Teraz jest Pt 20 cze, 2025 22:29

I44 Winter Replacement Pack

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

I44 Winter Replacement Pack

PostPt 19 maja, 2006 20:54

Jak już pewnie zauważyliście ostatnio pracuje na zestawem podmianek dla I44. Paczka ta będzie rozbita na dwie części, podmianke drzew i roślinności oraz podmianke całego I44. Podmienianie jednostek z I44 zamiast tworzenia zimowego addon-packu niesię ze sobą tą korzyść że będzie można zagrać sobie dowolną misje na I44 w zimowych klimatach.

Pare nowych screen'ów, reszte możecie zobaczyć w OFP Combat Photography
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pack I44 Winter podmienia:
-Tiger -> Panther G
-Sdkfz 251 mit Mg42 -> Sdkfz mit Mg34
-Piechote niemiecką na tą w zimowym camo, to samo tyczy się amerykanów
-Dźwięki broni oraz same bronie :)
Usprawnienia w stosunku do I44:
-Losowa pogoda
-Możliwośc holowania PaK40,Pak36 przez większośc dostepnych w modyfikacji pojazdów
-I pare innych :]

Dodatkowo w I44W znajdziecie inne cacka takie jak M10 Wolverine, Pak40 lub M4A3 Sherman które powinny być bardzo pomocne podczas tworzenia misji o Ardenach albo jakichkolwiek potyczkach zimowych Aliantów z Trzecią Rzeszą ;).

Narazie pozostały mi do wykonania skrypty odpowiedzialne za losową pogode i podmianka textur i rośliności na Everonie i Kolugujevie oraz może menu (:d). Sądzę że w niedziele uda mi się zamieścić jakieś małe demo ale nic nie obiecuje :P

Ahh, taki mały disclaimer co by było wszystko jasne, autorem żadnych z tych addonów nie jest (no może kilku ale kto by się tam szczegółów czepiał :P) i wszelkie zaszczyty odnośnie modelów idą do ich prawowitych autorów którzy zostali wspomnieni w readme...

UPDATE (24.05.2006)
WERSJA BETA MODU
Winter Texuter & Vegetation, Malden

Patch dla I44WR
Ostatnio edytowano Śr 24 maja, 2006 14:45 przez reyhard, łącznie edytowano 1 raz
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 19 maja, 2006 21:18

Reyhard napisał(a):Dźwięki broni oraz same bronie

Jeżeli są to dżwięki autorstwa Joneza to (z całym szacunkiem dla Jon'a, który mnie oskalpuje za tą wypowiedż) do prosze o zmiane odgłos wystrzału garanda i bar'a.
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 19 maja, 2006 21:32

Ojjj, coś kiepsko z tymi dźwiekami to nie za bardzo skąd moge teraz nowe wziąść, te z CoD2 mi przepadły :<. Jakbyś miał jednak jakieś dźwieki tych giwerek to PW...
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 19 maja, 2006 21:36

Włąsnie śle Ci na skrzynke poczty wirtualnej :P Dżwięki są z H&D, C&M i CoD (mg42- mniam). Musze tylko znależć płyte na której miałem te dżwięki zgrane.

Jon

Generał

Generał

PostPt 19 maja, 2006 22:34

Co Ci nie pasuje w dźwiękach z mojego soundpacka? :<

Barb napisał(a):CoD (mg42- mniam).

mg42 z CoD? PFE! Najlepsze są z BiA :) W ogóle głosy z BiA rlz. [Niestety, nie udało mi się ich przekonwertować na .wss - a co za tym idzie, bez przerobienia configa I44 nie da rady ich użyć] Chociaż Garanda z demka H&D2 wspominam bardzo dobrze :)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Volt

Major

Major

PostPt 19 maja, 2006 23:52

Każdy ma inny gust Jonez , mi Wogle nie przypadły dźwięki z BiA.
Rey , może zdradzisz jakich niemców i aliantów użyłeś ? :)
Obrazek

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 20 maja, 2006 01:23

Piechota z Gavin Inf Packa, Blitz i Sdkfz z Liberation,Panterka z JC Panzer Packa 4, PaK40 by B45 Mod, M10 Wolverine by Jones i latadełka by AIA. To by było na tyle jeśli chodzi o addony. Dojdą do tego jeszcze jakieś obiekty ale o tym lejtach (myślałem żeby podmienić budynki na te od WW2 Linker Splita ale zepsuloby to jednak klimat :P).

