Teraz jest Pt 15 gru, 2017 15:57


Kupowanie broni

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

akmus101

Cywil

Cywil

  • Posty: 2
  • Dołączył(a): Cz 04 mar, 2010 18:19

Kupowanie broni

PostCz 04 mar, 2010 19:05

Witam,
Mam pytanie, chciałbym aby w misji multiplayer gracz mógł kupować wyposażenie w bazie.
Polegało by to na tym że za zabicie innego gracza była by dana liczba $ a w bazie można by kupować broń po zróżnicowanych cenach (coś w stylu Counter Strike). Chciałbym aby każda strona miała inne rodzaje broni możliwe do zakupienia np wschód tylko broń radziecką itp.
Widziałem już taką misję w stylu warfare jednak po jej rozpakowaniu nie umiałem znaleźć odpowiedzialnych za to skryptów. Skrypt kupowania mógłby być np aktywowany poprzez wyzwalacz. Wyzwalacz "a" możemy kupic m4, ak74 itd. Natomiast w innym miejscu wyzwalacz "b" pozwoliłby na zakup m249, pkm itp.
Być może poniosła mnie za bardzo fantazja ale może jednak da zrobić się taką miesję?
Nigdzie nie znalazłem podobnego tematu.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Offline
Avatar użytkownika

gremdek

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 428
  • Dołączył(a): Pn 27 lut, 2006 15:02

PostPt 05 mar, 2010 11:17

takie całe okienko dialogowe cię interesuje?


jeśli dopiero zaczynasz przygodę z edytorem, to może być trochę za skomplikowanie dla ciebie.
:(
Offline

akmus101

Cywil

Cywil

  • Posty: 2
  • Dołączył(a): Cz 04 mar, 2010 18:19

PostPt 05 mar, 2010 12:50

Tak właśnie o to mi chodziło.

Też myślę że może to być dla mnie za skomplikowane, ale mogę spróbować chociażby przerabiając gotowe skrypty z misji.
W edytorze spędziłem już trochę lat od czasu OFP potem w Arma, jednak nie nazwałbym siebie zaawansowanym. :)
W każdym razie nie znalazłem nigdzie instrukcji wykonania takiego systemu, a umieszczenie go tutaj mogło by być przydatne dla doświadczonych użytkowników.
Pozdrawiam
Offline
Avatar użytkownika

kondor

Major

Major

  • Posty: 879
  • Dołączył(a): Pt 11 lut, 2005 04:00
  • Lokalizacja: Berlin (wschodni)

PostPt 05 mar, 2010 14:21

Jesli moze byc okno z wyborem gotowego template'u to mam takie cos, nawet 2. Nie mozna w nim wybierac ilosci amunicji. Template'y (tu mozna wpisac dowolna konfiguracje broni i magazynkow) ustawia sie w oddzielnym skrypcie.
Wypasiony wybor broni jest bardzo pracochlonny do stworzenia.

Powrót do Armed Assault

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron