Teraz jest Wt 24 paź, 2017 02:32


Podmiana roślin w configu wyspy

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

VeaVictis

Kapral

Kapral

  • Posty: 53
  • Dołączył(a): Wt 23 cze, 2009 10:22
  • Lokalizacja: lubuskie

Podmiana roślin w configu wyspy

PostWt 06 lip, 2010 10:31

Witam wszystkich

Robię własną wyspę pustynną z pewną ilością suchej trawy, palmami i suchymi krzakami. Niestety nie jestem na tyle w temacie z configiem,żeby go samodzielnie napisać,więc użyłem configu z innej wyspy (o ile dobrze pamiętam BI Sample Map). Moje pytanie dotyczy możliwości podmiany roślin w configu, tak,żebym nie musiał na całej wyspie wstawiać w Visitorze krzaków (wyspa 10 x 10 km). Przy okazji chciałbym tez pozbyć się śmiesznych grzybów i kwiatów z wyspy,właśnie zamieniając je na suche krzewy i trawę. Znalazłem w configu linijki odpowiadające za grzyby i kwiaty,ale gdy próbowałem podmienić nazwy przed uruchomieniem Army wywala błąd. Być może korzystałem ze złych klas obiektów. Proszę o pomoc, pozdrawiam.

Przesunięto do ArmA Addon-Making - Maćko
Ostatnio edytowano Wt 06 lip, 2010 10:40 przez VeaVictis, łącznie edytowano 1 raz
"Spadochroniarze nie umierają... Idą do piekła,żeby sie przegrupować".
Offline
Avatar użytkownika

Sejtan

Major

Major

  • Posty: 676
  • Dołączył(a): Pn 19 lip, 2004 21:26
  • Lokalizacja: Starogard Gdański

PostWt 06 lip, 2010 11:31

Jaki błąd wywala i jakich roślin chcesz użyć? Nie mam zainstalowanego Visitora, ale wydaje mi się, że istnieje możliwość masowej podmiany obiektów np: z drzewo.p3d, na moje_drzewo.p3d. Ale w Visitorze, nie w cfg.., a może w WRPtool :| ? Nie wiem nie pamiętam :]
Offline

VeaVictis

Kapral

Kapral

  • Posty: 53
  • Dołączył(a): Wt 23 cze, 2009 10:22
  • Lokalizacja: lubuskie

PostWt 06 lip, 2010 12:13

Błąd wywala związany z configiem, mniej więcej chodzi o to jak po próbie zmienienia w linijce odpowiedzialnej za np. kwiaty usiłuje wstawić suchy krzak (wszystkie oryginalne BISowskie), zapisuje config i pakuje wyspe do .pbo . Po probie uruchomienia Army wywala mi błąd,że jest nie tak w tym configu cos z class tego suchego krzaka (stawaim na złą nazwe klasy,dokładniej błąd opiszę za dwa dni jak będe miec dostęp do gry). Wiem,że w Visitorze istnieje możliwość podmiany obiektóów na wyspie, jednak robie wyspę od podstaw,a obiekty które chcę zamienić (zastąpić) są zdefiniowane tylko w configu. Więc potrzebowałbym nazwy class . W WRP Tool?? tym od OFP?? nie próbowałem... ale ciekawa koncepcja...
"Spadochroniarze nie umierają... Idą do piekła,żeby sie przegrupować".

Powrót do Armed Assault

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron