Teraz jest Wt 24 cze, 2025 23:24

ECP wydane!

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 28 lip, 2005 17:20

Tylko czemu nagle FPS mi aż o 10 spadło jak to to zainstalowałem :?
Obrazek

Panda

Chorąży

Chorąży

PostCz 28 lip, 2005 19:14

Jerry napisał(a):Tylko czemu nagle FPS mi aż o 10 spadło jak to to zainstalowałem :?
Dxdll i podobne bardzo zwalniaja przy dodatkowej obrobce chmurek, a tych przybylo. Wylacz ulepszacze obrazu jezeli chcesz aby gra przyspieszyla.

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 29 lip, 2005 00:07

Jednym słówkiem cudo.

Ale Moim zdaniem powinni coś zrobić z rozmawianiem/sidaniem itd... AI Niech dadzą takie coś. wpisujesz w inicjaci jednostce która sam ma się rządzić :P np. Talk=true na gadanie itd... i Safe=true na siadanie itd.

Wyobraźcie sobe sytuacje dwóch vojaków pilnuje namiotu z dowódzctą :P i nagle sobie jeden siada drugo cos mruczy i pokazuje. Przychodzi jeden spec-naz i rozwala wszystkich :twisted:
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

Watchdog

PostPt 29 lip, 2005 13:08

No więc tak ...urodziłerm się w...nie...wróć!
Wczoraj późnym wieczorkiem ,postanowiłem pograć w OFP with ECP ...do ściągnięcia którego zmusił pod groźbą kastracji Jonez ... pragne tylko dodać że z rok w OFP nie grałem ,więc dla przypomnienia sobie odpaliłem kampanie CWC ...
W pokoju ciemno ,nikły blask światła od lampki biórkowej po lewej stronie (zawsze dodatkowe swiatło ,oprócz od monitora mam ...by oczy zabardzo nie męczyć) ...
Na uszach "Easy Touch'e" podpięte pod wieże ...glośność ...dość wysoka
Misja pierwsza ...Morton ...naturalnie ,jak przystało na żołnierza -kamikaze ...wyrwałem do przody ...
Wiecie na czym polega ogłuszenie ,od wybuchu granata...
Jeden z członków mojego odzziału postanowił podrzucić do przodu granata...no niestety z przodu byłem ja .....
Nagły błysk z monitora ,głośne piszczenie ze słuchawek ....ogłuszyło mnie ...nie w grze ...kliknołem tylko esc. by spauzować gre ...i siedziałem zamotany (ogłuszony) przez 2 minuty ,przed monitorem ,i patrzyłem się na menu ....to bylo niesamowite ,jeśli takie efekty mają być na polu bitwy ...to ja nie ide spać ...
By się otrzasnąć poszedłem zakopcic...wróciłem ,już spokojnie zakończyłem pierwsza misje ...
No to nadzszedł czas na misje Regina ...tradycyjnie ,zbiegłem z górki slalomikiem ,co chwila przykucając i sciągając kolejnych "bad guy's" .... jazda się zaczeła ,gdy kotratak przeprowadził odział T-80'tek.
Ludzie ,jeszcze nigdy takich przerzyć przed monitorem nie miałem .... to bylo straszne.
Coś mnie podkusiło ,ze podczas wycofywania zabrałem martwemu żołnierzowi LAW'a
Obok mnie krążył Abrams .... z tyłu usłyszałem 4 wybuchy ... jakiś żołnierz krzyknoł "Incoming!!!" ...i się zaczeło :shock:
Jako że Abrams był cały czas w moim sasiedzctwie ,cały nawalnica ognia skupiła się na nim ,i na Law'soldieru ...jakim bezwatpieniua bylem ja ...
świsty nadlatujących pocisków...byly autentycznie przerażające ,2 wybuchy w sąsiedzctwie ,3 z charaKterystycznym dźwiekiem ,rozbił się na wieży Abramsa ...4 upadł za moimi plecami ...ZNOWU EFEKT OGłUSZENIA .... szczebot czołgowego karabinu maszynowego za moimi plecami , i tylko widziałem przed sobą ,slady po pociskach z niego ...przedemną chlapała krew ...moja krew ...a dowódzca między raportami o stratach własnych ...powtarzał "10 engage t-80" ...a ja słysząc tylko swoje sapanie (w grze) ,myślałem ..."na h** ,brałem tego LAW'a" ..."Jeszcze tylko pare metrów do wzgórza" ...koniec!! ...dobiegłem ...zakonczenie misji.
Koniec ...wyjście z gry ...zamknij system ...ide spac ...za dużo wrazeń na dziś ...
Nie wiem...boje się...ale teraz zasiadam do OFP i kampani CWC ...ktora już pare razy przeszedłem ,ale teraz to jest zupełnie inna gra...

