Teraz jest N 22 cze, 2025 01:20

OFPD + GROM 1.5 - problem z widocznością modeli broni.

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

helmutt

Kapral

Kapral

OFPD + GROM 1.5 - problem z widocznością modeli broni.

PostŚr 28 lut, 2007 08:10

Gdy korzystam z modu OFPD oraz z dodatku GROM v 1.5 - przy pewnym oddaleniu od jednostki - widać, że broń jaka ona niesie, widoczna jest w postaci białego prostokąta, przy bliskich odległościach jest już normalnie.
Przepraszam za screena z "noktowizora" - mam nadzieję, że będzie widac o co mi chodzi.

Obrazek

Czy ktos się zlituje, przerwie bojkot i powie mi co może byc nie tak? (przy korzystaniu z innych modów wszystko jest normalnie więc myślę, że nie jest to wina karty graficznej, ja korzystam z OFPD bo łączy większość zalet GRAA, eliminując jednoczesnie problem z twarzami llaumy).
=====================================
EDIT 01.03.2007
Dzięki Waszej nieocenionej pomocy (a raczej jej braku) jak zwykle znowu poradziłem sobie sam.
Modyfikacja configa od wersji "light" OFPD pozwoliła mi uzyskac bronie i jednostki jak w wersji "dużej" unikając jenocześnie baboli graficznych.
Zadziwiające ile potrafi zdziałac sam zdecydowany człowiek. :/
Obrazek

helmutt

Kapral

Kapral

PostCz 01 mar, 2007 11:03

YacieK napisał(a):Nikt Cię nie bojkotuje. Forum to nie czat - niekiedy trzeba poczekać. Problem był z LOD addonu, nie wyświetlał się poprawnie.

Aha bo już myślałem brzydkie rzeczy :)
A gdzie można by w configu szukac sekcji odpowiedzialnej za te LOD-y? Bo tylko w OFPD+ mam te prostokąty w GROM-ie. Coś tam się kuźwa gryzie.... a nie mogłem znaleźć tropu. W OFPD- i w innych modach wszystko jest OK, więc nie sądzę, że flinta, którą trzyma żołnierz jest skopana....

Zadziwiające ile potrafi zdziałac sam zdecydowany człowiek.
Ano prawda :)

Mój dziadek zawsze mówił - "Jesli chcesz coś zrobic dobrze - zrób to samemu" :)
Obrazek

helmutt

Kapral

Kapral

PostPt 02 mar, 2007 08:01

YacieK napisał(a):LOD to składowa modelu *.p3d. Autor addonu mógł popełnić błąd w jego definicji. ( ja z tym addonem nie mam problemu - może wchodzi tu konflikt z innym z addonów jakie używasz) .

Po śledztwie stwierdziłem, że na pewno istnieje konflikt modelu broni uzywanej przez GROM z jakimśdodatkiem zawartym w "dużej" wersji moda OFP. Nie chce mi się wnikać juz z jakim, zmodyfikowałem config wersji "małej" tak aby miec te wszystkie ładne modele broni, i pomysle jeszcze nad implementacją żołnierzy, ale tam już jest sprawa trudniejsza trochę. Wtedy miałbym OFPD pod swoje gusta.
Obrazek

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: OFPD + GROM 1.5 - problem z widocznością modeli broni.

PostPt 13 gru, 2024 17:00

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: OFPD + GROM 1.5 - problem z widocznością modeli broni.

Powrót do Operation Flashpoint