Teraz jest Wt 24 paź, 2017 02:33


ArmA - problemy z grą

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Fidelio

Kapral

Kapral

  • Posty: 86
  • Dołączył(a): So 28 sty, 2006 19:31

PostWt 09 wrz, 2008 17:45

cos nie tak powiedziałem?

Matte nie, cały czas jest ale jak robiłem uinstall to też to wywaliłem i gdy zrobiłem ponowna instalacje problem sie powtarza :/

Dodane:wczoraj u znajomego z ciekawości sprawdziłem ArmA czy zadziała na jego PC'cie a gośc jest spec od takich spraw i sprzet ma 2x lepszy od mojego, weobraźcie sobie że działo się to samo u niego co u mnie. Wniosek jest prosty-płyta rypnięta, tak jak podejrzewałem, w dodatku po jakiś 30 min. grania gra się wyłącza znaczy robi się czarny obraz i należy reset zrobic, tryb awaryjny nie skutkuje. ArmA R.I.P przynajmniej u mnie :( no cóż nic nie zrobie, płakał nie będę :]
Offline
Avatar użytkownika

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1143
  • Dołączył(a): Wt 06 cze, 2006 17:18
  • Lokalizacja: Wodzisław

PostWt 18 lis, 2008 19:48

To jest nieco dziwne. Ale najpierw:

E6550 Intel 2 Core 2,33GHz
2GB RAMu
Radeon X1950 Pro 256MB
Ostatnie formatowanie - przed rokiem, dokładniej w sierpniu/wrześniu

Robię dość wymagającą misję. Używam tego addonu:
http://www.armedassault.info/index.php?cat=news&id=1436

Wcześniej obstawiając 10 żołnierzami wioskę miałem około 30-35 FPS (ustawienia średnie, czasem niskie). Za żołnierzy robili Armed Civilians. Teraz zamieniam ich na jednostki z addonu powyżej i... mam FPS 18-25 ;/. Wyspa SaltBeach, średnio wymagająca. Czy to jest wina addonu, który jest źle zoptymalizowany czy mojego komputera? Zdaję sobię sprawę, że jest nieco zawirusowany, ale czy to może mieć z tym jakiś związek ?
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3138
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostWt 18 lis, 2008 20:14

Skoro na tamtych było dobrze, a po zmianie jednostek FPS spadły, to postaw tych żołnierzy wcześniejszych i sprawdź czy liczba klatek wzrośnie. Jeśli nie, to proponował bym formata, lub jeśli nie chcesz formatować to chociaż zrób defragmentację całego dysku.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1143
  • Dołączył(a): Wt 06 cze, 2006 17:18
  • Lokalizacja: Wodzisław

PostWt 18 lis, 2008 21:59

Problem załatwiony. Niestety, textury coś pieprzą w tym addonie. Liczę, że autor to poprawi w przyszłych wersjach :).
Offline
Avatar użytkownika

Ovg

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 379
  • Dołączył(a): Pt 03 lis, 2006 20:14
  • Lokalizacja: z domu

PostCz 20 lis, 2008 00:17

Mam problem. W mojej armie ekran miga na biało po włączeniu mapy i przy intrze. Nie wiem co się dzieje. Jak to naprawić?
"Ojej, jakże ja kocham koniczki!"
:kloda:
  ▲
▲ ▲
Offline

KoweK

Cywil

Cywil

  • Posty: 1
  • Dołączył(a): Cz 20 lis, 2008 13:00
  • Lokalizacja: Orneta

PostPn 24 lis, 2008 00:04

Ovg napisał(a):Mam problem. W mojej armie ekran miga na biało po włączeniu mapy i przy intrze. Nie wiem co się dzieje. Jak to naprawić?

U mnie to samo przy włączeniu dema. Ściągnąłem je z oficjalnej strony, przed kupnem gry chcę ją przetestować ale jak? Cały ekran jest biały, szary itp. nic nie widać tylko się coś tam błyszczy, ogólnie jakieś błędy graficzne to jakieś są...
Może to przez Vistę? ;|
Mój sprzęt:
Quad 2,4 ghz
4 gb ram
Geforce GTX 260
Vista Ultimate 32 bit.
Myślę, że przy takim sprzęcie problemów być nie powinno z uruchomieniem, a tutaj takie rzeczy się dzieją ;O
Offline

Bratek196

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 21
  • Dołączył(a): So 27 paź, 2007 19:11
  • Lokalizacja: Bukowno

