Teraz jest So 21 cze, 2025 23:19

Instalacja OTFa na serwerze

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Razorback

Szeregowy

Szeregowy

Instalacja OTFa na serwerze

PostSo 07 kwi, 2007 12:16

Witam! Mam z kumplem problem z instalacja na serwerze addonow LCLa (czyli starego OTF:KB) wgrywamy mod na serwer ale nie chce odpalic. serwer stoi na linuxie, poniewaz ja nie mam pelnej wladzy ;) nad serwerem i robie wszystko przez admina nic wiecej nie jestem narazie w stanie powiedziec. moze ktos z administratorow serwera 8bz lub ktos z gromu jest mi w stanie powiedziec co jest nie tak z tymi modami. wiem ze kiedys stawialiscie na serwerach otfa a jak wszystko sie wrzuci do jednego folderu to serwer wogole nie odpala. slyszalem ze pr tez nie uruchomilo addonow u siebie i jeszcze kilka klanow ma z tym problemy. z gory thx za odpowiedz

EDIT: jak wiadomo do lcla potrzebny jest tez ecl. wczesniej mielismy wszystko w jednym fodlerze i niedzialalo jak oddzielilismy to poszedl ecl. jest problem poniewaz nie mozemy zrobic dwoch modow na serwerze.

kondor

Major

Major

PostWt 10 kwi, 2007 16:46

obok pliku wykonywalnego serwera powinien byc plik logu. czasem zapisuje tam plik, przek ktory wystepuje konflikt (ale to raczej w przypadku niestartowania serwera).
Problemem z tego co wiem (na serwerze PR przynajmniej) jest wersja addonow. I tu nie znalazlem zadnej prawidlowosci.
W sieci krązy mnóstwo wersji plikow wystepujacych w ECLu i zeby trafic na kombinację nie gryzącą się trzeba bardzo dlugo probowac. c8x..., usmc..., ags... i kilka innych widzialem w przynajmniej 3 wersjach. Nie ma zadnych standardow/grup standaryzujących i przez to jest burdel.
Kiedys na PR chodzil mod potrzebny do turnieju organizowanego przez 8BZ, ale pozniej wymienilem kilka addonow z ecla (tez metoda prob i bledow), by zadzialaly addony lasera, no ale teraz nie dzialają otf.
serwery mogące miec mody w oddzielnych katalogach na serwerze nie mają takich problemow. moze wrzuccie ecl do zwyklego addons, a lcl do tego jednego katalogu modu, ktory jak zrozumialem, miec mozecie.
btw: ecl (wersja 4) jest niekompatybilny z poprzednimi!

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Instalacja OTFa na serwerze

PostPt 13 gru, 2024 18:39

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Instalacja OTFa na serwerze

Powrót do Operation Flashpoint