Wiedziony bliżej nieokreśloną potrzebą zacząłem robić addon
Landing Craft Personel Large, czyli dużego kutra desantowego piechoty z okresu drugiej wojny światowej. LCPL pozostało długo w służbie (jak sądzę do końca lat sześćdziesiątych) i używane było również podczas wojny wietnamskiej (po daleko idących przeróbkach). Co ciekawe 20 sztuk tej łodzi posiadała polska marynarka w okresie powojennym tj. w latach 1945-62 (dokładnie 6 w marynarce wojennej i 14 w WOP).
W chwili obecnej mam zrobiony model, choć brakuje detali i nie mogę ich wykonać z braku materiałów. W każdym razie nie chce mi się czekać, aż się znajdą. Model ma wszystkie potrzebne do działania w grze LOD oraz cztery numeryczne LOD posiadające odpowiednio ~1000, ~500, ~250, ~125 face'ów. Wszystkie w tej chwili potrzebne tekstury zmieściły się na pięciu plikach o wymiarach 512x512 pikseli każdy (i jest jeszcze miejsce na dodatkowe drobiazgi). Załoga składa się z strzelca obsługującego M2HB (niestety dwóch się nie da umieścić) i sternika, a na pokład można załadować 12 ludzi (w rzeczywistości mieścił 4+36), którzy są osłonięci przed ostrzałem (chyba że nieprzyjaciel znajduje się dużo wyżej).
zdjęcia oryginału