Teraz jest So 21 cze, 2025 23:15

Problem z celami misji

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Maćko

Generał

Generał

Problem z celami misji

PostWt 17 kwi, 2007 16:47

Mam problem z celami misji otóż mam dwa cele misji 1 ma być widoczny przy odprawie a drugi nie. Wstawiłem wyzwalacz w którym cel 2 jest ukryty, a później się aktywuje.W edytorze wszystko gra na początku wyświetlany jest jeden cel, ale po zapisaniu misji jako samodzielna przy odprawie wyświetlane są dwa. Jak to zmienić :?:

101st Paratroop

Major

Major

PostWt 17 kwi, 2007 17:33

Stwórz plik init.sqs i tam wpisz komendę na ukrywanie celu misji. Potem ten pliczek wrzuć do swojego folderu z misją.

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 17 kwi, 2007 17:54

Po co :?:
Zrób tak:
1. napisz ten cel w briefingu.
2. walnij go do folderu z misją.
3. Włacz misje w edytorze.
4. BEZ robienia podglądu wpisz któremuś z żołnierzy w inicjalizacji:
Kod: Zaznacz cały
"nazwa_celu_misji" ObjStatus "HIDDEN";

W chwili, gdy wyzwalacz\WP ma się aktywować, wpisz w polu przy aktywacji:
Kod: Zaznacz cały
"nazwa_celu_misji" ObjStatus "ACTIVE";

A potem go wykonujesz normalnie jako "DONE i "FAILED" :spoko:
Jak nie podziała, to ty zawalasz, bo roie tak wszystkie ukryte cele w moich misja i wszystko gra :?

Maćko

Generał

Generał

PostWt 17 kwi, 2007 18:20

Działa pomógł mi sposób Martina :spoko:
Dzięki.
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

iraas

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 17 kwi, 2007 19:30

Maćko napisał(a):Działa pomógł mi sposób Martina :spoko:
Dzięki.
Czyli zgodnie z tym wykonywałeś całość źle. Nie tak jak COMREF mówi. Radziłbym ci trochę poczytać jeśli chcesz robić dokładniej misje. Sam to robiłem i robię jak mam wątpliwości (AWARYJNIE! Piszę na forum z pytaniem! Dzięki niektórym "nieprzyjemnym" odpowiedziom się tego nauczyłem).

Maćko

Generał

Generał

PostWt 17 kwi, 2007 19:44

Przecież napisałem, że w edytorze działało. Mój błąd polegał na tym, że ja wpisałem to
"nazwa_celu_misji" ObjStatus "HIDDEN";

w wyzwalaczu, potem wpisałem w Inicjacji żołnierza i zadziałało.

Remcio

Major

Major

PostŚr 18 kwi, 2007 13:16

A chcecie wiedzieć czemu tak tak działa?
Bo wyzwalacz ma to do siebie, że gdy wpiszemy mu jakieś działanie w aktywacji, to całość zaczyna działać dopiero, gdy misja się uruchomi. Tymczasem wpisy z inicjacji są uruchamiane już podczas briefingu, i wtedy wszystko jest aktualne, włącza się już przy uruchomieniu misji, nie po rozpoczęciu akcji właściwej.
Gdy chowałeś cel misji za pomocą wyzwalacza, to komenda zaczynała działać dopiero, po przejściu do bezpośredniej gry, czyli inny briefing miałeś przed misją, a inny w czasie jej trwania.
Obrazek

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Problem z celami misji

PostPt 13 gru, 2024 19:17

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Problem z celami misji

Powrót do Operation Flashpoint