javelin

Kapral

Kapral

PostSo 30 lip, 2005 02:18

Może mi ktoś zidentyfikować utworek, który słychać podczas instalacji tego moda?

Z góry dzięki.
Legio Patria Nostra

Obrazek

Panda

Chorąży

Chorąży

PostSo 30 lip, 2005 12:23

Watchdog... ja sie na kampanii CWC zdenerwowalem. Otoz tak:
Laduje smiglowiec. Ktos zauwaza na 500m. bmp.
Caly oddzial pada na ziemie i... juz nie wstaje.
Czolgaja sie do konca misji. Niech ja kurde dorwe cwoka co uzywa setpos"down" w skryptach. Przecie wiadomo, ze w oryginalnej kampanii cos sie przez to wykrzaczy.
TEST
OMGWTFBBQ

Czapa

Chorąży

Chorąży

PostSo 30 lip, 2005 12:51

Chodzi Ci o pierwszą misję?
Mam to samo. Tyle, że wstawają mi dopiero gdy podbiegne do tego lasku na samym początku :)
Obrazek

Panda

Chorąży

Chorąży

PostSo 30 lip, 2005 13:12

Pewno pecha mialem. A inne grupy - zeby bylo smiesznie - biegaja normalnie.
TEST
OMGWTFBBQ

Rots

Kapral

Kapral

PostSo 30 lip, 2005 14:54

Może mi ktoś zidentyfikować utworek, który słychać podczas instalacji tego moda?

Stworzony specjalnie na potrzeby ECP :] Część soundtracku, którego twórcy nie zdążyli ukończyć przed wydaniem moda.

Watchdog

PostSo 30 lip, 2005 16:01

Panda....w tym momencie podzielam twoje odczucia co do kampani CWC ...
W tej samej misji ...to samo miałem ...ale ja wyrwalem do przodu ,uczynny leżący kolega z teamu ,podzielil sie amunicja i podrzucil mi granata.
Misja ...ta co ciężarówką mam podjechać ,i koledzy mają obóz załóżyć ...wytrąciła mnie z równowagi ...
Jadąc na miejsce ,gdzie ma obóz powstać ...lider jeepe ,ja i squad 5'ton truck ...3 razy pod rząd ...lider ślepo wjeżdżał pod nadjeżdżającą z naprzeciwka ciężarówke (zapewne gadał przez telefon) ...no i misją zakończona niepowodzeniem ("jedna z ciężarówek uległa uszkodzeniu...ect. ect.) ,spotkanie z niezadowolonym pł. Blake ,misja Retry ...
Za 4 razem wyprzedziłem dziada ,i przyblokowałem ciężarówke z naprzeciwka , by ten idiota mógł bezpiecznie jeepem przejechać.
Misjanastępna...ta co się odpoczywa w Morton ,i nagle jeden z dowódzców został zaatakowany ...squade szybko do m113 ...śmiech na sali ,m113 jedzie krokiem spacerowym ,a na ekranie wyskakuje text : "módlmy się ,byśmy zdążyli na czas" ,czy coś takiego ...
Dojeżdżamy na miejsce ...cyk ...m113 zapakowane po brzegi wylatuje w powietrze ...
dostało z granatnika rpg ...od żołnierza siedzacego w lesie ,400 metrów dalej ... po czasie zaczołem wyskakiwać wczesniej ,ale cóż zostawałem sam (reszta płonie w wraku)...a ja uległem pokusie ,i wziołem z namiotu m60 ...no ludzie ,ja sam ,wszędzie ruskie drą parcha "atakuja nas" ...a ja leze z m60 , i usilnie próbuje wtrafić z m60 ...a tu sie nie da ...rozrzut to ma większy niz kartacze z czasów Napoleońskich.
Misje udało mi się ukończyć dopiero ...gdy żołnierz z lasu nie wtrafił z RPG ...rakieta upadła 100 metrów przed m113 ...
To ja jestem ciekawy ,jak bedzie wyglądała misja ,pierwsza misja ,gdy wciele się w Roberta Hammera ,i jako Yankee Squade ...z załozenia misji będe robił krótki wypad ,za linie wroga ...ta misja ,co na wzgórzu siedzi 8 chłopa z RPG ...przecież tam lider nie zdąrzy wydać rozkazu o odwrocie ,bo z taka skutecznością 2xm1a1 i M60tank ,wyleca w powietrze ,bo zebraniu serri rakiet ,zanim się wroga zobaczy...ehhh

Jon

Generał

Generał

PostSo 30 lip, 2005 16:07

Misjanastępna...ta co się odpoczywa w Morton ,i nagle jeden z dowódzców został zaatakowany ...squade szybko do m113 ...śmiech na sali ,m113 jedzie krokiem spacerowym ,a na ekranie wyskakuje text : "módlmy się ,byśmy zdążyli na czas" ,czy coś takiego ...
Dziwne... u mnie nic takiego się nie stało.

Podobnie z M113 rozwalanym z RPG [coś takiego miało miejsce na MP - ale na SP wszystko ok.]
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 30 lip, 2005 16:32

Wy dobre ai macie.....u mnie 1 misji nie da sie przejsc :/ :|

Zacznamy w uh-60 wszystko cacy.....lece ze składem do lasku....i juz sraja w gacie klada sie i nie wstaja....mysle ok przezorny zawsze bezpieczny....po brefingu tradycyjnie lece do krzaczków zeby poogladac cobry a tu patrze....gdzie lider....okazalo sie ze wszyscy spi****lili w ch...olere i troche (jakies 800m) i kilku(biegli po plazy ) sie......cholera sam w to nie wieze potopiła :|:|:|....spieprzaja za kazdym razem gdy uslysza BWP-1 :/

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 30 lip, 2005 16:58

Goose napisał(a):Wy dobre ai macie.....u mnie 1 misji nie da sie przejsc :/ :|

Zacznamy w uh-60 wszystko cacy.....lece ze składem do lasku....i juz sraja w gacie klada sie i nie wstaja....mysle ok przezorny zawsze bezpieczny....po brefingu tradycyjnie lece do krzaczków zeby poogladac cobry a tu patrze....gdzie lider....okazalo sie ze wszyscy spi****lili w ch...olere i troche (jakies 800m) i kilku(biegli po plazy ) sie......cholera sam w to nie wieze potopiła :|:|:|....spieprzaja za kazdym razem gdy uslysza BWP-1 :/

przez chwile zastanawialem sie czy nie zrobic wersji wps pod ecp, ale widze ze zrobienie dobrej misji bedzie z tym ecp graniczylo z cudem, wyglada na to ze skrypty dla ai maja wieksza kontrole nad rozgrywka niz missionmaker....

Jon

Generał

Generał

PostSo 30 lip, 2005 17:01

przez chwile zastanawialem sie czy nie zrobic wersji wps pod ecp, ale widze ze zrobienie dobrej misji bedzie z tym ecp graniczylo z cudem, wyglada na to ze skrypty dla ai maja wieksza kontrole nad rozgrywka niz missionmaker...

Przesadzasz :| Po prostu po ustawieniu im zachowania "COMBAT", będą przez większość czasu się czołgali... przy ustawieniu Aware żadnych problemów nie ma.

Misji na ECP już kilka zrobiłem, Pietras również zrobił jedną, bardzo porządną. I problemów z nimi nie było :|

PS: A post Ingrama nawet szkoda komentować :P
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Panda

Chorąży

Chorąży

PostN 31 lip, 2005 22:22

Jonez napisał(a):Przesadzasz :| Po prostu po ustawieniu im zachowania "COMBAT", będą przez większość czasu się czołgali... przy ustawieniu Aware żadnych problemów nie ma.
Dokladnie. A Ai pozatym jest OK. Tylko superAi trzeba wylaczyc, inaczej pierwsza seria z ak z 300m bedzie ostatnia ;).
M60 w CWC ma po prostu zly recoil, RPG natomiast zbyt daleko lata bo ma chyba za dlugo ciag wlaczony.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint