Teraz jest So 30 sie, 2025 14:10

liczenie amunicji z modem WP

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Michbudz

Cywil

Cywil

liczenie amunicji z modem WP

PostCz 17 sie, 2006 01:26

Witam.
Mam taki problem- chce zrobic tak, że jeżeli gracz wystrzeli choć jeden pocisk, od razu przegrywał.
Wiem, ze należy to zrobić komendą

/nazwa/ ammo /rodzaj amunicji/</ileś tam/

I tu pojawia sie problem. Bez wzgledu na wartosc, jaka wstawie po znaku mniejszosci, gra od razu sie konczy.
Przy tescie na zwyklym amerykanskim zolnierzu z m16, wszystko dzialalo ok. Gdy natomiast wsadzam na jego miejsce zolnierza z WP, nie dziala.
Nazwe amunicji mam dobra, bo zolnierzowi dolozylem (addmagazine) i dostal dodatkowy magazynek.

Pozdrawiam serdecznie.

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 17 sie, 2006 09:38

Dodaj żołnieżowi event handler ->this AddEventHandler ["Fired", {end= true}]
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Michbudz

Cywil

Cywil

PostCz 17 sie, 2006 17:09

reyhard napisał(a):Dodaj żołnieżowi event handler ->this AddEventHandler ["Fired", {end= true}]

Zadam zapewne pytanie debilne, ale... Jak to zrobić? Bo gdy wsadzam to do "initiation" żołnierza, to sie nic nie dzieje...
I jeszcze 2 sprawa- teoretycznie udało mi sie załatwić problem z tym strzelaniem, poprzez postawienie triggera z opcją "wykryty przez..." (wiem, maksymalna amatroszczyzna) , ale pojawia sie kolejny problem- po jakiś 5 minutach gracz ma otrzymac zezwolenie na otwarcie ognia. I za cholere nie potrafie sobie z tym poradzić...

gremdek

Porucznik

Porucznik

PostPt 18 sie, 2006 11:22

nazwagracza AddEventHandler ["Fired", {end= true}] gdzies daj, moze byc w inicjaji nawet, ale wtedy wystarczy this addev(...). gdy wystrzeli, zmienna 'end' przybierze wartośc true. wiec prostym rozwiazaniem jest wstawic trigger z warunkiem end i tam mozesz tworzyc co bedzie jak wystrzeli.
w triggerze/skrypcie z przyzwoleniem na otwarcie ognia, np.

leader graczgroup groupchat "OPEN FIRE"
nazwagracza removealleventhandlers "fired"
exit
:(

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: liczenie amunicji z modem WP

PostPt 13 gru, 2024 06:51

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: liczenie amunicji z modem WP

PostPt 07 lut, 2025 08:06

Powrót do Operation Flashpoint