Teraz jest So 21 cze, 2025 22:34

Zakład, konkurs i OFP - proszę o pomoc.

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 26 kwi, 2007 18:31

Nie tylko Tobie Volcie. :)
Zaraz, zaraz. Gdzieś tu chyba nawet mam screeny moich starych nie istniejących już stron.

O prosze.

Projekt strony o FoW
Już final ver
Projekt strony o Armed Assault, porzuczony
j/w
Jedna z pierwszych, chyba lepiej wygladających moich stron
Projekt strony dla mojej ekipy asg, też porzucony
j/w
Ostatnia strona jaką udało mi się zrobić i ją uruchomić. Niestety też nie chciało mi się jej prowadzić. Szczęście, że mam ją na HDD

Wszystko robione, na jednym i tym samym szablonie, który musiałem sam sobie sklecić. Zmieniana tylko oprawa graficzna. Kod pisany w Pajączku, notatnik to zgon na miejscu.
Już z biedy, możesz zrobić sobie projekt graficzny i przełożyć to na HTML za pomocą programiku WYSIWYG.
Ostatnio edytowano Cz 26 kwi, 2007 22:36 przez Radeon, łącznie edytowano 1 raz
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

BelegU$

Kapral

Kapral

PostCz 26 kwi, 2007 19:12

Jedno słowo - o qrde... wyrąbiste.

Niebawem będę miał Front Page'a, zmodyfikuje moją stronkę - twojej nie dorówna, ale może będzie jako-tako wyglądać.

Jaki najlepszy format dla filmiku?

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostCz 26 kwi, 2007 20:03

Kilka uwag :
1. Notatnik to g**** chyba że jesteś naprawdę dobry
2. Filmik w intro w normalnym formacie to porojony pomysł dużo lepszy efekt daje obiekt we flashu
3. Powinny być jakieś gify, animowane butony itp
4. Możesz dodać jakieś małe dźwięki jako opcje
5. Pobaw sie troche PSP albo PS
6. A wszystko to najlepiej "skleić" dreamweaverem on ma gotowe szablony zreszta full tego w necie jest.

Tylko teraz moze byc troche późno.
P.S pogadaj z kimś co na plastykę chodzi niech ci pomoże z dobraniem kolorów bo te co są się trochę gryzą

BelegU$

Kapral

Kapral

PostCz 26 kwi, 2007 20:09

Marcin_BM napisał(a):2. Filmik w intro w normalnym formacie to porojony pomysł dużo lepszy efekt daje obiekt we flashu

Wolę filmik, nie umiem obsługiwać/tworzyć animacji Flash. :(

3. Powinny być jakieś gify, animowane butony itp

Znasz jakąś fajną stronkę z buttonami/zegarami/bajerami? OFP.BMJ nie działa, mógłbym dać linka do ich stronki - mają fajny button :(

4. Możesz dodać jakieś małe dźwięki jako opcje

I tak sam widzisz, jak to się długo wczytuje. Ale można spróbować... dzięki za pomysł.

6. A wszystko to najlepiej "skleić" dreamweaverem on ma gotowe szablony zreszta full tego w necie jest.

Za tą informację szczególnie dzięki. Tylko skąd programik wziąć...
Tylko teraz moze byc troche późno.

Czasu jeszcze trochę jest. Powinienem zdążyć.

A co powiecie o stronkach moich konkurentów?

Volt

Major

Major

PostCz 26 kwi, 2007 20:13

Są bardziej przejrzyste.
Obrazek

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostCz 26 kwi, 2007 20:36

Wolę filmik, nie umiem obsługiwać/tworzyć animacji Flash

We Flash MX masz szablony do tego mase tutoriali w necie, nie pamietam ale chyba sie tez dalo importowac film do programu.
Znasz jakąś fajną stronkę z buttonami/zegarami/bajerami? OFP.BMJ nie działa, mógłbym dać linka do ich stronki - mają fajny button

Tu sie musisz kreatywnoscia wykazac np porób pare screenow w grze ,obrób w PS. Zresztą Dreamweaver ma zawaliste opcje takie ze np screenshot moze byc zarazem menu np. Klikasz na karabin kolesia to wchodzisz do listy broni w grze, klikasz na stojacy pojazd to wchodzisz do listy pojazdow. Animowane buttony tez sam program robi.
Za tą informację szczególnie dzięki. Tylko skąd programik wziąć...

Program w pelnej legalnej wersji razem z Flash MX jest chyba dosc drogi, moim zdanie lepiej poszukaj triala bo i tak 60% pelnej teraz nie wykozystasz.
I tak sam widzisz, jak to się długo wczytuje. Ale można spróbować... dzięki za pomysł.

Daruj sobie ten filmik i tak wiekszosc go nie oglada bo kazdy chce strone zobaczyc ...

A co powiecie o stronkach moich konkurentów?

http://djniker.fm.interia.pl/

Moim zdaniem układ strony ujdzie, dość schludna no i w sumie biale zawsze pasuje do czerni tylko srrona glowna powinna informaowac bardziej o czym jest ta strona, czcionka badziewna jak do tego klimatu no i ten banner ...
http://www.gimninformatyka.yoyo.pl/

Straszna stylistyka strony kolory itp, strasznie bijąca w oczy czcionka czerwona i nieczytelna czcionka niebieska ...
To moje zdanie i nie miałem zamiaru niczyjej pracy obrażać
:oops:

BelegU$

Kapral

Kapral

PostCz 26 kwi, 2007 21:28

Znasz jakąś fajną stronkę z buttonami/zegarami/bajerami? OFP.BMJ nie działa, mógłbym dać linka do ich stronki - mają fajny button

Tu sie musisz kreatywnoscia wykazac np porób pare screenow w grze ,obrób w PS. Zresztą Dreamweaver ma zawaliste opcje takie ze np screenshot moze byc zarazem menu np. Klikasz na karabin kolesia to wchodzisz do listy broni w grze, klikasz na stojacy pojazd to wchodzisz do listy pojazdow. Animowane buttony tez sam program robi.
[/quote]

Właśnie czegoś takiego szukałem! Trudno to się robi?

A co do stronek kumpli - nikogo nie obraziłeś.

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostCz 26 kwi, 2007 22:16

Właśnie czegoś takiego szukałem! Trudno to się robi?

Nie po prostu wybierasz typ linka (pentle punktowa czy jakos tak) stawisz punkty i jak zamkniesz ostatni to z powierzchni zrobi sie link. Co do buttonow to wybierasz fotke buttona a pozniej okreslasz zachowanie (chyba prawym).
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 26 kwi, 2007 22:35

Dreamweaver. Na wiki piszę, że ma nawet WYSIWYG. Ciekawe jak funkcjonuje. Nieważne.

Jak już wcześniej mówiłem. Możesz zrobić stronę własnie w trybie WYSIWYG. Na przykład programikiem WYSIWYG WebBuilder 4.1. Sam mam, całkiem fajny. Dla próby, bawiłem się w przeniesienie jednego z projektów wyżej na HTML, normalnie pisząc kod, zajełoby to trochr czasu, a tak po prostu wycinałem fragmenty projektu i wklejałem do programu, dobierałem odpowiednie ustawienie, żeby wyglądało tak samo Eksport do html i mam to co na projekcie. Sam byłem sceptycznie nastawiony do WYSIWYG, bo chciałem wszystko pisać samodzielnie, a nie sobie upraszczać. Ale okazało się, że to uproszczenie jest nawet całkiem fajne. Ale warunek... Musisz sobie jakiś projekt sporządzić w programie graficznym. PhotoShop, Corel. Painta się wystrzegaj :twisted:
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

james_gastovski

Porucznik

Porucznik

PostPt 27 kwi, 2007 09:25

BelegU$ napisał(a):
reklamy

Na każdym darmowym serwerze są :(

Mam dwie stronki na yoyo.pl i reklam ani śladu.
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagi fhtagn.

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Zakład, konkurs i OFP - proszę o pomoc.

PostPt 13 gru, 2024 19:13

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Zakład, konkurs i OFP - proszę o pomoc.

Poprzednia strona

Powrót do Operation Flashpoint