Teraz jest Pn 23 cze, 2025 21:49

Problemy z OFP....

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

James Ryan

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 18 maja, 2005 21:41

No dobra teraz ja. Windosa wina to nie jest na pewno. Mam wszystko pozamykane, właże do menagera zadań i wyłączam niepotrzebne aplikacje, wszystko inne zrobiłem i dalej nic. Podejrzewam, że może jeszcze być to wina mojego Geforca 4 Mx... mike jaką masz kartę ? Mam taki objaw że jak się wywali mi ofp i napisze out of memory to po tym wywaleniu wyłącza mi się Dircet3d i przyśpieszenie AGP. Po restarcie znowu jest ok ... Aaaaaa :mad:
Obrazek

HAV

PostŚr 18 maja, 2005 22:15

Ryan - czy Ty przypadkiem nie za bardzo podkręciłeś OFP :roll:.... druga sprawa - 1 GB wolnego miejsca na dysku to trochę mało (zdaje się tak coś wcześniej wspominałeś); dla przykładu u mnie dość znaczny spadek wydajności można już zauważyć przy 3 - 4 GB wolnego miejsca....

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 18 maja, 2005 22:22

HAVOC napisał(a):..druga sprawa - 1 GB wolnego miejsca na dysku to trochę mało (zdaje się tak coś wcześniej wspominałeś); dla przykładu u mnie dość znaczny spadek wydajności można już zauważyć przy 3 - 4 GB wolnego miejsca....

żartujesz prawda? :shock:

HAV

PostŚr 18 maja, 2005 22:27

Nie Aldi, nie żartuję...... ale nie zakładam również, że to reguła, a jedynie moje obserwacje ;-)

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 18 maja, 2005 22:46

Yyyy... fajnie, a co ja mam powiedzieć, jak mam 281 MB wolnego na tej partycji z OFP ?? :twisted: Jakoś smiga bardzo dobrze :neutral:
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 18 maja, 2005 22:50

Hmm...w tej chwili mam ok 750 MB na partycji OFP, ale zakładam że chodzi o pamięć wirtualną czyli raczej o dysk C:, a tam mam około 400 MB. Nie wiem czy powiększenie tej ilości poprawiło by działanie OFP, ale wielkość 3-4 GB jest dla mnie trochę przesadzona. W końcu jest to pamięć używana przy braku RAMu, a więc wychodziłoby na to, że OFP potrzebuje 4 GB RAMu :?

HAV

PostŚr 18 maja, 2005 23:01

Chyba zapomniałem wspomnieć, że myślałem tu o wydajności ogólnie, a nie konkretnie w przypadku ofp :oops: Przyznaję się również do będu, jako że mogłem nieco zawyżyć podaną wcześniej wartość....

Mike

Cywil

Cywil

PostCz 19 maja, 2005 13:07

Ja się już poddałem może wy coś poradzicie przeszukałem wszystko i nic mierny efekt nie wiem .... A karta gtaf to Geforce 5200 FX 128mb ale na bank u mnie to nie wina sprzętu prawdopodobnie coś mam źle ustawione w WinXP ponieważ nie miałem żadnych errorów na 98 a mielem nawalone ponad 4 giga addonow w katalogu addons igra działała wyśmienicie i żadne errory nie utrudniały mi życia ........ :(
Mess with the best ..... Die like the rest .....

Watchdog

PostPt 20 maja, 2005 10:42

To co tu wypisze,nie musi być w jakikolwiek sposób związane z waszymi błędami ,ale istnieje jakis % szansy,że to jest własnie przyczyna i dlatego się z wami podziele moimi przeżyciami:twisted: :twisted:

Problem z "Out of Memory" też miałem ,a było to spowodowane działającą w tle Pandą Antywirus ,nie zakażdym razem gdy Panda była uruchomiona wyskakiwał ten błąd...
OFP było na dysku,wszystko działało normalnie,bez żadnych problemów,w chwili gdy została zainstalowana panda,i dyski nią były przeczesane,zaczeły się problemy z OFP .Dodatkowy mankament to było to ,że ta ów Panda,była to wersja z płyty dołączonej do miesiecznika ,i była ona wersją 30 dniową (po 30 dniach traciło się support z głownego servera) ,i co chwila jak była uruchomiona w tle,wywalała komunikat ,przypomniene o rejestracji ,który powodował wywalenie błędu (jesli nie było błędu z "out of memory") w trakcie rozgrywki ,nie znam treści,bo w tym samym czasie OFP zamieniało się w czarny ekran ,z pomarańczowym komunikatem od Pandy .Co najgorsze ,usunięcie Pandy z dysku nie pomogło ... czyli pliki OFP i inne zostały już przez nią w jakiś sposób zmienione.
Możliwe jest też,przypadek z którym się spotkałem i który rozwiązałem (ukłon w strone Havoca -thx za pomoc) jest to ,że na dysku może się walać kupe różnych pompupmakerów(tak to się pisze?-okienka reklamowe) -addware lub inne spyware gówno ,które w sumie jest nie aztakie groźne,ale strasznie kompa zwalnia zżerając pamięć ,a antywiry tego typu dziadostwo pomijają ...

Czasami przy instalce tez mi wyskakuje - że nie można coś tam zrobić z addonem 0.pbo ... zawsze ignoruje komunikat i daje "Dalej" ,ale więcej z tym problemów nie mam -instalacja dalej przebiega bez zarzutów,a i samo użytkowanie OFP nie sprawia błędów ....nie wiem czy nie jest to jakis problem zarezerwowany dla Platyny .

ToMeK111

Chorąży

Chorąży

PostPt 20 maja, 2005 14:13

Watchdog napisał(a):Czasami przy instalce tez mi wyskakuje - że nie można coś tam zrobić z addonem 0.pbo ... zawsze ignoruje komunikat i daje "Dalej" ,ale więcej z tym problemów nie mam -instalacja dalej przebiega bez zarzutów,a i samo użytkowanie OFP nie sprawia błędów ....nie wiem czy nie jest to jakis problem zarezerwowany dla Platyny .

No fajnie, ale u mnie nie wyskakuje opcja pomiń tylko zatrzymuje sie w tym miejscu i tak jak wczesniej napisałem pasek postępu schodzi do końca i error :/ I tak sie za każdym razem dzieje :|
Obrazek

James Ryan

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 20 maja, 2005 14:27

Aaa co to znaczy "za bardzo podkręcić OFP ?"

PS: Mam teraz po reinstalce windowsa i form dysku 15 Gb...

antywirusów nie mam żadnych... albo to jest wina software albo moja karta żeczywiście jest eee uszkodzona... :mad: (wszystko na to wskazuje)
Obrazek

HAV

PostPt 20 maja, 2005 14:30

Ryan - detale, rozdziałka etc...... może karta nie wyrabia :roll:

James Ryan

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 20 maja, 2005 14:45

eee dałem najniższe detale !
Obrazek

ToMeK111

Chorąży

Chorąży

PostPt 20 maja, 2005 21:04

:jupi: Mój problem sam sie tak jakby rozwiązał. Zrobiłem defragmentacje dysku i to pomogło :D OFP znowu działa !!
Obrazek

Mike

Cywil

Cywil

PostWt 24 maja, 2005 18:57

Ja dałem tryb zgodności z windows 98 na skrocie do OFP i problem pojawia się ale nie tak czesto jak przed może jakieś 30 min grania .... Ale wciąż sie pojawia ......... :x
Mess with the best ..... Die like the rest .....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint