Teraz jest So 19 sie, 2017 11:01


Problem z twarzą

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Gorki

Kapral

Kapral

  • Posty: 73
  • Dołączył(a): Pt 10 lip, 2009 22:42

Problem z twarzą

PostPn 27 lip, 2009 18:52

Witam, mam pewiem problem. Otóż gdy chcę ustawić żołnierzowi twarz to ona nadal jest losowa. Nieważne czy wpiszę w inicjacji (this setFace), czy też w description. Znacie może rozwiązanie tego problemu?
"Poland" dla obcokrajowców. Dla Nas, Polaków "Polska".

Wklej to do podpisu, jeśli popierasz zaprzestanie używania obcych wyrazów w języku polskim.
Offline
Avatar użytkownika

-=SpecNaz=-

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 223
  • Dołączył(a): Wt 10 kwi, 2007 17:01
  • Lokalizacja: Popolupo

PostPn 27 lip, 2009 19:59

Próbujesz wywołać twarz bisową czy z jakiejś paczki?
"Nie przeszkadzajmy wrogowi, gdy popełnia błąd"

~Napoleon Bonaparte
Offline
Avatar użytkownika

Gorki

Kapral

Kapral

  • Posty: 73
  • Dołączył(a): Pt 10 lip, 2009 22:42

PostPn 27 lip, 2009 20:36

Bisową. Wpisuję this setFace "face44" (lub jaką kolwiek inną) i nadal jest losowa.
"Poland" dla obcokrajowców. Dla Nas, Polaków "Polska".

Wklej to do podpisu, jeśli popierasz zaprzestanie używania obcych wyrazów w języku polskim.
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10654
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostPn 27 lip, 2009 20:42

a nie powinno tam być face44.jpg\.paa?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Gorki

Kapral

Kapral

  • Posty: 73
  • Dołączył(a): Pt 10 lip, 2009 22:42

PostPn 27 lip, 2009 20:53

Nie, to nic nie daje.
"Poland" dla obcokrajowców. Dla Nas, Polaków "Polska".

Wklej to do podpisu, jeśli popierasz zaprzestanie używania obcych wyrazów w języku polskim.
Offline
Avatar użytkownika

-=SpecNaz=-

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 223
  • Dołączył(a): Wt 10 kwi, 2007 17:01
  • Lokalizacja: Popolupo

PostPn 27 lip, 2009 21:50

Jeśli chodzi o bisowską to wystarczy tylko this setface "faceX" (x=numer twarzy). Może jakiś addon, czy mod blokuje?
"Nie przeszkadzajmy wrogowi, gdy popełnia błąd"

~Napoleon Bonaparte
Offline
Avatar użytkownika

Gorki

Kapral

Kapral

  • Posty: 73
  • Dołączył(a): Pt 10 lip, 2009 22:42

PostPn 27 lip, 2009 22:14

-=SpecNaz=- napisał(a):Jeśli chodzi o bisowską to wystarczy tylko this setface "faceX" (x=numer twarzy). Może jakiś addon, czy mod blokuje?


Próbuję to robić na Invasion44 wraz z 31st Normandy Mod, ale to chyba nie tego wina, bo robiłem na czystej ArmA i to samo.
"Poland" dla obcokrajowców. Dla Nas, Polaków "Polska".

Wklej to do podpisu, jeśli popierasz zaprzestanie używania obcych wyrazów w języku polskim.
Offline
Avatar użytkownika

-=SpecNaz=-

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 223
  • Dołączył(a): Wt 10 kwi, 2007 17:01
  • Lokalizacja: Popolupo

PostPn 27 lip, 2009 23:07

Jestem niemal pewny że za tym stoi jakiś addon. Zobacz, poszperaj w face'ach, zobacz czy ten 31st Normandy Mod nie gryzie się z ArmA, bo ja miałem coś w podobie tylko że z flagami że tekstury nowych flag nie działały, bo ściągnąłem packa który niby "ulepsza" wszystko w grze.
"Nie przeszkadzajmy wrogowi, gdy popełnia błąd"

~Napoleon Bonaparte
Offline
Avatar użytkownika

Gorki

Kapral

Kapral

  • Posty: 73
  • Dołączył(a): Pt 10 lip, 2009 22:42

PostWt 28 lip, 2009 07:44

Wywaliłem tego 31st Normandy, Invasiona 44 i spróbowałem na czystej Armie i to samo. :(
"Poland" dla obcokrajowców. Dla Nas, Polaków "Polska".

Wklej to do podpisu, jeśli popierasz zaprzestanie używania obcych wyrazów w języku polskim.
Offline
Avatar użytkownika

Maverick

Generał

Generał

  • Posty: 772
  • Dołączył(a): Pn 30 kwi, 2007 12:12
  • Lokalizacja: Kutno

PostWt 28 lip, 2009 11:33

Może spróbuj dać do misji description.ext z identity dla tej postaci, gdzie zdefiniujesz tę nieszczęsną teksturę twarzy (jak i parę innych rzeczy), zamiast wpisywać polecenie w edytorze. U mnie podczas tworzenia kampanii, jeśli dobrze pamiętam, to nie było z tym problemów.
Obrazek
Obrazek


"Read about the history of the place that we live in and stop letting corporate news tell lies to your children." - Immortal Technique
Offline
Avatar użytkownika

Gorki

Kapral

Kapral

  • Posty: 73
  • Dołączył(a): Pt 10 lip, 2009 22:42

PostWt 28 lip, 2009 20:01

Niestety description.ext nie działa. Działa jedynie imię, nazwisko, typ i barwa głosu, a twarz nie chce.
"Poland" dla obcokrajowców. Dla Nas, Polaków "Polska".

Wklej to do podpisu, jeśli popierasz zaprzestanie używania obcych wyrazów w języku polskim.
Offline
Avatar użytkownika

-=SpecNaz=-

Chorąży

Chorąży

  • Posty: 223
  • Dołączył(a): Wt 10 kwi, 2007 17:01
  • Lokalizacja: Popolupo

PostWt 28 lip, 2009 22:28

Jeśli wszystkie drogi zawodzą, to najlepiej przeinstalować ArmA, bo możliwe że jeszczo coś może źle działać.
"Nie przeszkadzajmy wrogowi, gdy popełnia błąd"

~Napoleon Bonaparte
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10654
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostŚr 29 lip, 2009 09:22

a najlepiej format c, to może być jakiś wirus
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Gorki

Kapral

Kapral

  • Posty: 73
  • Dołączył(a): Pt 10 lip, 2009 22:42

PostŚr 29 lip, 2009 11:09

Przeinstalowałem Armę i działa! Jest tak jak powinno być. Dzięki Specnaz.
@Jonez Gry mam na G:/, a to chyba nie ma wpływu na C:/
"Poland" dla obcokrajowców. Dla Nas, Polaków "Polska".

Wklej to do podpisu, jeśli popierasz zaprzestanie używania obcych wyrazów w języku polskim.

Powrót do Armed Assault

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron