Teraz jest Wt 24 cze, 2025 22:40

Sytuacja w polskiej społecznosci OFP

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Jon

Generał

Generał

PostPn 17 paź, 2005 18:43

Ofp2 to stek pięknych hasełek reklamowych, w które nawet takiemu naiwniakowi jak ja nie chce się wierzyć. Walki o całe kontynenty? Taaa, chciałbym to zobaczyć... A o AA również nie wiemy nic na pewno, co jest o tyle dziwne, że ponoć ma wyjść w tym roku... Heh... Mój punkt widzenia zaczyna być coraz bardziej pesymistyczny, a w przypadku Ofp i kochanej Bohemii - coraz bardziej REALISTYCZNY :/
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Przemo_212

Major

Major

PostPn 17 paź, 2005 18:50

PS. Cos mi się wydaje że to powinno być w temacie o OF2

Ano, masz troszq racji =]

Operation Flashpoint w naszym kraju nie zrobił niestety furory, ale AA może to zmienic.
Jeżeli stałoby sie tak że AA nic nie zmieni to ta scena i tak do końca nie upadnie, jedynie skurczy sie do jako takiej jednolitej sceny, która nie bedzie sie dzieliła na polską, niemiecką czy jaką kolwiek inną.

Zgadzam się, na bank zostanie choćby jeden człowiek, który będzie reprezentował nasz kraj :) tylko nie wiemy, czy jego umiejętności nie będą na wysokim poziomie [Alderous], czy na niskim [choćby D@rio].
Obrazek

Berna

PostPn 17 paź, 2005 19:01

Zgadzam się, na bank zostanie choćby jeden człowiek, który będzie reprezentował nasz kraj tylko nie wiemy, czy jego umiejętności nie będą na wysokim poziomie [Alderous], czy na niskim [choćby D@rio].

Troche mnie denerwuje ten podział na Polske i inne kraje. Scena OFP jest jedna, nikt nie patrzy na to z jakiego kraju jest addonmaker, ważne że robi coś, co innym sprawia radość. Na forum BiSu nikt nie bedzie sie pytał skad jesteś, jezeli zrobisz cos dobrze dostaniesz brawa, jezeli schrzanisz to oklasków nie bedzie i nie zaleznie skad jestes, bedziesz postrzegany jako dobry addonmaker lub zły. Możliwe ze takiego podziału również nie bedzie bo wszyscy beda mieli na uwadze to że liczy sie dobro ogółu i jezeli ktos cos robi to juz za same checi powinien dostac pochwałe, a sprawy techniczne poddawać obiektywnej ocenie.

Jon

Generał

Generał

PostPn 17 paź, 2005 19:03

jezeli schrzanisz to oklasków nie bedzie i nie zaleznie skad jestes

Niestety nie. Nawet jeśli schrzani, i tak będą oklaski.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Oscypek

Major

Major

PostPn 17 paź, 2005 19:07

Franuś - OFP straciło by dla mnie sens gdyby po wpisaniu jednej linijki OFP zrobiło by skrypt na 500 takich linijek. To nad czym przyjemnie (z drobnymi konfliktami :] ) przez tydzień (zależy od typu skryptu naturalnie :) ) się pracowało będzie można zrobić w ułamki sekundy :? OFPEC byłoby niemal nie potrzebne :? A taki generator dialogów byłby fajny, gdyby dało się ustawić w jaki sposób wymawiany jest dialog...ciekawe co na to spikerzy by powiedzieli :D ?

Ja bym dał to wszystko do topicu: "Kryzys OFP i nadzieja w ArmA".

Berna

PostPn 17 paź, 2005 19:11

Niestety nie. Nawet jeśli schrzani, i tak będą oklaski.