Jon

Generał

Generał

PostSo 20 maja, 2006 01:23

Pewnie Gavin Infantnry Packa, choć na moje [nie licząc pojazdów] możnaby zostawić to bez zmian.

Edit: Heh, ubiegł mnie z odpowiedzią. PS: Reyhard, Ty się lepiej misjami zajmij :P PS2: M10 Wolvie by JOHN, a nie Jones :P

... chciałbym, oj chciałbym umieć tak modelować :P
Ostatnio edytowano So 20 maja, 2006 01:25 przez Jon, łącznie edytowano 2 razy

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 20 maja, 2006 01:24

Jonez napisał(a):mg42 z CoD? PFE! Najlepsze są z BiA

Mam zbyt leciwą karte aby to sprawdzić :P Sporo szukałem "dobrego" klekotu (a właściwie popierdywania) mg42, jedynie ten z CoD nie budził moich większych zastrzeżeń.
BTW Odgłosy z H&D są troche "MoH'owe"...

Panterka z JC Panzer Packa 4 - :/ Jakby nie było fajniejszych Panter...

P.S Rey sprawdż skrzyneczke pocztową...
Ostatnio edytowano So 20 maja, 2006 01:29 przez Barbarian, łącznie edytowano 1 raz

Jon

Generał

Generał

PostSo 20 maja, 2006 01:27

Barbarian, skąd Ty w ogóle masz mój soundpack do I44? :P [sorry za drążenie tematu]

Rey - wątpię czy zepsułoby klimat, pytanie czy fps...

~ Ronald Reagan

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 20 maja, 2006 01:28

Kamuflażu Neige nie ma, Jagpanther'ów tysz nie ma. Jak znasz jakąkolwiek inna w zimowym camo to podziele się z nami tą więdzą i zapodaj linka:>

Edit: O FPS to się nie martw ;), btw, masz krótka pamięc, przy każdym realese jakiejś mojej misji był link do tego xP

żuker

Major

Major

PostSo 20 maja, 2006 01:32

Jonez napisał(a):Barbarian, skąd Ty w ogóle masz mój soundpack do I44? :P [sorry za drążenie tematu]

Rey - wątpię czy zepsułoby klimat, pytanie czy fps...

Pewnie z serwera Reya :).

Jon

Generał

Generał

PostSo 20 maja, 2006 01:34

... :S Dobra, Barb, napisz mi proszę na pw co w tych dźwiękach jest Twoim zdaniem złe - feedback'll be appreciated.

żuker - ZAJRZYSZ WRESZCIE &*$#@ NA GG?!

R:A ty może z PW :>?

~ Ronald Reagan

żuker

Major

Major

PostSo 20 maja, 2006 01:58

News dodany.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 20 maja, 2006 02:17

Mam pytanie: co ze spadochroniarzami? Wprawdzie ulepszyć Amerykańskich się nie da (no może poza pewnymi małymi przeróbkami). Ale za to Niemców wypadało by podmienić (mundury z Sycyli troszke nie pasują do rejonu Ardenów). A rezygnacja ze spadochroniarzy była by błędem (udział 5 i 3 dyw. strzelców spadochronowych- może i symboliczny, ale był). Więc mozna by podmienić standardowych spadochroniaży na tych z FsJ 1939-42 Basic Pack (szare mundury). Wprawdzie nie jest to rozwiązanie satysfakcjonujące, ale zawsze coś.
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint