 150 EXP. Lepiej już zostać doktorem, bo diagnosis kosztuje nas dwa razy mniej, a jak już je kupimy to expienie jest już łatwe (z drugiej strony free running kosztuje nas 150 EXP, ale jak już znajdziemy szpital, to pacjenci znajdą się sami).
Consumer to prawdziwa tragedia
NecroTech Lab Assistant jest dobry na początek, bo expienie jest łatwe - zdobywamy 4 EXP na zombie którego spotkamy bez potrzeby walki. Niestety free running kosztuje nas 150 EXP.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 12 lip, 2006 07:56

O Raines Hills nic nie mogę dziś powiedzieć - szukanie ammo w Orders Crescent Police Dept (wejść z ulicy się nie da).

W Shearbank zombie zaatakowały Stickling Mall, ale raczej im się nie udało. Zastrzeliłem dwa w środku i postrzeliłem jednego wewnątrz St Christopher's Church (zostało 34 HP). W sumie w jeden dzień zarobiłem 113 EXP zużywając tony amunicji. Odkryłem budynek NecroTech'u w Whippey Building - w sumie dopiero teraz skojarzyłem że są na czerwono zaznaczone na mapie.

Z Gatconbeton przeniosłem się do Judgewood. Po drodze stwierdziłem że da się wejść z ulicy do: St Matthew's Hospital, Simons Building oraz Edmund General Hospital. W sumie dostrzegłem po drodze 11 zombie z czego jednego przed Mahagan Square Railway Station sprowadziłem do 9 HP (ale zabrakło ammo, a nie chciało mi się zużywać resztę EXP na walkę toporem). Znalazłem budynek NecroTech'u (do niego zmierzałem), a w nim NecroTech syringe i DNA extractor. Z drugiego od razu skorzystałem i mam dane na temat zombie stojących przed Edmund General Hospital. Podam jako ciekawostkę (ustawa o ochronie danych osobowych mnie nie obowiązuje - zombie to nie osoba):

Name: Jello flouride
Pre-death Class: Civilian
Dead Since: unknown

Filed as #6349238/12

-----------------------------

Name: Teacher Snow
Pre-death Class: Civilian
Dead Since: unknown

Filed as #7350669/9

Wyglądają na zombie z powołania. Fucha dla NecroTech'u jest niezła.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne gry