Przecież to napisałem :wink:

Jesze powróce do krytyki D@ria. Najeżdzacie na niego że robi beznadziejne misje itd. a z drugiej strony chcecie zeby scena OFP rosła, czy tam nie malała. Wiec zastanówcie sie, krytykanci. :twisted: :P

Oscypek

Major

Major

PostPn 17 paź, 2005 21:11

Nie rosła tylko obrastała. Jeśli rosnąć coś ma to nawet fajnie (np: ja mógłbym urosnąć bo mam tylko 1,5 m :D ) a jakby miało obrastać to nie dobrze (np: nie fajnie gdybym zaczął obrastać włosami w każdym miejscu :D )

Wojtek

Major

Major

PostPn 17 paź, 2005 21:59

nie piszscie AA bo to skrot od America's Army;) ArmA:)koniec ot:P

Przemo_212

Major

Major

PostŚr 19 paź, 2005 10:42

Sorki, że dalej nie na temat, ale chce to dodać. Wszyscy zauważyli, że mało się dzieje na polskiej scenie OFP, ale to nie całkiem wina twórców addonów, misij, wysp etc. Chciałbym zauważyć, że zrobiłem skrypt, który przeszedł bez żadnej opinii, zrobiłem ostatnio filmik i także nikt go nie skomentował; albo Kangur[?] zrobił dwie misje i też nikt ich nie ocenił. Tego jest więcej, dużo więcej. Nie opłaca się nic robić dla kogoś, bo ten ktoś ma to głęboko w d...
Obrazek

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 19 paź, 2005 14:01

Hmm, filmik bodajże skomentowały 2 lub 3 osoby na SB i po prostu stwierdziły że to nic specjalnego (z czym się zgadzam, żołnierze poruszali się w pierwszej części bez składu i ładu ale już po zakończeniu tej sceny było zdecydowanie lepiej). Co do skryptów, też to nie było tonic odkrywczego. A więc wniosek jest taki że trzeba coś zrobić oryginalnego lub przynajmniej coś na jakimś wyższym poziomie aby się wyróżnić wśród tłumu podobnych do siebie produkcji.

Btw: Chciałbym zauważyć że z jednej strony ludzie narzekają że pomysły na misje zostały już wyczerpane a z drugiej strony że nie ma misji wykorzystujących WPS albo o walkach w Ardenach...
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Monty

Porucznik

Porucznik

PostŚr 19 paź, 2005 14:42

Przemo_212 napisał(a):...albo Kangur[?] zrobił dwie misje i też nikt ich nie ocenił.

Widać, że nie zaglądasz do działu Testy, test jednej z misji Kangura pt. "Wschód Słońca" jest już dawno na stronie (napisałem i dodałem go 4.08.2005r.), misja jest również w downloadzie, zresztą cieszy się niezłą popularnością :D Co do skryptów i projektów to informuj o nich na forum BISu, jeśli będą godne uwagi to z pewnością nie przejdą bez echa.
Obrazek
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 19 paź, 2005 14:51

Przemo_212 napisał(a):Nie opłaca się nic robić dla kogoś, bo ten ktoś ma to głęboko w d...

Bingo! :spoko:

JaFranek

Major

Major

PostŚr 19 paź, 2005 15:03

Przemo_212 napisał
...zrobiłem ostatnio filmik i także nikt go nie skomentował...

Co do tego filmiku to ja go oglądałem, ale wolałem nie komentować, bo to by mogło deprymująco wpłynąć na Ciebie. :roll: Ale jeszcze wszystko przed Tobą :spoko:

..Kangur.. zrobił dwie misje i też nikt ich nie ocenił.

A ja to też nikt ?? :)
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Przemo_212

Major

Major

PostŚr 19 paź, 2005 16:19

Skoro go ściągneliście to trzebało napisać posta, że to shit, kamera beznadziejna itd. itp. wtedy bym wiedział jakie poczyniłem błędy i bym ich nie popełniał więcej...

@aldi
...i dlatego wszystko co teraz będe robił, będe to robił wyłącznie dla swojej przyjemności.
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 19 paź, 2005 17:16

Przemo_212 napisał(a):@aldi
...i dlatego wszystko co teraz będe robił, będe to robił wyłącznie dla swojej przyjemności.

Ten etap mam już za sobą. Długo się w ten sposob nie da pociągnąć :|
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint