Teraz jest Wt 24 cze, 2025 12:30

Zapowiedź kampanii

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Clon

Major

Major

PostPn 11 gru, 2006 13:57

Ja mam tak samo... a mam editor upgrade (nawet cztery)...

Jon

Generał

Generał

PostPn 11 gru, 2006 16:13

Cloni, powiedzmy, że nie o description mi chodzi...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

james_gastovski

Porucznik

Porucznik

PostPn 11 gru, 2006 17:15

Jestem dopiero w drugiej misji, ale już zauważyłem sporo literówek które czasami są zabawne. Przykłady:
- debriefing po pierwszej misji - przemyślenia bohatera - (...) on chciał mnie zbić, dlatego ja go zabiłem (...) (cytat niedokładny)
- komunikat radiowy w drugiej misji po informacji o zaatakowaniu Morton: (...) błądźcie w kontakcie (...)
- i wiele innych...
Rozumiem, że nie każdy jest bezbłędny, ale trochę tego dużo. Poza tym denerwują mnie dialogi wyświetlane na środku strony - chyba lepiej byłoby, gdyby były na dole.
Ostatnio edytowano Cz 11 sty, 2007 16:09 przez james_gastovski, łącznie edytowano 1 raz
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagi fhtagn.

Legion

Kapral

Kapral

PostPn 11 gru, 2006 20:18

No tak, to jest spowodowane korektą zrobioną na szybko w wordzie i nie patrzeniem na jej efekt :/, szlag by to trafił.
Na pocieszenie powiem, że większość dialogów jest wyświetlana na dole, na środek dawałem je jedynie wtedy, gdy zasłaniały komunikaty radiowe.

james_gastovski

Porucznik

Porucznik

PostPn 11 gru, 2006 20:45

Ale i tak kampania bardzo fajna, nie przejmuj się.

Jon

Generał

Generał

PostPn 11 gru, 2006 21:53

Toteż mogę zrobić za korektę i nagrać Ci głosy, tylko musisz się zgłosić...

heh

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Legion

Kapral

Kapral

PostPn 11 gru, 2006 22:08

Bardzo hojna oferta :) jeszcze kilka miesięcy temu zgodziłbym się z radością. Wybacz, ale teraz nie chcę.
Pracowałem nad tą kampanią już ponad rok i teraz mam ochotę jedynie dopracować ją na tyle, aby jako tako działała i dać sobie z flashpointem spokój raz na zawsze :D. Dlatego byłbym wdzięczy za napisanie dokładnie, co nie działa i jak brzmią wywalane przez grę błędy.

ThrowingMeat

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 12 gru, 2006 03:36

Dlatego byłbym wdzięczy za napisanie dokładnie, co nie działa i jak brzmią wywalane przez grę błędy.

ok, misja narada: brakuje dodatków SoldierEMirage, mx_mirage
misje zakładnicy i cena życia: brakuje dodatków gwerm1.
dalszych misji nie sprawdzałem

czasami wyskakuje jeszcze brak editorupdate102

Jon

Generał

Generał

PostWt 12 gru, 2006 11:05

Legion, napisz jakich dodatków wymaga kampania. A potem powiem Ci, co wywalić...

~ Ronald Reagan

Legion

Kapral

Kapral

PostWt 12 gru, 2006 13:52

Teoretycznie wymagane jest jedynie "Editor Upgrades v1.02", ale chyba się domyślam o co chodzi z pozostałymi
addonami.
Swego czasu naściągałem sporo dodatkowych pojazdów i innych pierdoł (mniej więcej wtedy gdy robiłem te końcowe misje), mimo że nie użyłem ich w kampanii, to część z tych addonów dodawała też jednostki np. nowego żołnierza (w edytorze miałem np. dwóch żołnierzy u Rusków)! Nawet nie wiedziałem, który jest tym podstawowym, bo obaj byli identyczni :/ Pewnie to jest ten dodatkowy addon :(
Dzięki za pomoc, postaram się w miarę szybko to naprawić.]

EDIT: Powoli wgrzebuje się w kod misji i usuwam niepotrzebne addony, trochę to zajmie, ale wiem już co należy zrobić. Dzięki za pomoc i cierpliwości :)

Jon

Generał

Generał

PostWt 12 gru, 2006 16:47

Ok, powodzenia - czekam na ostateczną wersję. Z chęcią zagram z FFUR'em.

~ Ronald Reagan

Legion

Kapral

Kapral

PostWt 12 gru, 2006 23:55

(...), wsiadam do heli i odpala się cut-scenka... no więc kamera ciągle się oddala, a ja czekam... nagle widzę światło.. wtedy kończy się cut-scenka, a ja widzę napis... "Jesteś martwy" What'a hell?! No cóż, muszę wpisać endmission...

Pytanie do tych, co również dobrnęli do tej misji (łowy):
Czy również spotkało was coś takiego? Problem ten o tyle mnie irytuje, że u mnie za każdym razem jak odpalam misję wszystko jest w porządku! Czy u was też śmigłowiec rozbijał się z niewiadomych powodów? Czy też bez problemów dolatujecie do strefy zrzutu?

ThrowingMeat

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 13 gru, 2006 18:20

podczas łowów początek potrafi dziwnie działać jeśli przełączy się na widok z trzeciej osoby. Raz, już nad strefą zrzutu, pierwszy żołnierz wyskoczył, po czym śmigłowiec się zawrócił i dość długo latał nad wodą. U mnie jeśli nie przełącza się na widok z trzeciej osoby i nie przyśpiesza się czasu, wszystko działa normalnie.

EDIT: wiedziałem że o czymś zapomniałem... podczas misji obława, jeśli zmieni się broń na skorpiona, to póżniej trzeba go upuścić na ziemię (granatnik też), żeby móc się poruszać.

wygląda na to, że jest to wina samego granatnika.

a animacja po tej misji (szkolenie) informuje o braku editorUpdate102

Legion

Kapral

Kapral

PostCz 14 gru, 2006 13:49

Przewertowałem tysiące linijek kodu i wypie... wywaliłem :) wszystkie niepotrzebne addony! Teraz kampania na pewno będzie działać bez zarzutu. Dodatkowo odłożyłem trzy nowe ścieżki dźwiękowe, tak dla rekompensaty za niewygody :)
Kampanie można ściągnąć stąd (ze wzglądu na nowe ścieżki dźwiękowe, plik jest dość ciężki 18 mega):
http://www.sendspace.com/file/iyifjw

Jeśli zaś masz za słabe łącze, ewentualnie jesteś fanatykiem oryginalnej muzyki z Flaszpointa :), możesz ściągnąć wersję bez dodatkowych ścieżek, stąd:
http://www.sendspace.com/file/xauhz6

Grajcie i komentujcie! :D

james_gastovski

Porucznik

Porucznik

PostCz 14 gru, 2006 16:49

Niezwłocznie zasysam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint