Teraz jest Wt 17 paź, 2017 18:39


ArmA - problemy z grą

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3137
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostPn 25 sie, 2008 07:26

Zmiana ustawień graficznych nic nie daje, w 1024 ten sam problem, karta nie podkręcana, dodatkowe potoki też nie są włączone. A ten błąd mam tylko w ArmA wszystkie inne gry działają poprawnie.

Co do pamięci... to zaraz przetestuje.

EDIT:
Pamięć ok.
A i dodam jeszcze że 3 dni temu było wszystko ok.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3137
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostPn 25 sie, 2008 12:09

Przeprowadziłem gruntowny skan dysku w poszukiwaniu wirusów - nic nie znalazłem.
Zmieniłem także sterownik na nowszy, to niestety też nie podziałało. Przeinstalowałem arma - to samo.

Został mi chyba tylko format i ponowne postawienie całego systemu, tak też uczynię.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3137
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostPn 25 sie, 2008 19:50

Sformatowałem dysk i zainstalowałem wszystko jeszcze raz. Niestety to nie pomogło błąd nadal występował. Zacząłem więc szukać przyczyny gdzie indziej, sprawdzając każdy szczegół. Coś mnie tknęło żeby poszperać w biosie. Po zmianie AGP aperture size z 64 na 128 problem jak ręką odjął - problem znikł. 30 minut testu i żadnego błędu w grafice i nic się nie wysypało. A co najważniejsze gra zaczęła lepiej chodzić, zauważyłem znaczny przyrost FPS i zwiększyłem detale :) Wszystko w jak najlepszym porządku.

Problem jak na razie rozwiązany. Dzięki za pomoc :)
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Fidelio

Kapral

Kapral

  • Posty: 86
  • Dołączył(a): So 28 sty, 2006 19:31

PostN 07 wrz, 2008 14:09

Gdy spatchowałem wersje 1.08 do 1.14 to podczas włączania wyskakiwał mi komunikat "no entry...coś tam.....3dPerfomerance (nie pamietam już dobrze) ale gdy robiłem "ok" to mimo to gra sie uruchamiała no tak jakby wszystko dobrze było ale podczas grania w 1 misji kiedy nastepuje odwrót z Corazol, wsiadac należy do tego M113 KKAS i co nagle? gdy jestem w srodku nie widac wnętrza pojazdu! :/ nie widze też innych żołnierzy tylko przestrzen wokoł mnie, tak jakbym nie był w srodku ale jestem :/ błąd jakiś graficzny? robiłem reinstall, patchowałem na nowo i to samo sie dzieje :( i oprucz tego to jeszcze cienie inaczej wyglądają, tak jakby odbijały, lustrzane cienie, kombinowałem z opcjami grafiki i nic :( Czy ktoś miał podobny problem? jestem bezradny
Offline
Avatar użytkownika

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1143
  • Dołączył(a): Wt 06 cze, 2006 17:18
  • Lokalizacja: Wodzisław

PostN 07 wrz, 2008 14:53

Człowieku, zrób formata. Mi dość często coś nie działa, ale ty bijesz rekordy na całej linii. Syfy złapałeś i tyle, a jeśli nie to w twoim sklepie chyba piraty obcięte o połowę sprzedają w oryginalnych pudełkach.
Offline
Avatar użytkownika

Fidelio

Kapral

Kapral

  • Posty: 86
  • Dołączył(a): So 28 sty, 2006 19:31

PostN 07 wrz, 2008 20:14

Do cholery format robiłem 4 dni temu!! to co, mam robic z godziny na godzine? W takim razie może coś byc z płytą, żadna gra nie sprawiała tyle problemów i nie budziła nerwów we mnie jak ArmA! Totalny kicz i nieudany produkt w który nie włożyli całego serca a teraz udostępniają tony mb patchu na które niestety nie którzy mają ograniczenie (jakośc łącza, nie mówie że ja ale ogólnie)!!! ale to jest moje zdanie, oby czeskie plemie nie zawiodło następnym razem z nadchodzącym OFP2, na dodatek wypuścic chcą ArmA 2 zamiast porządnie ukończyc poprzednika! Ojj panowie z pod znaku BIS, stac was na wiecej.
Offline
Avatar użytkownika

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 2598
  • Dołączył(a): Pn 19 lip, 2004 21:28
  • Lokalizacja: 52° 14'N, 20° 56'E

PostN 07 wrz, 2008 20:26

Trzeba umieć się z tym obchodzić, to nie będzie problemów :]
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Fidelio

Kapral

Kapral

  • Posty: 86
  • Dołączył(a): So 28 sty, 2006 19:31

PostN 07 wrz, 2008 20:40

robilem tak: 3 razy reinstall, 3 razy patchowałem na nowo i mam wrażenie że zamiast żeby było lepiej jest gorzej gdy mam 1,14. Ze sterownikami mam wszystko ok. Co sugerujesz?
Offline
Avatar użytkownika

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1143
  • Dołączył(a): Wt 06 cze, 2006 17:18
  • Lokalizacja: Wodzisław

PostN 07 wrz, 2008 20:56

Fidelio napisał(a):oby czeskie plemie nie zawiodło następnym razem z nadchodzącym OFP2


Czesi nie robią OFP2 :lol: ...

Ta gra ma duszę i cie nie lubi :mrgreen:
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3137
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostN 07 wrz, 2008 21:03

@Fidelio, jak reinstalujesz grę ? Tylko panel sterowanie i kasowanie ? Jeśli tak to źle ;] ArmA nie wystarczy tylko usunąć... musisz po skasowaniu wywalić jeszcze klucze starsyfa i arma z rejestru. Następnie możesz instalować.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Stary wiarus

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 240
  • Dołączył(a): So 25 lis, 2006 14:32

PostN 07 wrz, 2008 21:10

W innym temacie Fidelio napisał(a):Otoż posiadam ArmA PL wersje 1.00 spatchowałem ją pokolei (1.05>>>1.08>>>1.14)

A dlaczego tak? Nie posiadasz "Queens Gambit"? Może tu jest pies pogrzebany?
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3137
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostN 07 wrz, 2008 21:22

A co do tego ma QG ? Ja nie mam QG a patchowałem w tej samej kolejności i wszystko działa. QG nie jest potrzebne aby zainstalować 1.14 albo 1.08.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Fidelio

Kapral

Kapral

  • Posty: 86
  • Dołączył(a): So 28 sty, 2006 19:31

PostN 07 wrz, 2008 22:53

gdy ją odebrałem QG jeszcze nie było na pułkach. Macko paczątek robie tak jak mówisz i kasuje cały folder czyli pozostałości po programie. Co mam zrobic? najwyzej jutro podejme kolejna próbę instalacji i będe patrzał po każdym patchu pokolei czy nic sie nie zmienia.

EDIT:no fakt czesi nie :p pomyłka mała, a czy ArmA mnie lubi to nie wiem :p nie pytalem się
Offline
Avatar użytkownika

Fidelio

Kapral

Kapral

  • Posty: 86
  • Dołączył(a): So 28 sty, 2006 19:31

PostWt 09 wrz, 2008 16:01

dzisiaj znów grzebałem przy tym ale dalej to samo, w sterownikach nawet coś robiłem, patchy nie pomagały zanim instalowalem na nowo zrobiłem scan dysku i było ok, ale mimo to i tak wciąż jest to samo :( zaczynam miec wrażenie że DVD jest do dupy, ArmA wielkie sux! Ale co tam, poczekam na Dragon Rising ;) pytanie tylko jak "długo" :]
Offline
Avatar użytkownika

Matte

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 246
  • Dołączył(a): Pn 28 lis, 2005 19:09

PostWt 09 wrz, 2008 17:43

Twoje 3DPerformance cośtam coś leży w jednym pliku w katalogu ArmA bądź ArmAOtherProfiles, usunąłeś je z moich dokumentów?
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Armed Assault

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość