Teraz jest Śr 28 cze, 2017 05:25


Destrukcja mostu

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Boris

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 39
  • Dołączył(a): Pt 23 maja, 2008 01:43
  • Lokalizacja: Łódź

Destrukcja mostu

PostSo 19 wrz, 2009 14:38

Problem jest następujący - chcę zniszczyć czy w części uszkodzić most, jednak bez mojej ingerencji.

1. Na początku dałem AI WP, aby podłożyło ładunki pod przęsła, a później zdetonowało. I wszystko fajnie - istotnie - podkłada i detonuje, niestety most stoi nadal.
Problem jest prozaiczny - AI podkłada ładunki ok. metra od przęsła i nie da się go zmusić, aby podłożyło bliżej, a przez to ładunki nie mają wystarczającej mocy by most zniszczyć.
Czy da się coś poradzić?

2. Jest pewnie i inny sposób - zniszczenie mostu jako obiektu ID, aczkolwiek tego już robić nie umiem. Jak to zrobić (bo chyba się da?) ?

Wdzięczny byłbym za odpowiedzi na oba pytania, dodam, że podobnego tematu nie znalazłem.
Pozdrawiam
Offline
Avatar użytkownika

Jon

Generał

Generał

  • Posty: 10639
  • Dołączył(a): Wt 20 lip, 2004 00:43
  • Lokalizacja: Kraków

PostSo 19 wrz, 2009 15:12

Pewien mądry Jon kiedyś w swym genialnym poradniku napisał napisał(a):### NISZCZENIE OBIEKTÓW via ID ###
ustaw markera w pobliżu kawałka mostu, wpisz w wyzwalaczu albo w init kod:
((getmarkerpos "malkelek") nearestObject IDmostu) setdammage 1
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Offline
Avatar użytkownika

Boris

Szeregowy

Szeregowy

  • Posty: 39
  • Dołączył(a): Pt 23 maja, 2008 01:43
  • Lokalizacja: Łódź

PostN 20 wrz, 2009 13:13

Ok, dzięki, działa oczywiście.

A wie ktoś jak zrobić, aby AI wysadziło most (pytanie pierwsze)? Może są jakieś inne sposoby, z pominięciem lotnictwa?
Offline
Avatar użytkownika

JaFranek

Major

Major

  • Posty: 581
  • Dołączył(a): Wt 16 lis, 2004 14:46
  • Lokalizacja: Tbg

PostSo 03 paź, 2009 20:25

Jeżeli problemem jest tylko za duża odległość podłożonego ładunku od przęsła mostu to polecam przed samym położeniem ładunku dokładne ustawienie sabotażysty za pomocą setPos.
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Powrót do Armed Assault

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron