Poszukuję efektu "niewidzialnej ściany", która działałaby na zasadzie wchodzenia i wychodzenia z wyzwalacza. Dajmy przykład, że mam misję w której chcę ograniczyć gracza do poruszania się po określonym terenie. Równie dobrze mógłbym ograniczyć ten teren polem minowym, jednak w takich sytuacjach nie jestem w stanie upilnować AI by na to pole minowe nie wchodziło, poza tym, chodzi by ono też poruszało się jedynie w wyznaczonym terenie. Wracając do opisu: ten teren mógłby być określony wyzwalaczem ( pole wyzwalacza, to teren w którym mogę się poruszać ) i w tym przypadku, skrypt mógłby działać na zasadzie, że gdy jednostka wyjdzie z tego terenu będzie blokowana, tzn. że będzie po prostu biegła w miejscu, zupełnie jakby natrafiła na przeszkodę. Co prawda nie wiem czy ten sposób jest możliwy do zrealizowania. Drugi sposób, w którym mógłby ten skrypt działać ( w każdym razie, wydaje mi się że tak mógłby ) to, że teren byłby otoczony ze wszystkich stron wyzwalaczami, i w momencie wchodzenia w wyzwalacz, jednostka by zaczynała biec w miejscu, zupełnie jakby trafiła na przeszkodę.
Próbowałem do tego wykorzystać sposób na teleportację, opisany niedawno w pewnym topicu, w którym jednostka by powracała ciągle do tego samego momentu co ułamek sekundy, przez co by biegła dosłownie w miejscu, jednak nie udało mi się tego zrobić by był pożądany efekt. Dodam jeszcze, że skrypt by musiał działać tak, że po takim zablokowaniu, jednostka mogłaby się w każdej chwili cofnąć, by dalej kontynuować poruszanie się po wyznaczonym terenie. I tu zgłaszam się do was: czy ktoś posiada taki skrypt lub mógłby takowy napisać ? Jeśli natomiast występował podobny w jakiejś misji, to namiary na tą misję będą także przydatne
Próbowałem do tego wykorzystać sposób na teleportację, opisany niedawno w pewnym topicu, w którym jednostka by powracała ciągle do tego samego momentu co ułamek sekundy, przez co by biegła dosłownie w miejscu, jednak nie udało mi się tego zrobić by był pożądany efekt. Dodam jeszcze, że skrypt by musiał działać tak, że po takim zablokowaniu, jednostka mogłaby się w każdej chwili cofnąć, by dalej kontynuować poruszanie się po wyznaczonym terenie. I tu zgłaszam się do was: czy ktoś posiada taki skrypt lub mógłby takowy napisać ? Jeśli natomiast występował podobny w jakiejś misji, to namiary na tą misję będą także przydatne