Teraz jest So 26 maja, 2018 04:18


ArmA - problemy z grą

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3139
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostN 13 kwi, 2008 11:52

Opcje> minimalne> rozdzielczość 640x480x16 i więcej jak 10FPS'ów nie wydusisz, swoich czasów przechodziłem na FX5200 kampanię przy 9~11 FPS'ach xD Wymiana karty graficznej Cię czeka jeśli chcesz sobie pograć (za 160zł geForce 6800XT) i procek też chyba nie najlepszy.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Operator

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 420
  • Dołączył(a): N 15 paź, 2006 12:31
  • Lokalizacja: Świdnica

PostN 13 kwi, 2008 13:57

Czyli przydałoby się wymienić kartę graficzną i ewentualnie procek?
Perz - nie rozumiesz i nie zrozumiesz.
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3139
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostN 13 kwi, 2008 14:31

Zacznij od karty graficznej, są ludzie co 7300GT duszą przy AMD 2200 (jednego takiego znam) ;]
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Operator

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 420
  • Dołączył(a): N 15 paź, 2006 12:31
  • Lokalizacja: Świdnica

PostN 13 kwi, 2008 16:38

A więc bedziesz znał 2 takich :grin:
Perz - nie rozumiesz i nie zrozumiesz.
Offline
Avatar użytkownika

Achmed

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 22
  • Dołączył(a): Wt 22 kwi, 2008 14:54

PostWt 22 kwi, 2008 20:02

Nie wie ktoś jak można spatchować Armę?? Chce spatchować do 1.05 i wywala błąd z tym wysyłaniem raportu:/ ew. czy nie da się spatchować ręcznie czyli skopiować wszystkie pliki do katalogu samemu??
Offline
Avatar użytkownika

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1143
  • Dołączył(a): Wt 06 cze, 2006 17:18
  • Lokalizacja: Wodzisław

PostWt 22 kwi, 2008 20:18

Nie patchuje się tylko pirat o ile pamiętam...
Offline
Avatar użytkownika

Achmed

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 22
  • Dołączył(a): Wt 22 kwi, 2008 14:54

PostŚr 23 kwi, 2008 12:04

Tylko że ja mam oryginalną grę :/:/:/:/

HAV

PostŚr 23 kwi, 2008 12:54

Dobry patch chociaż wrzucasz? Na gołą armę wrzucasz 1.05 international i 1.08; opcjonalnie, któryś z patch beta (najwyższy obecnie 1.12).
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3139
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostŚr 23 kwi, 2008 14:30

Ja proponuję tak: ściągnij sobie najpierw 1.02pl potem spróbuj 1.05 (jeśli nadal będzie coś nie tak, to znaczy że masz uszkodzoną grę).
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Achmed

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 22
  • Dołączył(a): Wt 22 kwi, 2008 14:54

PostŚr 23 kwi, 2008 14:51

Rzucam 1.05 na gołą grę. Kiedyś tak samo miałem z 1.02 i nie spatchowałem a pomoc techniczna lemu ma mnie w :dupa: . I jak tu być uczciwym:/

HAV

PostŚr 23 kwi, 2008 15:49

international czy euro?
Offline
Avatar użytkownika

Achmed

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 22
  • Dołączył(a): Wt 22 kwi, 2008 14:54

PostŚr 23 kwi, 2008 16:16

international wrzucam
edit: odpaliłem arme na ver 1.00 i zobaczcie screen http://img388.imageshack.us/img388/8951/armaks2.jpg
:| też takie coś mieliście??
Offline
Avatar użytkownika

smola93

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 479
  • Dołączył(a): Pt 06 sty, 2006 22:28
  • Lokalizacja: ZE WSI :-)

PostCz 24 kwi, 2008 18:05

Tak, to mała wpadka lemu, ma to każdy przy gołej Armie PL :)
Offline
Avatar użytkownika

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1143
  • Dołączył(a): Wt 06 cze, 2006 17:18
  • Lokalizacja: Wodzisław

PostPt 02 maja, 2008 18:51

Mam wrażenie, że gdzieś tu o tym było, ale nie potrafię tego znaleźć. Jak ktoś wie gdzie to jest, bardzo proszę o podanie linku, jeśli nie - oto problem:

Namówiłem kumpla do kupna Army. Naturalnie patch 1.08, oryginał, QG jeszcze nie zainstalowane, ale jest problem:

Nie włącza mu się kampania z Army oraz część misji pojedynczych. To samo tyczy się gry przez internet. W chwili załadowania gry/ściągnięcia plików na server gra bez żadnego błędu/informacji o błędzie/"nie wysyłaj" wychodzi do pulpitu. Specsy kumpla:

Ram 512 MB
ATI Radeon 9600 128MB
Procek 2.8 GhZ Jeden rdzeń

Nie włącza się np. misja:
Pierwsza misja w kampanii
Część misji w Singlu (mało)
99% misji na Multi

Co powoduje ten błąd?
Offline
Avatar użytkownika

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1143
  • Dołączył(a): Wt 06 cze, 2006 17:18
  • Lokalizacja: Wodzisław

PostN 01 cze, 2008 22:15

Jaka jest odporność Amy na firewalle?

Właśnie wziałem się za multi, ale na 90% serverów gram parę minut, najpierw pojawia się żółty łańcuszek, potem czerwony i mogę sobie tylko wyjść z gry.

Wszystkie servery są zgodne z moją wersją.
Gram na 1.14 i tylko z włączonym QG
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Armed Assault

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron