W nawiązaniu do:
Grabarz^^ napisał(a):W tym miejscu ja też chciałbym zabrać głos...powinienem się wstydzić, gdyż ja także zapowiadałem wydanie czegoś - packu milicyjnych radiowozów. I mimo że został on już ukończony (screeny były nawet na stronie ofp.bmj.pl) to jeszcze go nie wydałem. Dlaczego? Ponieważ...jakoś nie mogę się zabrać za te ostatnie czynności które pozostały - poprawienie cofigu, spakowanie tego i wrzucenie na jakiś server. Do tego dochodzi brak czasu (pracuję teraz dla Project Farmland i robię kilka rzeczy na raz)...ale OBIECUJĂŠ - być może jeszcze dziś udostępnię linka do ściągnięcia. Należy Wam się to za taką cierpliwość. Poza tym mam pytanie - kto chciałby przejąć ode mnie pieczę nad kolejnymy wersjami owego packu? Z powodu pracy dla PF nowych jego wersji raczej nie wydam...chociaż kto wie
i...
Grabarz^^ napisał(a):Jeśli chodzi o tablice rejestracyjne, to owszem, są one losowe i na każdej z wysp będą inne, ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak zrobić aby były one białe na czarnym tle i zaczynały się od MO. Pamiętajcie że praktycznie żadna zmiana żadnego z istniejących modeli nie wchodzi w grę - z prostego powodu: w O2 otwiera się tylko GAZ 24, resztę trzeba przerabiać prze ODOL Exp. a wiecie sami że on się nadaje chyba tylko do podglądania zakodowanych modeli. ¬le je przerabia i koniec. Jeśli chodzi o Stara to fajnie, można go przemalować w barwy milicyjne, ale nie będzie miał kogutów, bo po prostu nie wiem jak je zrobić, pisałem że O2 to dla mnie jeszcze za duża zagadka, żebym się podejmował takiego wyzwania na tym etapie prac. Nie wykluczam dodania ich w późniejszych wersjach, ale na razie niech wydam cokolwiek.
Informuję że czarne rejestracje z losowymi numerami mogę i chętnie zrobię. Ponadto co do ODOL Explorer'a to nie przekreślałbym go całkowicie. Za jego pomocą uzyskałem UAZ'a i udało mi się uczynić go sprawnym w 100%. Jako że zapotrzebowanie na koguty wyraziło też OM, więc prawdopodobnie będę prędzej czy później zorientować się na czym to polega.
Natomiast co do modeli to osobiście mam wrażenie, że kolory są zbyt jasne i wysycone, aczkolwiek dotyczy to głównie BRDM. Zaznaczam że jest to tylko wrażenie i nie mogę tego zweryfikować, więc mogę się mylić np. może to być spowodowane tym, że w OFP kolory są dosyć stonowane. Rozglądałem się przed chwilą w necie za zdjęciami wozów MO, ale bez rezultatów. Mam natomiast zdjęcia UAZ'a policji (podejrzewam, że zmieniono jedynie napis) i na ich podstawie wnioskuję żeby biały pas na masce UAZa przesunąć do przodu - tak to po prostu lepiej wygląda.
http://www.toya.net.pl/~rycop/schowek/p_uaz1.jpg
http://www.toya.net.pl/~rycop/schowek/p_uaz2.jpg