wielkidzik napisał(a):w fotoszopie ;p wystarczy wygumkowac gumką do tła i jest git?? te textury są okropne
Nie na tym problem polega. A na robienu tekstur się nie znam.
Marcin_BM napisał(a):Kanał alpha to "przezroczystosc", musisz go dodać w PSP albo PS. Zreszta pewnie Off albo Yacek by ci to lepiej wytlumaczyli, a co do twojego problemu to nie lezy on w kanale alpha tylko przemapuj texture w o2 na kole a nie na kwadracie to bedzie lepiej wygladac niz alpha
Mam tego dosyć. Siedziałem nad tymi kołami 8 godzin. Próbowałem wszelkich sposobów. O2 albo pisze: "unable to open external viewer", pomimo że na pewno o2_viewer mam, a jak chcę wczytać model - pisze, że "Unable to load file. Load error". Jak przekonwertuję Odol_explorerem - znowu się, za przeproszeniem, pierdoli. Mam tego kurna dosyć. Muszę zrobić to je?$e Subaru Justy, bo to ma być swego rodzaju "prezent" na dzień matki - filmik (moja mama takim jeździ). Sram na to, że nie wygląda jak Justy - poprawię to. Chcę jednak, by te chrzanione koła były okrągłe. Zlitujcie się nade mną - podeślijcie mi te dwa działające pliki na PW albo
belegus@wp.pl. Naprawdę - mam tego dosyć...
Oto, jakiej jakości udało mi się dojść:
www.ofpbelegus.w8w.pl/mini_kolo.paa
www.ofpbelegus.w8w.pl/mini_kolo_lod.paa
Są to zmodyfikowane koła, nie te z pierwszego posta.
Zlitujcie się. Naprawdę, nie mam już do tego siły...
BTW: Gdzie w PSP 7 CE PL jest Kanał Alpha? Jak się nazywa? Jak go wsadzić?