Jonez napisał(a):Ja osobiście zrobiłem ponad 60 MB zdjęć
W czasach gdy fraps nie zwieszał mi gry po wychodzeniu robiłem średnio 30 cyknięć na grę [CFOGowanie]. Z czego potem połowa odpadała, bo zwyczajnie kilka DETALI wychodziło kiepsko. Dosłownie - detali. Nie pasowały mi, a przecież zdjęcia nie mam jak zrobić nowego, więc leci do kosza. A te co zostawały - niepotrzebowały edytowania. Były wystarczająco piękne. Za to Ty dajesz byle co. Dosłownie. No, ale przecież "de gustus nie trolejbus"
Ja rozumiem, że Ty jesteś masta blasta end dizasta i tylko Ty wpadłeś na ten genialny sposób robienia sesji zdjeć i odrzucania najgorszych. Dziwie się, że ejszcze tego nie opatentowałeś

A po drugie, dokładnie mam zrobionych 766 screenów. Nie licze zapasowych.
Jonez napisał(a):każdy ma inne gusta. Nie będę robiłscreenów pod kogoś, no chyba, że na jego życzenie.
To po co w ogóle ten topic? Skoro każdy robi dla siebie, przecież może się nimi nacieszyć w zaciszu swojego HDD - po co narażać się na tak niechcianą
krytykę [przed którą zresztą łatwo bronicie się powyższym powiedzonkiem]?
Pati nauczyła mnie kilku rzeczy, a w tym:
o gustach się nie dyskutuje. Ja daje te screeny które mi się podobają, a nie żeby sobie nabić posta albo wrzucić jakiś shit. Masz inny gust niż ja i tyle. Może akurat komuś się spodoba to co dałem.
Jonez napisał(a):Dużą rolę też odgrywa dobór jednostek i mapy.
Heh. Heheheh. Heh.
^ przykład debilnego śmiechu...
Jonez napisał(a):Ale jak już mówiłęm: u mnie największą rolę odgrywa samopoczucie
¦mieszność argumentu pomijam. Tak tylko dodam - może zamiast robić screeny np. pograj na gitarze, albo coś - tam to się może nawet przydać.
No cóż... widać Ty nie wiesz co to znaczy 'mieć wenę' i jak duży wpływ na robienie screenów ma samopoczucie... Sam żeś jest śmeiszny kamracie
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Jonez napisał(a):Aha. Z "cyknięciami" z innych gier mój folder frapsa nierzadko zbliżał się do wagi 150 mb [musiałem go czyścić], więc wiesz... A nawiązując jeszcze do tego co na początku - Piękne screeny nie wymagają edytowania - są wystarczająco dobre, by się obronić samymi ujęciami, dynamiką, symboliką. A często widzę tendecję "ja wiem, że screen do dupy, ale wrzucę 20 filtrów to się nie zorientują".
To skoro robisz tyle screenów to dlaczego żadna modyfikacja nie przyjęcią Cię do screenowania? Czemu nic nie dajesz do CP? Czemu SOTW nie ujżał Twojej twórczości?
To co ja robie dostrzegł Thunderbird i właśnie przyjął mnie do robienia screenów do FFURa. A dlaczego Ciebie tam niema?
Jonez napisał(a):No i na koniec pragnę dodać - więcej samokrytyki ludzie. Powyżej macie człowieka, który jej po prostu [imo] nie ma.
Ja Ciebie nie znam i Cię nie oceniam. Ty mnie nie znasz i oceniasz.
Ciekawe dlaczego ciąglę Pati mi mówiła żebym miał troche wiecej wiary w siebie. żebym w siebie uwieżył. żebym dostrzegł swoje dobre strony i nie krytykował ciągle samego siebie.
Ale widocznie Ty Jonezie znasz mnie lepiej niż ona...