Teraz jest Wt 27 cze, 2017 03:21


Gra się nie uruchamia

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Yeah!

Cywil

Cywil

  • Posty: 3
  • Dołączył(a): So 16 paź, 2010 11:48

Gra się nie uruchamia

PostSo 23 paź, 2010 09:54

Witam. Mam problem z grą. Mam oryginalne ArmA: Armed Assault. Wcześniej miałem komputer słabszy Windows XP i na lepszej karcie graficznej (128mb), chodziło. Teraz mam Windows 7, i lepszego o wiele kompa i nie chce mi się uruchomić. Problem polega na tym, że jak uruchomię grę, to pokazuje mi się czarne okienko i nic dalej nie działa. Próbowałem przeinstalować grę kilka razy ale nic nie poskutkowało.

Mój Komputer:

AMD Athlon 2x 3,2ghx
4gb ramu
32 Bity,
Karta Graficzna Asus HD 5670 1024mb

Uważam, że komputer mam dobry i gra powinna pójść bez szwanku. Wątpię aby patchy pomogły, jeżeli wcześniej miałem gorszego kompa i bez patchu chodziło. Podejrzewam także, że to może być wina Windows'a 7. Ale nie jestem pewien i chciałbym się tym z wami podzielić. Może ktoś z Was też miał taki problem. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3126
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostSo 23 paź, 2010 12:03

Jeśli chcesz grać w ArmA bez patch'ów to.... jesteś samobójcą :E Tym bardziej że problem prawdopodobnie dotyczy 4gb ramu, w patchach nie jednokrotnie coś zmieniano w tej kwestii.

BTW: Twój komp nie jest z najwyższej półki ale do ArmA 2 by wystarczył i polecałbym celować właśnie w ten tytuł ;)
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline

Yeah!

Cywil

Cywil

  • Posty: 3
  • Dołączył(a): So 16 paź, 2010 11:48

PostSo 23 paź, 2010 13:31

Aha. To nie wiedziałem. A jaki jest najnowszy patch? Bo na internecie widziałem bardzo wiele i nie wiem który jest najaktualniejszy. Z góry dziękuje za link jakiś.

//edit: http://www.forum.armacenter.pl/viewtopic.php?t=10096
Chyba mam. Raczej ten jest aktualny, pobiorę i zobaczę czy mi pójdzie.
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3126
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostSo 23 paź, 2010 14:40

Aby móc zainstalować najnowszy patch (1.18) musisz posiadać wcześniejsze łatki.

http://www.armedassault.com/dwnl_update.html

Potrzebujesz (kolejno) patchy: 1.05 (International Update), 1.08 (International Update), 1.14 (International Update) i na końcu wymieniony wcześniej 1.18.

Ważą tyle ile ważą ale innego wyjścia nie ma.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline

Yeah!

Cywil

Cywil

  • Posty: 3
  • Dołączył(a): So 16 paź, 2010 11:48

PostSo 23 paź, 2010 17:28

Pobrałem, zainstalowałem i grałem. Dziękuje bardzo za pomoc, temat można do kosza.

Powrót do Armed Assault

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron