Teraz jest Pn 23 cze, 2025 23:40

JaFranek Mission Center

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint

Nurtuje mnie pewien problem. Czy robić misje z addonami czy bez. Chciałbym poznać waszą opinie na temat addonów w pojedyńczych misjach.

Ankieta wygasła Wt 26 kwi, 2005 21:55

Wolę misję bez dodatkowych addonów
1
9%
Wolę misje z dodatkowymi addonami
3
27%
Jest mi to obojętne
7
64%

Liczba głosów : 11

• Autor
  • Wiadomość

JaFranek

Major

Major

PostWt 08 mar, 2005 15:31

Widzę, że nagle powstała duża grupa zwolenników dodatkowych addonów. Tylko, któremu z was chciałoby się ściągać ~30 mb, aby zagrać w jedną misje?
Weźmy na przykład moją wcześniejszą misje "Nowy Rok" Sądząc po ilości komentarzy do niej wnioskuje, że nikt w nią nie grał. Dlaczego ? Tematyka nie spodobała się ( wątpię ) a może za dużo addonów w niej użyłem ( swoją drogą i tak użyłem możliwie jak najmniejszą ich ilość.
Tworząc misje nie tylko mam na względzie swoją przyjemność przy tworzeniu, ale również to, aby misja trafiła do jak największej rzeszy ludzi, a dodatkowe addony to utrudniają.

Ps. Gdy tworzyłem misje UTB przyszedł mi do głowy pomysł aby tworzyć tą samą misje z dodatkowymi addonami i bez nich. Co powinno zadowolić zarówno zwolenników dodatkowych addonów jak i osoby negatywnie do nich nastawione. Ale nie zrobiłem tak bo nie mogłem dopasować odpowiednich addonów :oops: :lol:

Oscypek napisał :
PS: Fajna stronka

Dzięki :)
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Speirs(Luca)

Kapral

Kapral

PostWt 08 mar, 2005 16:55

Nie wiem czy lepiej - za to na pewno bardziej ubogo - zarówno w sprzęt jak i elementy podnoszące ogólny "klimat" podczas rozgrywki. Przemyśl to - pozdrawiam - YacieK

Ja 2 lata grałem na piracie i miałem tylko do wyboru podstawowe i żygać mi sie chce teraz jak patrze na podstawowe jednostki i założe sie że koleś który gra na piracieto ślinka mu cieknie jak widzi te cuda (Addony) i tu składam ukłon w kierunku AddonMakerów :spoko:
Wichurra Zamiataj !!!!!!

JaFranek

Major

Major

PostPn 21 mar, 2005 22:29

Właśnie zrobiłem nową misje Pt: "Szybka Akcja" W której wcielimy się w pilota śmigłowca ( Hughes 500 pack ). Wszystkich zainteresowanych odsyłam na moją stronę do działu misje.
To by było na tyle :razz:

Przemo_212

Major

Major

PostPn 21 mar, 2005 22:39

Nie żebym się czepiał szczegółów, ale troche zraziłem się tą misją po przeczytaniu Overview i Briefa
wspomuc, (...)zasacki
Obrazek

JaFranek

Major

Major

PostWt 22 mar, 2005 16:07

Daje słowo, że sprawdzałem tekst najnowszym Wordem. No, ale cóż nawet w komercyjnych tekstach (szczególnie w polonizacjach gier) zdążają się ortografy.

Kac

Porucznik

Porucznik

PostWt 22 mar, 2005 16:08

Ale masz 18 lat i robisz takie błędy?? :grin:

JaFranek

Major

Major

PostWt 22 mar, 2005 16:23

U mnie się to z wiekiem pogłębia :razz:. Ale dobra skończmy rozważania na temat mojej dysortografi i wróćmy do prawidłowego tematu.

DOPISANE

Na mojej stronie jest dostępna poprawiona wersja (1.001) misji. Zmiany dotyczą błędów ortograficznych w Overview i Briefingu :wink:

Death

Porucznik

Porucznik

PostWt 22 mar, 2005 18:16

Ale masz 18 lat i robisz takie błędy??

Jak grałem w misję "Under the bridge" i w pewnym momencie za blisko mostu podszedłem, ruscy alarm , a tu dowódca mówi "Co ty robisz kretynie?? Czeka cie sond wojskowy"....

Przemo_212

Major

Major

PostWt 22 mar, 2005 18:28

Szybka akcja nie jest wcale taka szybka, dwie i pół minuty spokojnie mi starczyło na dolecenie do celu. Trochę tak uboga ta misja, bo nikt do mnie nie strzelał :( pewnie ruskie mnie nie lubią :) Radziłbym abyś takie rzeczy jak "zostało ci pół minuty" albo "zmniejsz pułap" umieszczał w polu Hint, ale ja oczywiście radzę tylko, może zostać tak jak jest. Misję przeszedłbym za pierwszym razem, gdyby nie to, że ten złom, którym mi kazałeś latać był lepszy :) Nie ma to jak lądowanie płozami do góry :lol: naprawdę nie zły heli :) Misja nawet dobra, tylko jakaś taka krótka, chociaż muszę przyznać, że trudno jest zrobić długą misję o pilocie helikoptera, sam taką robiłem i zadanie ograniczało się do wyładowaniu kogoś, lub załadowaniu na pokład śmigłowca :) Teraz wymienię największą zaletę tej misji: Mi 24 :) Tak bardzo mi się podobało jak mnie gonił, że postanowiłem zamienić się z nim miejscami :) zmniejszyłem sobie pułap, wrogi śmigłowiec mnie wyprzedził po czym ja go BUM BARA BAKOOM!!! :twisted: czyli zniszczyłem :clever: Bardzo fajne to było. Czekam na kolejną misję.

