Na początek chce zaznaczyć że jak dla mnie nie musisz tego poprawiać, ja tylko "konstruktywnie" krytykuje.
vilas napisał(a):te zdjęcie akurat nie jest super
mam w domu 2 mundury, więc się nie sugeruję Twoim zdjęciem
jest coś co się nazywa w fotografii balans bieli i aparat oszukuje w stosunku od oczu itd.
Wiesz zupełnie nie trafiłeś, wyraźnie napisałem ci że problemem jest zbyt duży kontrast. Balans bieli zaś decyduje o barwie a nie o jej natężeniu (jestem fotografem i nie jednego RAWa już w życiu "wywołałem" także wiem coś o tym).
vilas napisał(a):textury nie są moje, ale Yaciek

ja je tylko powiększyłem

z polskimi mundurami są zaś jaja, gdyż w jednej jednostce czasem potrafią się róznić kolorami, bo z różnych fabryk i roczników
moje dwa też się różnią (ale w polsce to normalne)
dodatkowo kamo z 1995 jest bardziej kontrastowe niż np. bawełniany strój z 2005 (mam te 2 roczniki)
inny wygląd ma goretex, inny kamizelka taktyczna z cordury, inny ta kamizelka nowa z płyt poprzecznych co ma żandarmeria,
zaś Twoje zdjęcie przedstawia pana co sie wytarzał w piachu i dowala słońce
ttakże polski mundur jest ciężki do zrobienia
khemm... podałem ci linka z +/- kilkoma tysiącami zdjęć polskich żołnierzy (nie wrzucałem ich wszystkich tu bo raz że to pracochłonne, dwa pewnie administracja miała by coś przeciw) jako materiał poglądowy a ty mi tu o jednym - jeśli miał byś moment polecam zajrzeć i wyciągnąć średnią.
Twoje argumenty znów do mnie nie trafiają - jeszcze raz podkreślam że problemem nie jest barwa jako taka ale balans (intensywność kolorów). Panowie w OF też tarzają się w pisaku
Ale jak pisałem rób jak uważasz - nic mi do tego.
Jeszcze kilka uwag na temat packa (takie co mi się rzuciły w oczy po 10 min testowania) - zainstalowałem polskich żołnierzy i wymagadne do nich configi.
- amerykańscy żołnierze z USP - no nie bardzo to zgodne z rzeczywistością, USP używają tylko siły specjalne choć i tego nie jestem pewien (podstawowy pistolet jednostek podlegających USSOCOM to krewny USP - Mk 23 Mod 0, podstawowy pistolet regularnej US Army to M9/Beretta 92F, uzupełniona gdzieniegidze M10/Ingram Mac-10 i M11/Sig P228).
- polscy żołnierze z P83 - Wandy trafiły przedewszystkim do policji i w tej chwili ciężko je spodkać - raczej P64 alb Wist.
- Mi-8 - to jest Mi-17 (wirnik ogonowy nie po tej stronie), pozatym obecnie większość lotnch maszyn jest już jednolicie zielona.
- "komando" w beretach (i to czerwonych) w polu to raczej żart - panowie z 1 pspec w rynsztunku wyglądają tak (pokazówka z Anakondy):
http://img412.imageshack.us/my.php?image=1psk006iu9.jpg