Teraz jest Śr 25 cze, 2025 00:51

FFUR Huge Release!

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 20 cze, 2006 18:06

MIG25_Radek napisał(a):A tak trudno domyślić się tego, że mogłem szukać gdzie indziej? Ehhh.... To lenistwo umysłowe :roll:

Nie, ale gdybyś skorzystał z opcji szukaj dowiedziałbyś gdzie znajdują się animacje. Zresztą nevermind i tak będzie źle...

Edit: Widać to...
Ostatnio edytowano Wt 20 cze, 2006 18:44 przez reyhard, łącznie edytowano 1 raz
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 20 cze, 2006 18:37

Ciekawe gdzie, jakoś nie znalazłem.
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

Godzil

Porucznik

Porucznik

PostPn 31 lip, 2006 13:45

Mam pytanie o FFUR 2006 v2.0 czy jest potrzebny FFUR 2005 ?

Jon

Generał

Generał

PostPn 31 lip, 2006 13:48

Nie, stary 2006 też nie jest potrzebny. FFUR 2k6 2.0 jest całkowicie stand-alone. "Recenzje" napiszę potem, teraz wychodze.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 31 lip, 2006 19:51

Wlasnie, bardzo proszę o wasze wrażenia z zabawy razem z najnowszym FFURem. Pobili według mnie najlepszy Euro-Crissis?:)

Tygrys205

Porucznik

Porucznik

PostPn 31 lip, 2006 20:13

Co prawda nie grałem w poprzedniego FFURa i nie mam porównania, ale po zaraz włączeniu: fajna muzyczka, GUI też niczego sobie, wchodze w edytor, zaczynam sprawdzać jednostki i widze...... super zrobione jednostki! Piechurzy są bardzo dobrze zrobieni, pojazdy jeszcze lepiej. I to co najbardziej mnie sie podoba: animacje. żołnierze po prostu kozacko biegają i w ogóle. Chociaż jestem zwolennikiem II Wś i modu Lib 1941-'45 to FFUR po prostu tak mnie zaskoczył grafą itp, że Lib może sie schować. Naprawdę nie wiedziałem, że można zrobić taki wypasiony mod do OFP.
Obrazek
Obrazek

Michalofp

Chorąży

Chorąży

PostPn 31 lip, 2006 20:43

Ogólnie nowy FFUR jest bardzo dobry ale nie podoba mi się nowy FOV :cry: , jestem przyzwyczajony do klasycznego i tu mam pytanie czy nie dałoby się jakoś tego zmienić ? :cry:

Blizbor

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 31 lip, 2006 20:52

Mi się nowy FFUR bardzo podoba ! Nawet bardziej od poprzedniego :) Brakuje jeszcze tylko jakiejś dłuuuugiej kampanii pod FFUR 2006 i żyć, nie umierać :twisted:
Kto podnosi broń ten walczy w świętym kręgu Bogów - albo zwycięstwo, albo śmierć.

Szalony Odys

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 31 lip, 2006 21:05

Mi brakuje pewnych drobiazgów. Np. odrzutu działa w czołgach. No i ten M1A1 zamiast M60 też jakoś mi nie siedz:/
żyj na poziomie buraka, a życie będzie słodkie !

Jon

Generał

Generał

PostWt 01 sie, 2006 00:42

Co mi się podoba w nowym FFUR:

- muzyka w menu. Cudeńko.
- m16a2. Cudo.
- Mi-24 Hind. Cudo.

Co mi się NIE podoba w nowym FFUR:

- BEZNADZIEJNY FoV z WGL'a. Bardzo, bardzo go nie lubię.
- BEZNADZIEJNE dźwięki, które raz słychać, raz nie, a i tak brzmią do dupy i są za ciche.
- BEZNADZIEJNE tekstury AH-64 Apache i AH-64D Longbow.
- Wrogowie strzelający jak snajperzy.
- Gdzie są moje ukochane animacje śmierci?! Te są beznadziejne. I są może 2-3, a wcześniej było ok. 10

A z mniej ważnych "przewinień":

- Nie ma lepszych efektów od tych z ECP. Po prostu nie ma i nie będzie. A jeśli nawet, to raczej nie w FFUR.
- Nie jestem fanem M4, M240 i braku M60 oraz pięknej Cobry.
- Nie podobają mi się nowe modele amerykanów [Ci w ACU są spoko, Ci w BDU nie]
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Sudayev

Major

Major

PostWt 01 sie, 2006 10:41

Moze napisze co mnie wkurza. Bo reszta sie podoba.