Aha i ten link, który podałeś do nowej wersji nie działa :|
Obrazek

JaFranek

Major

Major

PostŚr 20 kwi, 2005 19:45

Na samym początku naprawde dzięki za obszerny komentaż ( recenzje ).

Przemo_212 napisał:

Szybka akcja nie jest wcale taka szybka, dwie i pół minuty spokojnie mi starczyło na dolecenie do celu.

A może po prostu ty jesteś taki dobry w lataniu :D. Tak prawdę mówiąc ciężko mi było dobrać odpowiedni limit czasu, ponieważ nie mam zielonego pojęcia jak inni grają. Osobiście dolatywałem do celu pół minuty przed czasem, ale wtedy leciałem z max prędkością i bez żadnych skuch.

Radziłbym abyś takie rzeczy jak "zostało ci pół minuty" .... umieszczał w polu Hint

Dobry pomysł :spoko: Dzięki. Szkoda, że wcześniej na to nie wpadłem. Czuje, że szykuje się nowy upgrade.

Aha i ten link, który podałeś do nowej wersji nie działa Neutral

Już działa, bład naprawiony :oops:

DOPISANE

Death napisał(a):
Ale masz 18 lat i robisz takie błędy??

Jak grałem w misję "Under the bridge" i w pewnym momencie za blisko mostu podszedłem, ruscy alarm , a tu dowódca mówi "Co ty robisz kretynie?? Czeka cie sond wojskowy"....

Jak wiadomo amerykanie nie grzeszą inteligencją tym bardziej w podenerwowaniu i wściekłości na "kretyna" stad też ta niepoprawność jezykowa i błędy w wymowie (wszystko celowo oczywiście ;) )

Na przyszłość postaram się jeszcze dokładniej sprawdzać poprawność językową w misjach. :oops:

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
=====================================================
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Po około miesiącu prac z edytorem, w końcu udało mi się skończyć misje pod tytułem " Top Gun ", W której jak pewnie już się domyśliłeś będzie się latać samolotem F16 ( wiem, że w top gunie nie latali f 16, wybrałem ten addon ze względu na uzbrojenie, rozmiar i jakość ).Więcej informacji oraz samą misje i addony do niej można ściągnąć z mojej strony.

Ps. Dlaczego nie da się zrobić nowego postu tylko trzeba pisać w starym wątku

LINK W BANERZE
||
V

JaFranek

Major

Major

PostŚr 20 kwi, 2005 21:36

Dzięki Przemo_212, na ciebie zawsze można liczyć. I tego samego możesz oczekiwać z mojej strony :spoko:

Poprawiłem, troche to smieszne bo za pierwszym razem napisałem dobrze
Ostatnio edytowano Śr 20 kwi, 2005 22:34 przez JaFranek, łącznie edytowano 2 razy

Przemo_212

Major

Major

PostCz 21 kwi, 2005 17:28

No to tak :) fabuła misji całkiem, całkiem. Fajnie się lata, no i trzeba pochwalić trafność wyboru muzyki. Trochę za łatwa, ale sam robiłem kampanię o samolotach, więc do tego się nie moge przyczepić ;) Co do Outra i Intra to muszę przyznać, że robi wrażenie. Jednak w misji jest kilka błędów. Zraziły mnie trochę błędy ortograficzne, do tego wkurzyłem się jak zniszczyłem samolota z [cytuje]Grrubą to musiałem lecieć za Su 25, który był... około tak 15 000 km przede mną :[ no ale cóż, przyspieszyłem czas no i jakoś doleciałem :D Ostatnim takim większym bugiem był jakiś plant, czy jak na to się mówi, po prostu załączając misję wyświetlił mi się jakiś komunikat o braku addonu. Musiałem rozpakować misje, obejrzeć plik "mission.sqm" no i sam usunąć buga :[ Podsumowując misja dobra, i widać, że autor się napracował nad jej stworzeniem :)
Obrazek

JaFranek

Major

Major

PostCz 21 kwi, 2005 20:14

Dzięki przemo_212 za obszerny komentaż. Gdybys jeszcze mógł powiedzieć mi jak sie nazywał ten plant. Jeśli nie pamietasz to jakoś i tak sobie poradze z tym.

musiałem lecieć za Su 25, który był... około tak 15 000 km przede mną

To troche dziwne. Widocznie zależy od kompa bo u mnie te su zawsze zawzięcie broniło DC3 i nie było mowy żeby oddalił sie dalej niz na 3 tys Km ( No chyba że się zniszczyło DC3 wtedy uciekał gdzie pieprz rośnie :) )

DOPISANE

Walnołem upgrada mojej misji. Usunołem problem z plantem, dodałem jeden efekt wizualny i troche poprawek kosmetycznych.
Ps. Grubba został :) ( Wkońcu to nie musi chodzić o tego samego Grube co w CWC CZY Resie :p )

Tym bardziej teraz polecam na zagranie w TOP GUN

JaFranek

Major

Major

PostCz 21 kwi, 2005 21:59

Zrobiłem ankiete z pytaniem. Jakie misje wolicie z addonami czy bez, myśle ze nie tylko mi się przyda ta ankieta :twisted:
Czas trwania 5 dni

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 21 kwi, 2005 22:02

Ja nie zagłosuje ponieważ : Wole dodatkowe addony, ale mam kłopoty z ich ściąganiem.

Gdybym miał oddać głos to oddam na "Tak" jeżeli chodzi o addony
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint