Wt 20 cze, 2006 19:36
Bodzio
...zainstaluj w swoje łapki śrubokręta.
...wsadz ten ostry koniec śrubokręta w główke śrubki jednej z 3 trzymające boczną płyte obudowy kompa, i aktywuj krecenie w lewo.
...gdy się uporasz z wszystkimi trzema śrubkami ...rozpocznij proces czyszczenia w środku , tylko wody nie używaj ...
Po koleji , najlepiej odkurzaczem samochodowym (badz jakimś innym o małej mocy) zbieraj cały kurz z wnętrza ... nie tłumacz się że jest czysto, tylko czyść...
Jeśli nie masz odkurzacza, dmuchaj ...dmuchaj długo i intensywnie ...
poodpinaj wszystko , powyciągaj RAMY , nie ramy z płyty gł. ... i dokładnie ,delikatnie ściereczką powycieraj ...
Tylko delikatnie i ostrożnie:
Ja kiedyś przez połgodziny ram sobie deptałem ...jak się spostrzegłem, to troche blady się zrobiłem ...no ale działa.
Postaraj się przetrzeć wszystkie wiatraki, łącznie (nie wiem jak ale) z wnętrzem zasilacza, bo to on może być zapaprany w środku i grzać troszeczke ...
Odepnij coolera, radiator : przeczyśćje ... wejź w posiadanie pasty termoprzepuszczalnej, i troszeczke wysmaruj procesor (ale w tym miejscy, gdzie styka się z radiatorem, nie cały!) bo możliwe że pasta już wyparowała.
Gdy skończysz, powpinaj wszystko dokładnie, z wyczuciem , na własciwe miejsce i zakręć obudowe!
Jeśli ze sprzetem jest wjo dobrze ...to powinno zmniejszyć temperature.
Oczyszczenie kompa w środku, działa cuda ...
Ale podkreślam ... może przyczyną grzania się poszczególnych podzespołów być brudny zasilacz ...który z tego powodu grzeje ...