Teraz jest Wt 24 cze, 2025 20:21

Kampania od Polskiej sceny OFP!!

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Berna

PostCz 03 lis, 2005 17:22

Scenariusz na kampanie bardzo dobry, jednak na pack troche zawiły.
Wiec zdecydujmy czy chcemy wkoncu pack czy kampanie. Ja mówie ze kampania bedzie ciezka do zrobienia, dlatego ze wystarczy aby jedno ogniwo dało ciała a cały projekt pojdzie do smietnika .

Oscypek

Major

Major

PostCz 03 lis, 2005 17:35

Ja chętnie zaryzykuje

Ravq

Porucznik

Porucznik

PostCz 03 lis, 2005 17:42

Ja popieram ten pomysł w 100% i jestem gotów do pomocy:)
Obrazek

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 03 lis, 2005 17:47

Dla mnie pomysł jest równie ważny co realizacja (czasem jest nawet ważniejszy). A kampanie dlatego mają tak rozbudowaną fabułe bo odnoszą się do wydażeń z kampani resa i cwc (trzeba się nieżle nagłówkować aby kampania miała ręce i nogi). Trudno jest poprawić "niedociągnięcia" fabuły "firmowych" kampani ofp.
Btw. Ja dopiero wstępnie nakreśliłem mozliwe fabuły projektu "kampani od polskiej sceny ofp". Z biegiem czasu postaram się "uaktualniać" owe scenariusze. I nie ukrywam że wilką przyjemność sprawiło by mi gdyby któryś missionmaker wykożystał moje pomysły. Jak również nie ukrywam że drugi scenariusz zaczoł rodzić się w mojej głowie już jakiś czas temu. Ale po odpowiedniej modyfikacji można by coś z niego "wycisnąć".
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

ag_smith

Chorąży

Chorąży

PostCz 03 lis, 2005 18:21

Podoba mi się scenariusz 1. Dość przemyślany i realistyczny. Tylko rzeczony archipelag Maldenów bardziej pasuje umieścić gdzieś na północnym Atlantyku. Typowo europejski wygląd wysp gryzie się z lokalizacją na Pacyfiku.

Jedyny problem jaki widzę, to addony: polskie Mi-24 (brak) i humerki. Polskie Mi-8/17 być może w najbliższym czasie OM wyda. Możecie też zacząć rozważać, że WPS wzbogaci się o BRDM-a i Stara 266 w najbliższych miesiącach. ;)

Ingram

Major

Major

PostCz 03 lis, 2005 18:30

Jeżeli byście chcieli to ja chętnie dołącze do projektu.
Bardzo mi się podoba na pomysł, misji się trochę narobiło a zwłaszcza z czołgami.
Ale pomyślałem, że pomógłbym w inny sposób.
Od miesiąca na prośbę Battletek tworzę levele do Conspiracies i jeżeli widzieliście moje screeny w klimatach Czarnobyla w CP to właśnie były screeny z leveli porobionych przezemnie.
I pomyślałem czy np. Mógłbym rozmieszczać obiekty do misji, np tworzyłbym obozy, stacje radiowe, lotniska, umocnienia itd. Np. Dajecie mi znać na jakiej wyspie będzie misja, w jakim miejscu i ja porozmieszczam tam obiekty.
Zaprezentuję Wam screeny z obozu rosyjskiego na Nogovie, który wczoraj zrobiłem na prośbę Volta do jego misji.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Screeny zostały zrobione w modzie FFUR 1985.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 03 lis, 2005 18:58

Ag_Smith napisał:
Tylko rzeczony archipelag Maldenów bardziej pasuje umieścić gdzieś na północnym Atlantyku. Typowo europejski wygląd wysp gryzie się z lokalizacją na Pacyfiku.

Akcja jest umiejscowiona na pacyfiku bo tak było w fabule cwc (której niechce naruszać). Cociaż jeśli byśmy umiejscowili archipelag na pomiedzy Kanadą a Japonią to wszystko miało by ręce i nogi (wytłumaczalna była by obecnośc Rosjan na Kołagujewie, klimat by się zgadzał oraz zabudowa). Problem w tym że autorzy chcieli odtwożyć kawałek Czech w grze komputerowej, a zarazem umiejscowić wyspy w takim rejonie świata w którym konflikt na niewielką skale byłby niezauważalny przez opinie publiczną.

Volt

Major

Major

PostCz 03 lis, 2005 19:07

to w takim razie skąd tam są Polacy? :S
Skoro mogą poprosić rząd Kanady i ew. USA
Obrazek

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 03 lis, 2005 19:14

To samo moglibyśmy powiedzieć gdyby archipelag znajdował się na północnym Atlantyku (wtedy w miejsce/obok Kanady byśmy musieli jeszcze wstawić Anglie).
Najprostrze wytłumaczenie... Może po prostu Kanada nie miała tam swojego interesu (zwłaszcza zważywszy fakt iż stosunki na lini Kanada USA nie są jakieś szczególnie ciepłe) oraz fakt iż rząd Kanady nie pchał by się w konflikt na który niema zgody ONZ.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 03 lis, 2005 20:02

Można nawiązać do interwencji USA na Grenadzie w 1983. Na przykład na Nogovie przebywało, w ramach wymiany, sporo studentów z Polski (zresztą może z USA również), a rebelianci wzieli ich jako zakładników czując że USA ma chęć przejąć kontrolę nad wyspą wspierając rząd (np. mogliby zarządać wstrzymania amerykańskiej pomocy wojskowej dla strony rządowej). W takiej sytuacji WP musi wziąść w tym udział - gdyby zostawiło sprawę w rękach US Army "stracilibyśmy twarz".

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 03 lis, 2005 20:04

To chyba nawet była by lepsza fabuła do misionpacka niż moje wypociny.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 03 lis, 2005 20:10

Przecież to się z twoim scenariuszem nr1. w żaden sposób nie kłóci.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 03 lis, 2005 20:19

Ale mi chodzi że to była by (twoja) fabuła była by lepsza (w moim odczuciu) do missionpacka (czy na kampanie). A mój scenariusz byłby lepszy do kamapnii (bo wymaga pewnego rozwinięcia (ponieważ siły "pokojowe" były by znacznie skromniejsze i każda kolejna misja wina być ściśle powiązana z misją poprzednią i następną). Twoja propozycja jest bardziej "otwarta" i zapewnia swobode twórcą. A przy twożeniu w tak pokażnym gronie autorów misji może to być ważna cecha decydująca o powodzeniu projektu.
Btw. Wcale się nie denerwuje, tylko prawie Ci komplement.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 03 lis, 2005 20:39

Ja się nie denerwuję :|. Uważam, że moja propozycja może być częścią twojego scenariusza nr.1 - po prostu uzasadnia obecność WP na Nogovie.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 03 lis, 2005 20:46

Stym Denerwowaniem to mi chodziło o siebie a nie o Ciebie :razz:
Rozpatrywałem tą propozycje jako osobną fabułe. Chociaż można "doklejić" taki wątek do kampani nr1. Chociaż chciałem aby ta kampania była możliwie jak najbardziej "brudna" i żeby nikt tam nic nie robił z potrzeby honoru czy przyzwojitosci. Chciałem aby bezpośrednim prowoderem działań politycznych (czyli również wojny) były kożyści płynące z takowych posunięć (bo dość mam już "cukierkowych" kampani z klarownym podziałem na dobrych- naszych i złych- wrogów).
Ostatnio edytowano Pt 04 lis, 2005 01:48 przez Barbarian, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint