Teraz jest Pn 23 cze, 2025 23:39

OFPCenter PL Combat Photography - pytania i komentarze

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

101st Paratroop

Major

Major

PostPn 29 sty, 2007 20:11

traffix napisał(a):101st Para, na jakiej wysepce ta plaża? Fajne skały, dałoby się zrobić drugą Omaha Beach :)

Niestety, zawiodę Cię ale jest to wysepka Anjou 3.0 i jeśli chcesz zrobić prawdziwą Omahę, to żadna z tamtych plaż zupełnie się nie nadaje (plaże są zbyt małe, od strony morza kryte różnymi wysepkami, czyli o dopłynięciu Higginsami możesz zapomnieć).

traffix

Chorąży

Chorąży

PostPn 29 sty, 2007 20:44

Kurcze, próbowałem kiedyś zrobić Omahę na Normandy ale nie wyszło, łodzie zakręcały gdzieś na bok :/

Ovg

Porucznik

Porucznik

PostPn 29 sty, 2007 21:53

W WWII Collection 3.0 jest wyspa omaha beach. Sama wyspa nic ciekawego, ale plaża jak należy

Edit
przepraszam za dezinformację.
Ostatnio edytowano Pn 29 sty, 2007 22:09 przez Ovg, łącznie edytowano 2 razy

traffix

Chorąży

Chorąży

PostPn 29 sty, 2007 21:57

WWII Pack 3? Nie słyszałem, trzeba będzie sprawdzić. No i obrabiam właśnie moje screeny, dam jak skończę.

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 29 sty, 2007 23:53

@Loony
Od twoich screenów ostatnio zaczynają mnie oczy boleć. Takie to jasne, że gały w mózg się chowają. Daj pare dobrych screenów, bez ani grama edycji. :???:
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 31 sty, 2007 18:26

Jonez napisał(a):
Ja osobiście zrobiłem ponad 60 MB zdjęć
W czasach gdy fraps nie zwieszał mi gry po wychodzeniu robiłem średnio 30 cyknięć na grę [CFOGowanie]. Z czego potem połowa odpadała, bo zwyczajnie kilka DETALI wychodziło kiepsko. Dosłownie - detali. Nie pasowały mi, a przecież zdjęcia nie mam jak zrobić nowego, więc leci do kosza. A te co zostawały - niepotrzebowały edytowania. Były wystarczająco piękne. Za to Ty dajesz byle co. Dosłownie. No, ale przecież "de gustus nie trolejbus"

Ja rozumiem, że Ty jesteś masta blasta end dizasta i tylko Ty wpadłeś na ten genialny sposób robienia sesji zdjeć i odrzucania najgorszych. Dziwie się, że ejszcze tego nie opatentowałeś :roll:
A po drugie, dokładnie mam zrobionych 766 screenów. Nie licze zapasowych.

Jonez napisał(a):
każdy ma inne gusta. Nie będę robiłscreenów pod kogoś, no chyba, że na jego życzenie.
To po co w ogóle ten topic? Skoro każdy robi dla siebie, przecież może się nimi nacieszyć w zaciszu swojego HDD - po co narażać się na tak niechcianą krytykę [przed którą zresztą łatwo bronicie się powyższym powiedzonkiem]?

Pati nauczyła mnie kilku rzeczy, a w tym: o gustach się nie dyskutuje. Ja daje te screeny które mi się podobają, a nie żeby sobie nabić posta albo wrzucić jakiś shit. Masz inny gust niż ja i tyle. Może akurat komuś się spodoba to co dałem.

Jonez napisał(a):
Dużą rolę też odgrywa dobór jednostek i mapy.
Heh. Heheheh. Heh.

^ przykład debilnego śmiechu...

Jonez napisał(a):
Ale jak już mówiłęm: u mnie największą rolę odgrywa samopoczucie
¦mieszność argumentu pomijam. Tak tylko dodam - może zamiast robić screeny np. pograj na gitarze, albo coś - tam to się może nawet przydać.

No cóż... widać Ty nie wiesz co to znaczy 'mieć wenę' i jak duży wpływ na robienie screenów ma samopoczucie... Sam żeś jest śmeiszny kamracie ;]

Jonez napisał(a):Aha. Z "cyknięciami" z innych gier mój folder frapsa nierzadko zbliżał się do wagi 150 mb [musiałem go czyścić], więc wiesz... A nawiązując jeszcze do tego co na początku - Piękne screeny nie wymagają edytowania - są wystarczająco dobre, by się obronić samymi ujęciami, dynamiką, symboliką. A często widzę tendecję "ja wiem, że screen do dupy, ale wrzucę 20 filtrów to się nie zorientują".

To skoro robisz tyle screenów to dlaczego żadna modyfikacja nie przyjęcią Cię do screenowania? Czemu nic nie dajesz do CP? Czemu SOTW nie ujżał Twojej twórczości?
To co ja robie dostrzegł Thunderbird i właśnie przyjął mnie do robienia screenów do FFURa. A dlaczego Ciebie tam niema?

Jonez napisał(a):No i na koniec pragnę dodać - więcej samokrytyki ludzie. Powyżej macie człowieka, który jej po prostu [imo] nie ma.

Ja Ciebie nie znam i Cię nie oceniam. Ty mnie nie znasz i oceniasz.
Ciekawe dlaczego ciąglę Pati mi mówiła żebym miał troche wiecej wiary w siebie. żebym w siebie uwieżył. żebym dostrzegł swoje dobre strony i nie krytykował ciągle samego siebie.
Ale widocznie Ty Jonezie znasz mnie lepiej niż ona...
Obrazek

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 31 sty, 2007 18:50

To skoro robisz tyle screenów to dlaczego żadna modyfikacja nie przyjęcią Cię do screenowania? Czemu nic nie dajesz do CP? Czemu SOTW nie ujżał Twojej twórczości?
To co ja robie dostrzegł Thunderbird i właśnie przyjął mnie do robienia screenów do FFURa. A dlaczego Ciebie tam niema?

co ma piernik do wiatraka?

btw. dostrzegam tu niesamowitą skromność powodowaną zapewne dużą iloscią mądrych i konkretnych argumentów których nie da się obalić.
Daj sie siana loony ;]

nie chce cie mieszac z błotem bo Cie lubie ;) ale ostatnio twój styl screenowania niebył zbyt udany... proste ujęcia i masa tych samych filtrów...
zobaczymy dalej
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 31 sty, 2007 18:55

To niech Jonez da se węgla. Czepia się wszystkiego co ja napisze... a jeśli nie wie co napisać to musi wjechać na moją osobę. Jakież to miłe ze strony tegoż pana :)

A co ma piernik do wiatraka? To, że Mr. Jonez chwali się jakie to on robił sesje z ćfoków, ale jakoś jeszcze nie widziałem ani jednego screena jego autorstwa. Najlepiej krytykować czyjąś twórczość samemu nic nie robiąc

edit:
ale ostatnio twój styl screenowania niebył zbyt udany... proste ujęcia i masa tych samych filtrów...

No to niby co ja mam robić? Wcześniej jak robiłem screeny nikt nie komentował. Teraz jak robie screeny to wszystkich oświeciło i zaczynają po mnie jeździć jaka to ja ejstem dupa i spammer ;]
Obrazek

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 31 sty, 2007 19:18

http://www.neochan.csk.pl/ofpc/viewtopi ... &start=930
ekhm, zobacz sobie jeszcze MP CP, czy jak to się tam zwało.

No to niby co ja mam robić? Wcześniej jak robiłem screeny nikt nie komentował. Teraz jak robie screeny to wszystkich oświeciło i zaczynają po mnie jeździć jaka to ja ejstem dupa i spammer

Więc wyrażanie swoich negatywnych odczuć estetycznych w miarę konstruktywny sposób jest dla Ciebie jakąś formą ataku personalnego? Człowieku, wyluzuj, nikt tu Ci krzywdy zrobić nie chce, co najwyżej doradzić ale skoro uważasz że wszelakiego typu wskazówki naruszają twój styl to przepraszam, innej niż bezpośredniej krytyki (czyt. to jest brzydkie, a fe11) nie oczekuj. Co mógłbyś poprawić zostało już zasugerowane w poprzednich postach - zmień filtry/dawaj zdjęcia bez żadnych filtrów/et cetera...

Ja daje te screeny które mi się podobają, a nie żeby sobie nabić posta albo wrzucić jakiś shit.

Hmm, wyczuwam w tym zdaniu głęboki sens :hmmm:
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Jon

Generał

Generał

PostŚr 31 sty, 2007 19:29

Litości. Ty jesteś po prostu głupi.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Severb

Porucznik

Porucznik

PostŚr 31 sty, 2007 19:47

Panowie litości. Nie kłóćcie się jak dzieci Neo :/
@BTW:
Fajne screeny Loony :) DXDLL?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 31 sty, 2007 20:00

Severb napisał(a):Panowie litości. Nie kłóćcie się jak dzieci Neo :/
@BTW:
Fajne screeny Loony :) DXDLL?

Serverb postarałbyś się chociaż o zachowanie pozorów :roll:

Loony strone wcześniej napisał(a):@rey - nie używam dxdll'a Uśmiech krzywy za słaba karta...
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Jon

Generał

Generał

PostŚr 31 sty, 2007 20:10

Mój post nie ma na celu wszczynanie kłótni - stanowił za to moje zakonczenie rozmowy.

Bo z kimś takim po prostu nie da się gadać.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Zabix

Major

Major

PostŚr 31 sty, 2007 21:30

Loony nowy miszcz filtrów.

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 31 sty, 2007 22:48

A co ma piernik do wiatraka? To, że Mr. Jonez chwali się jakie to on robił sesje z ćfoków, ale jakoś jeszcze nie widziałem ani jednego screena jego autorstwa. Najlepiej krytykować czyjąś twórczość samemu nic nie robiąc

Dawał pare razy a to że nie widziałeś... Cóż bywa...

No to niby co ja mam robić? Wcześniej jak robiłem screeny nikt nie komentował.

Jak dawałem screeny, też się napalałem zeby komentowali itp... Ale takie community poprostu...
Jak dasz cos naprawde niezłego to dopiero wtedy ktoś coś napisze ;)

Upubliczniając swoje prace musisz się przygotować na słowa krytyki. Nie wszystkim podoba się to co tobie. Jak sam wspominałeś - o gustach się nei dyskutuje.
Więc każdą krytyke należy przyjąć tak jak pochwałę. Troche stoicyzmu niezaszkodzi ;)
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint