Teraz jest Pt 20 cze, 2025 23:42

Dziwaczny błąd

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Bodzio

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 20 cze, 2006 19:00

Ja ten plik przeniosłem do innego folderu i zmieniłem nazwę (no czyli usunąłem) i jest jeszcze gorzej. Restart jeszcze w menu (po paru sekundach), a później plik tworzy się sam na nowo.
Tam jest wiele innych podobnych plików np. d2d9 i d3d8thk... Je też usunąć?

A jak nie to co. Bo mnie już siły opuszczają. Nie instaluję żadnych dodatków, addonów i modów a gra mi nie działa. Wszystko co zbędne z folderu wyrzuciłem. Odinstalowałem, zrobiłem porządek na kompie wrzuciłem OFP z powrotem i bez zmian.

Może mieć to związek z grzaniem się kompa. Gdy włączę kompa i od razu grę, to pochodzi z 10 minut. Później coraz krócej aż do restartu.
Ale przecież temperatura wynosi ok 45*, rzadko dochodzi do 50*. Inni mają 60* a wszystko działa.
Ktoś inny móówił, że coś z zasilaczem mam nie tak (Rubikon Model 300x, 300W ) i trzeba kupić mocniejszy.

Gra wiesza się nawet na najgorszej grafice i przy prymitywnych misjach (kilka ludzików i ja strzelający do nich).

Co robić?
OПEPATИOH ФЛbACXПOИHT

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 20 cze, 2006 19:10

Nie grzeje Ci się proc tylko najprawdopodobniej grafa :roll:
Jeśli chodzi o ten plik to przypróć mu nazwę (d3d8.dll) wklej do folderu OFP, jeżeli coś tam jest to, to podmień i USUĂ‘, przecież zawsze możesz przywrócić pliki, które znadją się w koszu. I usuń też folder dxdll i zobacz ponownie.
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

W4tchdog

Porucznik

Porucznik

PostWt 20 cze, 2006 19:36

Bodzio
...zainstaluj w swoje łapki śrubokręta.
...wsadz ten ostry koniec śrubokręta w główke śrubki jednej z 3 trzymające boczną płyte obudowy kompa, i aktywuj krecenie w lewo.
...gdy się uporasz z wszystkimi trzema śrubkami ...rozpocznij proces czyszczenia w środku , tylko wody nie używaj ...
Po koleji , najlepiej odkurzaczem samochodowym (badz jakimś innym o małej mocy) zbieraj cały kurz z wnętrza ... nie tłumacz się że jest czysto, tylko czyść...
Jeśli nie masz odkurzacza, dmuchaj ...dmuchaj długo i intensywnie ...
poodpinaj wszystko , powyciągaj RAMY , nie ramy z płyty gł. ... i dokładnie ,delikatnie ściereczką powycieraj ...
Tylko delikatnie i ostrożnie:
Ja kiedyś przez połgodziny ram sobie deptałem ...jak się spostrzegłem, to troche blady się zrobiłem ...no ale działa.
Postaraj się przetrzeć wszystkie wiatraki, łącznie (nie wiem jak ale) z wnętrzem zasilacza, bo to on może być zapaprany w środku i grzać troszeczke ...
Odepnij coolera, radiator : przeczyśćje ... wejź w posiadanie pasty termoprzepuszczalnej, i troszeczke wysmaruj procesor (ale w tym miejscy, gdzie styka się z radiatorem, nie cały!) bo możliwe że pasta już wyparowała.
Gdy skończysz, powpinaj wszystko dokładnie, z wyczuciem , na własciwe miejsce i zakręć obudowe!
Jeśli ze sprzetem jest wjo dobrze ...to powinno zmniejszyć temperature.
Oczyszczenie kompa w środku, działa cuda ...
Ale podkreślam ... może przyczyną grzania się poszczególnych podzespołów być brudny zasilacz ...który z tego powodu grzeje ...
Obrazek

Bodzio

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 20 cze, 2006 20:06

Czyściłem już wiele razy.

A z tymi plikami to kicha. Przeniosłem plik do OFP i nic nie dało. On za każdym razem pojawia się z powrotem na swoim miejscu. System go przywraca. Usuwanie czy przenoszenie nic nie da.

A folderu dxdll nie ma u mnie (szukałem też dx i dll i też nic nie ma).
OПEPATИOH ФЛbACXПOИHT

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 20 cze, 2006 20:08

JAK TO NIE MA? :shock: :| Musi być skoro jest plik d3d8.dll. To nie możliwe, żeby nie było folderu dxdll, a może to jest przyczyną?

Bodzio

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 20 cze, 2006 22:07

U mnie ten plik jest w C:\windows\system32
Mam windowsa XP

Przed chwilą udało mi się pograć 20 minut, komputer był długo wyłączony (więc i zimny). To musi mieć związek również z temperaturą. Ale temperatury graniczne mam wyłączone w biosie. A dla grafiki nawet opcji takiej nie ma.

I jeszcze jedno. Po wyświetleniu się błędu (tego w pierwszym poście co jest obrazek) to jest napisane, że umieścił raport w jakimś pliku. Ale zarówno plik jak i folder nie istnieją.
OПEPATИOH ФЛbACXПOИHT

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 20 cze, 2006 22:36

d3d8.dll.

O-M-F-G - w windows\system32 TO JEST PLIK SYSTEMOWY (czyli - won z paluchami od tego)
Jezeli nie masz Dxdll (ktory posiada ten plik i wrzucasz go do OFP a nie do system32 bo to wg. readme "rozpierniczy ci kompa") to na pewno nie w tym przyczyna....

Dreadnought

Kapral

Kapral

PostŚr 21 cze, 2006 21:36

Lol?! Jakoś mam 256 RAM'u więc wypraszam sobie. Nie mąć mu tutaj, że ma dokupić RAM'u, bo jakoś mam XP, OFP Plat z 1.000.000 (WWII Addon Pack, Seb Nam itd). Usuń i zainstaluj jeszcze raz OFP. Jak mówił AlieN. Chcesz mieć dużo addonów to dużo RAM'u miej. I git.
Nie propagaduję faszyzmu i mój avatar jest najzwyklejszym avatarem przedstawiającym żołnierzy SS w polu -.-

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 21 cze, 2006 22:08

WWII Addon Pack, Seb Nam itd
pomijajac ze to sa najmniej wymagajace "mody" - no i po kazdym wylaczeniu ofp pojawia sie idiotyczny komunikat o za malej ilosci RAMu dla stystemu blablabla i wszystko dziala powoli (sam mialem okres kiedy gralem w OFP na 256 ramu).... wiec ty mu nie mąć :]

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 21 cze, 2006 22:29

A może należy zwiększyć ilość pamięci wirtualnej? ;-)

Bodzio

Szeregowy

Szeregowy

PostN 25 cze, 2006 22:33

Ale to ma związek z przegrzewaniem się, bo gdy rozpoczęły się te upały to gra się wyłącza po chwili.
Szukałem w biosie jakichś ustawień temperatury, ale jest tylko temperatura bezpieczeństwa dla CPU (nawet całkowicie wyłączona).
Nie może być to związane tylko ze sprzętem, bo wtedy nie informowałby o błędzie system. Z kolei skoro przy tym przędzie jest napisane, że błąd dopiero spowoduje zamknięcie gry, to oznacza to, że system wie o grzaniu się karty (o ile to z nią problem).
W takim razie jak dostać się do grafiki? Jaka jest tam dopuszczalna temperatura?
OПEPATИOH ФЛbACXПOИHT

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostN 25 cze, 2006 23:07

Nie można ustawić dopuszczalnej temperatury dla grafy, możesz ją jedynie przetaktować (o ile masz program) w dół albo zainstalować jej większy wentylator (jeżeli go nie ma).

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Dziwaczny błąd

PostPt 13 gru, 2024 03:54

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Dziwaczny błąd

Poprzednia strona

Powrót do Operation Flashpoint