Teraz jest Wt 24 cze, 2025 23:23

Misja Brak amunicji w Res

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Sutek

Szeregowy

Szeregowy

Misja Brak amunicji w Res

PostSo 31 gru, 2005 22:54

Witam.
Zglaszam sie tu z pewnym problemem. Otoz nie moge przejsc misji Brak amunicji w Res. Plan zaklda przechwycenie konwoju. Postepuje zgodnie z zaleceniami solucji - ja i jakis kapral z RPG-ami na skalistym wzgoruz, reszta gdzies 20-30 metrow od drogi, w okolicach drzew i krzakow, by nie byli na widoku. Komenda Wstrzymac ogien i czekamy. Pojawia sie konwoj. Daje gosciowi z RPG cel czolg i czekajac na odpowiedni moment daje komende Ognia i rozwalam BMP. I zaczynaja sie problem. Odzywaja sie skutki braku skryptow - moze jest nieliniowo, ale czasem gra swiruje. I tak dalej akcja toczy jakby niezaleznie doe mnie, tylko od szczescia. Zolnierze wylaza z ciezarowki, my do nich walimy, a tymczasem Urale odjezdzaja w sina dal.....nim rozprawimy sie ze wszystkimi, zebym mogl spokojnie wyjsc mija tyle czasu, ze ciezarowki pewnie moglyby byc gdzies pod Moskwa ;p. Ale-dwa razy udalo mi sie przejsc do nastepnego etapu (ze ten nasz bohater mamrocze ze konwoj przechwycony, ale nie ma co z nim zrobic) - raz wszystko bylo jak zwykle, czolg i BMP rozwalone i nagle surprajs! Ciezarowki sie nie ruszaja, jacys zolnierze sowieccy sie czolgaja ale ten konwoj niby przechwycony. I na tym moznaby zakonczyc gre, gdyby nie to ze dalem potwornie ciala - spanikowany i podniecony wzialem tylko jedna mine, zapisalem gre, podlozylem ja i..... zaczalem spiperzac na piechote :D:D:D:D (w panice, ze nie ma zasu na klikanie po komemandach i wpakowaniu ludzi do ciezarowek). Wiec wzialem restart a tu kolejny surprajs (tym razem niemily)-zaczalem w momencie kiedy juz zdazylem zwiac na 500 metrow od porzuconych ciezarowek a czolgi juz sie pojawialy :(. Drugi raz mi sie udalo w absurdalnej sytuacji, po prostu standardowy sceniariusz-BMP i czolg rozwalone, ludize wylaza, Urale zwiewaja, strzelamy strzelamy strzelamy, w koncu zrezygnowany wychodze na droge, a tu znowu komunikat ze cel zrealizowany i nie ma co robic z konwojem ;p. Szkoda tylko ze Urale byly juz w huzia daaaaaleeeeekoo ;p..........I co z tym zrobic!?

uff, rozpisalem sie. Aha, mam platynowa edycje, bez zadnych patchy

EDIT: Rozgryzlem to ;p. Okazalo sie ze dawalem komende "Ognia!" a przez to strzelal tylko gosc z RPG ;p;p;p. Teraz daje "Otworzy ogien!" i cieezarowki ise zatrzymuja. Niestety, powstal kolejny problem-widac tym moim zolnierzom zony za malo rozrywek w domu dostarczaja i dla zabicia nudy rozpieprzaja mi tez ciezarowki (a musza byc nietkniete) zanim zdaze zareagowac ;[. Co mam zrobic? Dac jakas komende czy ustawic ich dalej od drogi?

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostN 01 sty, 2006 14:27

Ja tam tylko sprzęt pancerny niszczyłem a ciężarówki miałem na przeciw siebie ( pozycja na zakręcie drogi ), więc snajperką zdejmowałem kierowców i wtedy Si już do nich z reguły nie strzela ( trzeba pilnować, żeby oddział Anti Tank miał po zniszczeniu czołgów komendę Hold Fire daną )
Obrazek

Smookie

Chorąży

Chorąży

PostN 01 sty, 2006 16:01

Skąd miałeś snajperkę?

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostN 01 sty, 2006 17:13

W którejś z misji wcześniejszych zarypałem Dragunova ruskowi i został mi :)
Obrazek

Sutek

Szeregowy

Szeregowy

PostN 01 sty, 2006 19:17

Cholera, jakies fatum. UDaje mi sie nie dopuscic do calkowitego zniszczenia Urali, ale... po rozwaleniu posilkow chce poslac wszystkich do bazy. Ale ciezarowki sa uszkodzone (nie calkowicie, troche znieksztalcone, wybite szyby, ale mozna wejsc). Dje komus komende by wszedl jako kierowca a ten "Potwierdzam", biegnie, probuje wsiasc i... "Odmawiam". I tak z kazdym za kazdym razem. Dodam, ze czesto ciezarowkami praktycznie nie da sie jechac (np. nie mozna skrecac, dziala tylko wsteczny itp.). Juz padaczki dostaje z ta misja, a gram w to od dwoch dni. Co robic?