PostSo 23 maja, 2009 19:06

Hej mam problem z Armą, otóż gdy włączę to po około 5 minutach gry wywala do pulpitu z takim oczywiście błędem http://img43.imageshack.us/my.php?image=bladu.jpg

Komputer mój to:

AMD 3200+
1GB ram
ATI Radeon X1950PRO AGP, mam zainstalowane sterowniki 9.2
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3138
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostSo 23 maja, 2009 19:16

Zainstaluj beta patch 1.16 i zobacz czy będzie to samo.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline

Bratek196

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 21
  • Dołączył(a): So 27 paź, 2007 19:11
  • Lokalizacja: Bukowno

PostSo 23 maja, 2009 19:41

Maćko napisał(a):Zainstaluj beta patch 1.16 i zobacz czy będzie to samo.


Niestety, nie gra wolniej chodzi i nadal wywala do pulpitu :/
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3138
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostSo 23 maja, 2009 20:59

spróbuj uruchomić ArmA z parametrem
Kod: Zaznacz cały
-window
Sprawdź czy również wywala.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline

Bratek196

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 21
  • Dołączył(a): So 27 paź, 2007 19:11
  • Lokalizacja: Bukowno

PostN 31 maja, 2009 11:39

Maćko napisał(a):spróbuj uruchomić ArmA z parametrem
Kod: Zaznacz cały
-window
Sprawdź czy również wywala.


Niestety wywala, ale znalazłem dość ciekawy link
Kod: Zaznacz cały
http://www.flashpoint1985.com/cgi-bin/ikonboard311/ikonboard.cgi?s=44b686cd51ec71f3554bb060a1e9c705;act=ST;f=68;t=61312;hl=create+index+buffer+failed+8876017c
tylko oczywiście po angielsku, ktoś mógłby przetłumaczyć ten tekst ?
Offline

Traianus

Cywil

Cywil

  • Posty: 2
  • Dołączył(a): Pt 01 sty, 2010 18:07

Brak Menu

PostPt 01 sty, 2010 18:19

Problem mam Win 7 64 bit i radeona 4800, gra się pięknie instaluje patche również ale po dopaleniu gry menu jest jakieś nie takie :neutral: mianowicie widać tylko popielaty pasek u dołu i 4 kwadraty, pomóżcie gdzei może tkwić problem
Offline
Avatar użytkownika

slacker7

Major

Major

  • Posty: 550
  • Dołączył(a): Wt 21 sie, 2007 11:11

PostPt 01 sty, 2010 18:26

Traianus napisał(a):Win 7 64 bit


Może konflikt z 64 bitowcem... A może z samą siódemką.
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3138
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

Re: Brak Menu

PostPt 01 sty, 2010 19:05

Traianus napisał(a):Problem mam Win 7 64 bit i radeona 4800, gra się pięknie instaluje patche również ale po dopaleniu gry menu jest jakieś nie takie :neutral: mianowicie widać tylko popielaty pasek u dołu i 4 kwadraty, pomóżcie gdzei może tkwić problem

Sprawdzałeś na innych systemach, czy po prostu pierwszy raz ją instalujesz?

1. Czy gra jest oryginalna?
2. Jaką masz wersję? Zainstaluj patche, najlepiej do najnowszej - 1.18 (1.05->1.08->1.14->1.18).
3. Aktualizacja sterowników. Najnowsze to 9.11.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

DeviAnCE

Major

Major

  • Posty: 611
  • Dołączył(a): So 07 sie, 2004 12:09
  • Lokalizacja: Terra

Re: Brak Menu

PostPt 01 sty, 2010 20:19

Traianus napisał(a):Problem mam Win 7 64 bit i radeona 4800, gra się pięknie instaluje patche również ale po dopaleniu gry menu jest jakieś nie takie :neutral: mianowicie widać tylko popielaty pasek u dołu i 4 kwadraty, pomóżcie gdzei może tkwić problem


ArmA ma już to do siebie, że stroi fochy na zestawach z OS 64-bit, nowszymi GPU, CPU i większą ilością pamięci operacyjnej.

Najlepsze w całej sytuacji jest to, że mnóstwo ludzi skarży się na oficjalnym forum z powodu identycznego problemu i do tej pory nikt nie uzyskał jednoznaczej odpowiedzi.
Spróbuj z zainstalowaniem beta patcha, może coś wreszcie ruszy - LINK.
We do not know death... only change. We cannot kill each other without killing ourselves.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Armed Assault

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron