Teraz jest N 10 lis, 2024 19:49

Zmiana strony konfliktu

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość

KLIMO

Szeregowy

Szeregowy

Zmiana strony konfliktu

PostŚr 12 sie, 2009 15:18

Jak zmienić strony konfliktu np.by żołnierz LWP był po stronie Zachodu albo Najemnicy z zachodu po stroni Racs.

Jon

Generał

Generał

PostŚr 12 sie, 2009 15:26

Parafrazując strasznie fajną i mądrą postać z innego forum (mnie):

Stawiasz LWP\"zachodniego" najemnika
Stawiasz żołnierza [zachód\partyzanci bądź RACS] wyższego stopniem od cywila
Klikasz F2
Przeciągasz niebieską mackę z cywila do żołnierza
Ustawiasz żołnierzowi zachodu\partyzantowi bądź RACS Prawdopodobieństwo Obecności 0 %

Istnieje też inna metoda, ale nie wiem czy działa w A1

No i można też teoretycznie zmienic stronę jednostek w mission.sqm, ale to już trochę hardkor i za czasów OFP stwarzało problemy (po każdym zapisaniu misji wracało do "fabrycznych" ustawień)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

KLIMO

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 12 sie, 2009 15:39

Ten pierwszy sposób znam i nie zawsze on działa np.MI8 z LWP jak tak zrobiłem zaczoł kręcić bączki. W tym temacie miałem na myśli jakąś komende this switchsite czy coś w tym stylu

Maćko

Generał

Generał

PostŚr 12 sie, 2009 15:53

SetFriend

Szukaj na BIWIKI jak tego użyć.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

KLIMO

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 12 sie, 2009 17:01

Dzienki za pomoc ale to jeszcze nie to.Dokładnie chodzi mi o zmiane strony konfliktu pojedyńczego żołnierza za pomocą jednej komędy.Na BIWIKI piszą że ta komenda to
? (side player == west) : hint "You are on the West side." ale nie umiem jej wprowadzić do gry (nie wiem gdzie wpisać itp)
Myślę więc jestem

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Zmiana strony konfliktu

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostN 08 wrz, 2024 04:56

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Powrót do Armed Assault