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostN 01 sty, 2006 19:21

Opony zapewne poprzebijałes...

Ravq

Porucznik

Porucznik

PostN 01 sty, 2006 19:27

Mi sie to zawsze zdaża bo debil z PK wali w cięzaróke. Po prostu wcisnołem 4 razy + i po 5 min dojechałem do bazy.
Obrazek

HAV

PostN 01 sty, 2006 19:31

Co robic?

Zawsze można wziąść z bazy własnego trucka i ręcznie "poprzekładać" do niego ammo.... czasochłonne, ale idzie wykonać.

Sutek

Szeregowy

Szeregowy

PostN 01 sty, 2006 20:20

HAVOC, niestety nie. Po jakims czasie od rozwalenia posilkow pojawia sie jeszcze paru Ruskow (nie wiem skad). Goose-to co zrobic zeby ciezarowka byla nietknieta, a kierowca zabity wraz z cala zaloga bez strat w ludziach? Sa jakies komendy? Kurt-jakie "4 razy +"?

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostN 01 sty, 2006 20:24

Klikasz shift (lewy) i + (na klawiaturze numerycznej) poczym wpisujesz "endmission" i misja zaliczona ;-)
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Sutek

Szeregowy

Szeregowy

PostN 01 sty, 2006 20:29

Barbarian, ja mowie nie kodom ;p

Poza tym zauwazylem cos dziwnego. Zdobylem czolga! tj. jest caly, ale sobie tylko stoi i nic nie robi. Byl to cel goscia z RPG. Moze zaloga popelnila samobojstwo?;p Tak czy frak, chetnie bym go sobie wzial ;p. Moge wydawac komendy komus, ze ma tam wejsc jako Strzelec itp. jeszcze nie probowalem wydawac tych komend. Czy ten czolg moze mi sie przydac w nastepnych misjach?;p

EDIT: Prosze, wreszcie sie rozwiazalo ;p;p;p. Nagle udalo mi sie wsadzic kogos za kierownice ;p;p;p. Misja zrobiona ;p

javelin

Kapral

Kapral

PostPn 02 sty, 2006 16:21

Ja tą misję przechodziłem sam :) Strzelałem z tej wysokiej góry koło drogi, chłopaki czekali w ciężarówce. Najpierw rozwalałem czołg, potem BMP, zanim Ruscy zdążyli z niego wysiąść. Wtedy brałem się za kierowców ciężarowek (czasem z SWD, czasem z PK). Na koniec wzywałem kumpli z ciężarówki i razem dobijaliśmy piechotę. Na koniec brałem z ciężarówek miny, RPG i ładunki wybuchowe, rozwalałem nimi czołgi, które przyjechały z pomocą konwojowi. Potem już tylko ciężarówką do bazy :twisted:
Legio Patria Nostra

Obrazek

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 02 sty, 2006 22:08

Hehe, a ja miałem tak, że normalnie wszytko zrobiłem tylko, że też te ciężarówki się rozklekotały :/ Zanim przyjechały te dwa czołgi dałej moim ludziom całą broń jaką mogli udźwignąć, rozwaliliśmy te czołgi i do bazy :)
Obrazek

Ravq

Porucznik

Porucznik

PostWt 03 sty, 2006 15:05

Przeszedłem wczoraj tą misje od nowa, i zauważyłem dziwną rzecz. otóż w obu ciężarókach były bronie, (nie wiem jakim cudem ;)) wiec miałem wszystkiego x2 ;) Niestety w 2 misji dali tylko broń z jednego trucka ;(
Obrazek

mario

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 03 sty, 2006 23:27

Ja z koleji po zniszczeniu posiłków całą broń z trupów pakowałem do cieżarówki :grin: (kupa roboty), a nst. w długą.

Weź sobie RPG.Ustaw ludzi na skrzyżowaniu i daj komendę "Wstrzymać ogień", gdy konwój się zbliży na 150-100 m wydaj komendę "Ognia". Sam strzel najpierw do BWP następnie rozwal T72. Ludzi bez RPG jak najszybciej powstrzymaj od strzelania do Urala wydając komendę "wstrzymaj ogień. Z ciężarówki weź ładunki wybuchowe i pierwszy połóż na drodze. 2 ok 20m od niego na północny-wschód. Jeżeli zdążysz rozłóż parę min. ładunki ustaw w odległości 50m od Urali. Weź również parę RPG i daj nogę na południowe skarpy wąwozu. Ludzi poustawiaj podobnie. Gdzy jakiś czołg zbliży się do ładunków, wywal je (jeżeli masz szczęście wylecą oba :twisted: ). Pryjorytet tu ma T72. BWP, bądź T72 rozwal z RPG. następnie przygotuj się na odparcie 8 osobowej grupy z południa i róba co chceta. Właśnie przeszedłem tą misję, więc jeżeli nie zadziała to masz stary strasznego pecha :mad:
Kto nie może dopiąć celu chodź z rozpiętym
życie nie piści, pieśćmy się sami
Jak się ściemni to ci wyjaśnię
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint