Przy okazji zrobiłem na szybko pierwszego coopa z jakąś fabułą i udziałem zombie. Nazywa się
The Howling Hills, a zadaniem graczy jest znalezienie czterech miejsc w których tworzą się zombie i zniszczenie ich.
Jest deszczowa i mglista noc, a widoczność ograniczona jest do 10-20 metrów. Do znalezienia są cztery fontanny (wiem, że to brzmi absurdalnie, ale nie miałem niczego sensownego pod ręką w obiektach standardowych - potem podmieni się to na jakąś kapliczkę albo coś w tym styu), które należy wysadzić w powietrze. Do przeszukania jest obszar około 360000 metrów kwadratowych, a zombie powstają cały czas i ruszają na łowy. Dodatkowy kłopot to dostępna broń czyli handguny i kozlice. Amunicji jest sporo w skrzyniach, ale ze sobą można wziąść ograniczoną ilość. Dodatkow na wzgórzach będzie można znaleźć ciała ofiar zombie, a przy nich amunicję i może i broń lepszego sortu. Każdy z graczy jest sanitariuszem "west" (nie mogłem wstawić szpitala polowego, bo zombie zaczęły by z niego korzystać

) - w przyszłości zastąpie ich jakimś addonem "łowcy czarownic"
Oczywiście fontanny lądują za każdym razem w innych miejscach, ale i tak nie ma to wielkiego znaczenia przy tak ograniczonej widoczności i braku punktów orientacyjnych.
Do ukończenia został mi briefing i dodanie odpowiednich broni. A zatem jutro misja powinna być gotowa do testowania.
Wysłany 14 Maj 2005, 23:39:
Misja gotowa. Konieczne są ze cztery osoby (max. sześć), bo bez tego będzie bardzo ciężko. Pragnę zauważyć, że uzbrojeniem są rewolwery i Kozlice co oznacza, że każdy może mieć przy sobie 24 naboje do rewolweru i 4 do Kozlic (a właściwie nawet 2, bo ktoś musi nieść ładunek wybuchowy). Mam nadzieję że znajdą się chętni na jutrzejszy wieczór (wczesny, późny - bez różnicy).