Teraz jest So 21 cze, 2025 11:33

Zaliczanie punktów trasy

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Maciejaszek1911

Szeregowy

Szeregowy

Zaliczanie punktów trasy

PostCz 23 lis, 2006 22:57

Chodzi mi o sytuacje gdy jade samochodem.
Normalnie jest tak, że punkty trasy (z tego co zauważyłem oprócz "wysiądź") zaliczają się około 48metrów przed celem i zmieniają się już na następny.
Jest możliwość, żeby ustawić odległóść po jakiej punkt kontrolny będzie zaliczany? :?
ww -> wyzwalacz
pt -> punkt trasy

..:: Maciejaszek1911 ::..

zGuba

Moderator

Moderator

PostCz 23 lis, 2006 23:23

Możesz połączyć waypoint z wyzwalaczem, którego rozmiar można dokładnie ustalić.

Maciejaszek1911

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 24 lis, 2006 18:01

Czyli po prostu "nałożyć" wyzwalacz na punkt trasy?
ww -> wyzwalacz
pt -> punkt trasy

Maciejaszek1911

Szeregowy

Szeregowy

PostN 26 lis, 2006 02:22

zGuba napisał(a):Możesz połączyć waypoint z wyzwalaczem, którego rozmiar można dokładnie ustalić.

Jak mam to zrobić?
Próbowałem "nałożyć" oraz zsynchronizować punkt trasy z wyzwalaczem, ale nie działa.

Jak moge/powinienem to inaczej połączyć?
ww -> wyzwalacz
pt -> punkt trasy

gremdek

Porucznik

Porucznik

PostPn 27 lis, 2006 19:12

zrób synchronizacje, ale dodaj jeszcze jeden waypoint w tym miejscu i synchronizacja do pierwszego lub drugiego, nie pamiętam.

a dałeś triggerowi kto aktywuje lub jakiś warunek?

hm mm, ale tak myślę, to taka triggerowa synchronizacja nie działa na na odległość zaliczenia, ale na jego rozpoczęcie(ogólne pojawienie się 'kwadraciku')
:(

zGuba

Moderator

Moderator

PostPn 27 lis, 2006 21:02

A grupowanie nie działa? nie pamiętam już (dawno nie robiłem własnych misji) ale chyba właśnie przez F2...

Maciejaszek1911

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 29 lis, 2006 21:13

gremdek napisał(a):zrób synchronizacje, ale dodaj jeszcze jeden waypoint w tym miejscu i synchronizacja do pierwszego lub drugiego, nie pamiętam.

a dałeś triggerowi kto aktywuje lub jakiś warunek?

hm mm, ale tak myślę, to taka triggerowa synchronizacja nie działa na na odległość zaliczenia, ale na jego rozpoczęcie(ogólne pojawienie się 'kwadraciku')

Niestety nie działa.
Gdy synchronizuje wyzwalacz (bez żadnego warunku, z ustawioną aktywacją na zachód) z punktem trasy to on i tak zalicza się przy około 9 metrach tylko nie przechodzi do następnego tylko przełącza się na "czekaj na reszte" i to wsio.

zGuba napisał(a):A grupowanie nie działa? nie pamiętam już (dawno nie robiłem własnych misji) ale chyba właśnie przez F2...

Grupowanie w ogóle nie chce się "zaczepić" punktu trasy.
ww -> wyzwalacz
pt -> punkt trasy

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 30 lis, 2006 00:59

Bo grupowanie działa na trigery.
Ja bym to zrobił tak:

Postaw triger tam gdzie masz waypointa, daj mu rozmiart 2x2 m i zsynchronizuj z wayem, potem zgrupuj go z postacią aktywującą i powinno być ok. Przynajmniej tak myślę.
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

Maciejaszek1911

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 30 lis, 2006 19:43

Radeon napisał(a):Bo grupowanie działa na trigery.
Ja bym to zrobił tak:

Postaw triger tam gdzie masz waypointa, daj mu rozmiart 2x2 m i zsynchronizuj z wayem, potem zgrupuj go z postacią aktywującą i powinno być ok. Przynajmniej tak myślę.

Yesso!
To działa!
Z ciekawości przetestowałem także to czy ten ww nie przeszkadza gdy mamy 11 ludzi pod sobą. W żaden sposób :P
W menu tego ww jest nawet opcja przez kogo może on ma być aktywowany (dowódca grupy, cała grupa itp.).

Wielkie dzięki!
Kolejny magiczny sposób, który poznałem na forum OFP Center PL 8)
ww -> wyzwalacz
pt -> punkt trasy

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Zaliczanie punktów trasy

PostPt 13 gru, 2024 12:09

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Zaliczanie punktów trasy

Powrót do Operation Flashpoint