Dnia 20 sierpnia wydałem swoją pierwszą misję (nie licząc tego szajsu Sea Base). Do grania niezbędny jest mod: Invasion 44 (znajdziecie go na tej stronie). Misja trudna, wymaga bardzo dobrego obmyślenia planu ataku, może się zacinać na słabszych procesorach. Przejdźmy do rzeczy.
Pobierzecie ją tutaj
Artykuł o niej tutaj
A temat na moim forum tam
Zadania do wykonania:
- Zajmij baze
- Spotkaj się z drużyną echo, aby przygotować zasadzkę na kontratakujących hitlerowców
Solucja:
Objectiv 1:
Są dwa sposoby na zajęcie bazy. Pierwsza to taka że pozostać na miejscach, a obie drużyny wykoszą obronę, a ty wtedy dopiero zatakujesz, a drugę to takę że idziesz na "Urraaaa". Ja wybrałem tą drugą. No więc czołgasz się po górkę, czyścisz obronę rozwalasz pancerniaki. Potem wchodzisz do bazy. Tam możesz mieć także lekie problemy. Idź na środek bazy. Pierwszy cel masz za sobą.
Objectiv 2:
Pakuj się wraz z drużyną do samochodzu. Jedź jak najprędzej do drużyny Echo, aby przygotować zasadzkę. Każ wszystkim wstrzymać ogień. Gdy pierwszy czołg nadzjedzie, i wpakuje sie namine to każ ludziom strzelać. Więcej nie opisuje, aby nie popsuć wam przyjemności.
Alah akbar.