Niebo jest wyjątkowo ładne. Tak jakby chmury odchodziły w dal. Na razie wygląda to jakby uderzały w ziemię, ale wiem o co Ci chodzi. Spróbuj porobić tak żeby były płasko, tzn. żeby wyglądało jakby się łączyło daleko z horyzontem. No i jeszcze te płaskie chmury. Pożyczyłem je do mojej domowej paczki z niebem Kapitalna sprawa.
Kolejna sprawa która po prostu wymiata to chumry deszczowe. Niesamowita robota! Zwisające nad ziemią jak mgła, ciągnące się... tak jakby odrywające się od reszty. Po prostu zaje*oza totalna! Tylko jedno przykuło negatywnie moją uwagę:
Kolejna rzecz przez którą praktycznie spać nie mogłem to księżyc i słońce. N-I-E-Z-I-E-M-S-K-A robota! Je również pożyczyłem do mojej paczki z niebem
Woda... no cóż. Takiej jeszcze nie widziałem! Jest genialna! Tylko Unsung>Ghostland i robić screeny Piękna rzecz
Dym/kurz/deszcz - tu już sprawa prezentuje się kiepsko. Kiedy jade jakimś APC to dym wygląda dość 'płasko'. Hmm.. tak jakby po prostu wchałaniał sie w glebę. Ciężko to opisać. Sprawa z dymem jest jeszcze gorsza... Wygląda to mniej więcej jak z dymem Johna: czyli tekstury wyskakują jedna przed drugą i wygląda to jak migające punkty. Kiepska sprawa. Najlepiej on wygląda jak strzelam z AT4. Deszcz... takiego również nie spotkałem Ale jakoś nie przypadł mi do gustu. Ja wole ulewe, a Ty kropienie
Mgła - na nią liczyłem najbardziej i... jej nie znalazłem! Typowo, nigdzie jej nie ma! Szukałem w 'Elementach', ustawiałem mgłe i nic! Esz... a tak na nią czekałem...
Pracuje na staaaarym sprzęcie: GF2 MXX400... nie mam kasy na nic nowego, a nawet takiego Radka 9800 nie mam
Pierwsze co bym się postarał zrobić to poprawić górę tych chmur deszczowych. Później jeszcze lukne w nie i może coś uda mi sie poprawić xD Genialna sprawa! Naprawdę Ci wyszły
Następne to deszcz. Daj mu lekki ciemny-niebieski i nasycenie na około 140-150 (w IrfanView). Jak masz to pokombinuj w Corelu9 z efektem deszczu.
Księżyc - to pewnie sprawa engine'u OFP, ale kiedy dam zbliżenie na księżyć dookoła niego są jakby schodki. Nikt normalny nie daje zblizenia na księzyc ale ten co zrobiłeś to naprawdę dzieło sztuki
dym - nakręć króciutki film np. Frapsem i porównamy nasze dymy
Może mieli za słabe kompy? Wiesz, ja szczerze mówiąc też nie ściągnąłem, bo owszem, screeny prezentują się wspaniale, ale jak by to wyglądało na takim GeForce 2? Ale dobra, ja nadal ci kibicuję i mam szczerą nadzieję, że OFP będzie wyglądało "prawie" tak samo jak ArmA
Wspominałem już na sboxsie ze w zwązku z nikłym zainteresowaniem polskiego community ( 6 sciagnięc ) pliki zostały automatycznie skasowane z Rapidshare. Mgła była zamieszczona w misji dołaczonej do FX packa. Czyli też już nie jest dostępna!
no to weź mi to cudo podeślij! ja chce skriny robić xD