Teraz jest Śr 28 cze, 2017 05:25


Proste pytania + proste odpowiedzi. Oxygen 2

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1455
  • Dołączył(a): So 12 mar, 2005 09:56
  • Lokalizacja: wielkiego brata

Proste pytania + proste odpowiedzi. Oxygen 2

PostSo 22 mar, 2008 16:25

Jako że analogicznego tematu do tego z działu OFP nie ma, a Oxygen 2 jednak troszkę się różni od poprzedniczki, to w celu zachowania przejrzystości pozwolę sobie zacząć tenże temat.

Czy Buldozer Oxygena dwójki działa na zintegrowanych kartach graficznych (laptopy, Gf6150 i tym podobne)?
Najbardziej by mnie interesowała odpowiedź od osoby, której udało się odpalić Buldozera na czymś takim?
Ostatnio edytowano So 22 mar, 2008 19:00 przez reyhard, łącznie edytowano 1 raz
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3126
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostSo 22 mar, 2008 16:31

Bulodzer Oxygena 2 jest to po prostu arma z dopisanym parametrem w linijce uruchamiania. Na laptopie mojego starszego (karta jakaś X3100) działała arma, oxygen i bulozer też. Jeśli ta karta Gf6150 ma pixel shader 2.0 to teoretycznie powinno działać.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline

Oscypek

Major

Major

  • Posty: 858
  • Dołączył(a): Pn 01 lis, 2004 12:12
  • Lokalizacja: Maków Podhalański

PostSo 22 mar, 2008 17:21

Więc analogicznie przykleiłem - i rey, pamiętaj: rodzaj tematu. :]
Offline
Avatar użytkownika

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1143
  • Dołączył(a): Wt 06 cze, 2006 17:18
  • Lokalizacja: Wodzisław

PostPn 24 mar, 2008 21:44

Kiedy mam powiedzmy 20 pointów, to jak połączyć WSZYSTKIE ze sobą, aby utworzyć facey?
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3126
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostPn 24 mar, 2008 21:58

Facey możesz tworzyć z trzech lub czterech pointów z 20 nie da rady... A tworzysz je za pomocą F6.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1143
  • Dołączył(a): Wt 06 cze, 2006 17:18
  • Lokalizacja: Wodzisław

PostPn 24 mar, 2008 22:00

No ale jak tworzę powiedzmy z trzech, to mi się trójkącik robi. A właśnie tego chciałbym uniknąć. Bo jak łączę dwa, to jak chcę połączyć z jednym z tych dwóch kolejny, to już potem się nie da...
Offline
Avatar użytkownika

Sejtan

Major

Major

  • Posty: 676
  • Dołączył(a): Pn 19 lip, 2004 21:26
  • Lokalizacja: Starogard Gdański

PostPn 24 mar, 2008 22:03

Dżizys.... :roll: A co ma Ci wyjść z trzech pointów? Kółko? Łącz ze sobą po cztery punky jeśli to możliwe. Trójkątne facey tworzy się w ostateczności.
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3126
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostPn 24 mar, 2008 22:04

Uniknąć się nie da :P Możesz próbować ile chcesz najwyżej kompa zwiesisz ;] Face'a można stworzyć tylko z trzech lub czterech pointów.

Jak chcesz coś dokładnie modelować to wstaw sobie gotowy kwadrat z dużą ilością pointów i je odpowiednio przesuwaj i skaluj ;)
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1143
  • Dołączył(a): Wt 06 cze, 2006 17:18
  • Lokalizacja: Wodzisław

PostPn 24 mar, 2008 22:05

Przykładowo tworzenie lufy nie z Create Circle...

Mam lufę z np. 9 pointów to jak będę łączył po 4, to misię lufa podzieli na 3 części (dwie po cztery i ten jedne sam point). Nie umiem sobie tego wyobrazić inaczej...
Offline
Avatar użytkownika

Maćko

Generał

Generał

  • Posty: 3126
  • Dołączył(a): Pt 29 gru, 2006 23:33
  • Lokalizacja: Radom

PostPn 24 mar, 2008 22:08

Kurde... stwórz sobie gotowy cylinder i go odpowiednio wyskaluj, jak by każdy tak chciał cały model z pointów robić to by to robił ze 3 lata :D
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Offline
Avatar użytkownika

Sejtan

Major

Major

  • Posty: 676
  • Dołączył(a): Pn 19 lip, 2004 21:26
  • Lokalizacja: Starogard Gdański

PostPn 24 mar, 2008 22:14

Mówiąc "lufa" masz na myśli jej koniec tak? (czy też wylot, żeby nieporozumień nie było) Bo inaczej to ja... nie mogę sobie wyobrazić całego modelu lufy z 9 pointów :| I w czym problem żeby zrobić trójkątnego face'a, albo dodać/ująć jeden punkcik i zrobić wszystkie face'y czworokątne... ?
Offline
Avatar użytkownika

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

  • Posty: 1143
  • Dołączył(a): Wt 06 cze, 2006 17:18
  • Lokalizacja: Wodzisław

PostPn 24 mar, 2008 22:18

Mam na myśli jej wylot, myślę dokładnie o FN F2000.

Dziś nie mam czasu, jutro wam pokażę o co mi chodzi.
Offline
Avatar użytkownika

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

  • Posty: 330
  • Dołączył(a): N 25 lip, 2004 20:49

PostWt 25 mar, 2008 00:50

Dżizys.... :roll: A co ma Ci wyjść z trzech pointów? Kółko? Łącz ze sobą po cztery punky jeśli to możliwe. Trójkątne facey tworzy się w ostateczności.
A co to za różnica czy z 3 czy czterech jak i tak binpbo zamieni wszystko na facy trójkątne. Modelujesz jak ci wygodnie.
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

Powrót do Armed Assault

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron