Teraz jest N 13 lip, 2025 22:26

VILAS Arma addons

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość

Jon

Generał

Generał

PostŚr 14 mar, 2007 23:55

Nie wydaje mi się...

A fiat ma różową rejestrację :|
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

zGuba

Moderator

Moderator

PostCz 15 mar, 2007 00:10

Nie u Ciebie ;-) raczej programu, z którego korzysta Vilas :-) róż widzieć na szaro...

edit: wiem że to bez sensu ;-) to albo jest rzeczywiście daltonizm, albo coś z monitorem/paletą barw karty graficznej

zGuba

Moderator

Moderator

PostCz 15 mar, 2007 01:30

No niestety, zmartwię Cię vilas - ten orzełek naprawdę jest różowy...

zGuba

Moderator

Moderator

PostCz 15 mar, 2007 21:17

Różowe to nie jest, ale ma opony od uaz-a chyba... nysa ma chyba węższe opony, takie jak w żuku?

Wladek

Chorąży

Chorąży

PostCz 15 mar, 2007 22:00

To mi przypomina autobus "Orange Ekstraklasa" :twisted:
A serio:
Coś te tekstury z przodu maski są zbyt jasne, tak mnie sie przynajmniej wydaje...
Ale model widać od razu że jest bardzo dobry, czekam na kolejne samochodziki :)

traffix

Chorąży

Chorąży

PostCz 15 mar, 2007 22:15

Vilas wymiatasz, naprawdę miło popatrzeć na samochody w ArmA które widzi się za oknem. :D Może zrobisz Fiata 126p albo żuka? :D

corran

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 16 mar, 2007 20:00

Generalnie super robota, tylko te plamki dalej są za małe a zielony na teksturach zbyt ciemny (i ogólnie mniej kontrastowe wszystko powinno być), zresztą sam zobacz:

ObrazekObrazek

więcej materiału do poglądu: http://picasaweb.google.pl/wojsko.polskie

traffix

Chorąży

Chorąży

PostPt 16 mar, 2007 23:53

Extra Wardburg :D Masz talent.

PS. Zmniejsz ten link bo rozwaliło stronę, i możesz warna dostać.

corran

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 17 mar, 2007 01:37

Na początek chce zaznaczyć że jak dla mnie nie musisz tego poprawiać, ja tylko "konstruktywnie" krytykuje.

vilas napisał(a):te zdjęcie akurat nie jest super
mam w domu 2 mundury, więc się nie sugeruję Twoim zdjęciem
jest coś co się nazywa w fotografii balans bieli i aparat oszukuje w stosunku od oczu itd.

Wiesz zupełnie nie trafiłeś, wyraźnie napisałem ci że problemem jest zbyt duży kontrast. Balans bieli zaś decyduje o barwie a nie o jej natężeniu (jestem fotografem i nie jednego RAWa już w życiu "wywołałem" także wiem coś o tym).

vilas napisał(a):textury nie są moje, ale Yaciek :P
ja je tylko powiększyłem :P
z polskimi mundurami są zaś jaja, gdyż w jednej jednostce czasem potrafią się róznić kolorami, bo z różnych fabryk i roczników
moje dwa też się różnią (ale w polsce to normalne)
dodatkowo kamo z 1995 jest bardziej kontrastowe niż np. bawełniany strój z 2005 (mam te 2 roczniki)
inny wygląd ma goretex, inny kamizelka taktyczna z cordury, inny ta kamizelka nowa z płyt poprzecznych co ma żandarmeria,
zaś Twoje zdjęcie przedstawia pana co sie wytarzał w piachu i dowala słońce
ttakże polski mundur jest ciężki do zrobienia

khemm... podałem ci linka z +/- kilkoma tysiącami zdjęć polskich żołnierzy (nie wrzucałem ich wszystkich tu bo raz że to pracochłonne, dwa pewnie administracja miała by coś przeciw) jako materiał poglądowy a ty mi tu o jednym - jeśli miał byś moment polecam zajrzeć i wyciągnąć średnią.

Twoje argumenty znów do mnie nie trafiają - jeszcze raz podkreślam że problemem nie jest barwa jako taka ale balans (intensywność kolorów). Panowie w OF też tarzają się w pisaku :P

Ale jak pisałem rób jak uważasz - nic mi do tego.

Jeszcze kilka uwag na temat packa (takie co mi się rzuciły w oczy po 10 min testowania) - zainstalowałem polskich żołnierzy i wymagadne do nich configi.

- amerykańscy żołnierze z USP - no nie bardzo to zgodne z rzeczywistością, USP używają tylko siły specjalne choć i tego nie jestem pewien (podstawowy pistolet jednostek podlegających USSOCOM to krewny USP - Mk 23 Mod 0, podstawowy pistolet regularnej US Army to M9/Beretta 92F, uzupełniona gdzieniegidze M10/Ingram Mac-10 i M11/Sig P228).
- polscy żołnierze z P83 - Wandy trafiły przedewszystkim do policji i w tej chwili ciężko je spodkać - raczej P64 alb Wist.
- Mi-8 - to jest Mi-17 (wirnik ogonowy nie po tej stronie), pozatym obecnie większość lotnch maszyn jest już jednolicie zielona.
- "komando" w beretach (i to czerwonych) w polu to raczej żart - panowie z 1 pspec w rynsztunku wyglądają tak (pokazówka z Anakondy): http://img412.imageshack.us/my.php?image=1psk006iu9.jpg

Jon

Generał

Generał

PostN 18 mar, 2007 00:44

¦wietne Jacku. Zwłaszcza kamień :D

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Jon

Generał

Generał

PostCz 22 mar, 2007 15:02

A ORCS?

~ Ronald Reagan

Jon

Generał

Generał

PostCz 22 mar, 2007 17:18

Spróbować poprosić ORCS'ów chyba nie zaszkodzi

~ Ronald Reagan

Wiking

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 22 mar, 2007 21:59

Humvee wygląda fajnie. Ale czy kolor przypadkiem nie jest zbyt mało piaskowy - tzn. czy nie powinien być trochę "jaśniejszy"? Jak tutaj hmmwv-m998.

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 22 mar, 2007 22:56

Swoją drogą genialny Walkaround. Yac możesz na podstawie tego wzbogacić nieco wnętrze ;) Jakaś lodóweczka, wiatraczek. Niby nic, ale klimacik ostry robi.
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

james_gastovski

Porucznik

Porucznik

PostPt 23 mar, 2007 15:26

Można prosić o screeny?
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagi fhtagn.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Armed Assault