- Durny kursor sierpa i mlota w edytorze. Jest nieporeczny! Pozatym jak modern kombat i Federacja Rosyjska to wont z tym sierpem !
- Dzwieki sa faktycznie za ciche. Jak gram w ffur `85 to przy grze w 06 II to musze zglasniac poziom dzwieku.
-Gdzie sie podzial M60 Patton ?
- Nowa shilka od ORCSa byla by lepsza.
- Czy armia US nie uzywa juz m16 ? Wont z m4. Jedynie medyk ma m16, to jakas niedorzecznosc !
- M249 Brak odrzutu ! Tnie jak skalpel ! Absurd
- Su27:/ nie teges jakis. Mogli wrzucic su33 badz su22 tomiegoD.

Cos czuje ze wkrotce bedzie FFur 06 III badz inny upgrade podobny do siebie.
OFP Jungle Fever | Beta Test Team

Volt

Major

Major

PostWt 01 sie, 2006 11:30

Ja nie mam żadnych problemów z dźwiękiem , są cudowne. Wrogowie strzelających jak snajperzy zauważyłem tylko z roślinnością Berga. Nie ma dużo animacji bo to właśnie one crashowały gre. Z tego co wiem USA nie używa już czołgów M60 ,ale M1A1 rzeczywiście nie wygląda najlepiej :S. Mi akurat M4 zamiast M16 bardzo przypadło do gustu.
Obrazek

zGuba

Moderator

Moderator

PostŚr 02 sie, 2006 05:46

Kurde nie rozpakował mi się w ogóle folder z configiem MP :/ mógłby mi go ktoś przesłać? Strasznie wkurzające - 10 godzin ściągałem, zainstalowałem, pograłem dłuższą chwilę w CWC@FFUR, skasowałem instalkę i dalej szukać słynnego config.bin dla multiplayer - nagle okazało się że tego w ogóle nie ma... załamałem się i grałem całą noc w Resistance@FFUR. :beksa:

Błędy są wkurzające (znalazłem już kilka), istotnie kursor w edytorze nieadekwatny, m4 i m16 mają tak samo dużą muszkę i są jakieś niewygodne dla oka, tragiczne tekstury na Apache (ale widać że autorzy postawili na full wypas w środku), przeładowany teksturami DKMM Grison bez rakiet zamiast Szyłki, Wartburg z freestyleową deską rozdzielczą, KR 250 z odwrotnie działającym prędkościomierzem... rkmy bez rozrzutu i broń czołgów z absurdalnie dużym rozrzutem. Dźwięk broni raz za cichy, raz głośny jak @#$% (to zapewne wina AC97). :!: NO I GDZIE TEN CONFIG MP? :neutral:

Co mi się podoba: żołnierze i ich twarze (dopracowany model), czołgi ICP, Su-39, Mi-24, latanie AH-64 (totalny full wypas), łódki ratownicze dla pilotów :spoko: , większość ironsightów, dźwięki (jak je słychać - ciągle mam z nimi problemy) kałasze, ścieżki dźwiękowe z Crimson Tide i Armageddon, hymn ZSRR, okulary 8)

Marshal

Major

Major

PostŚr 02 sie, 2006 10:04

A ja nie wiedziałem że wieży czołgu można używac jako satletijo tfu satelity Ziemi....
Obrazek

Michalofp

Chorąży

Chorąży

PostŚr 02 sie, 2006 13:32

Wie ktoś może w którym miejscu w Configu są ustawienia FoV i jak to zmienić na klasyczny ? Tego nowego poprostu nienawidze :x
EDIT:
Yyyyeeeaaa znalazłem na forum BIS'u podmianke configu FFURa, która zmienia FoV na klasyczny : http://two.xthost.info/wic/config.bin . Teraz FFUR wygląda jak należy :spoko:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint